مصاحبه عیسی صفا با «زان کابره» نماینده " هماهنگی دهقانی" جنبش دهقانی فرانسه

 

س : هماهنگی دهقانی با رهبر مشهور خود ژوزه بوه در جنبش بدیل جهانی سازی نقش مهمی یافته است. مطالبات شما در مقابل جهانی شدن نئولیبرالی چیست ؟

ج : کشاورزی نباید به تجارت تبد یل شود. اولین هواپیمای آمریکائی که در افقانستان برزمین نشست ، حامل دانه های تغییر یافته از لحاظ زنتیک بود. 37 در صد کشاورزی آمریکا را همین شیوه کشاورزی تشکیل می دهد . بنابرین امریکا سعی می کند انحصار این نوع تولید کشاورزی در جهان را در دست بگیرد. صندوق بین المللی پول برای کنترل کشورها نقش مخربی در کشاورزی جهانی ایفا می کند. مثلا آنها فلیپین را مجبور کردند تا برای  قروض خود کشت برنج را رها کرده و به کشت مرکبات بپردازند تا با صدور آن قروض خود را به صندوق بین المللی پول پس دهند.

از لحاظ اقتصادی بهترین شیوه این است که مواد کشاورزی درمحل نزدیک به خود مصرف شود. این سیاست باعث صرفه جویی در هزینه  حمل ونقل می شود. از نظر ما خود کفایی اصل تولید کشاورزی است. در تولید باید حفظ مخیط زیست مورد توجه قرار گیرد. تولید کشاورزی باید هدف دراز مدت را در نظر گیرد. در مالزی مناطق کوهستانی بدون توجه به حفظ درخت های کمیاب و زندگی دهقانان در جهت کشت سود آور برای سرمایه داران نابود شدند. در زاپن مناطق کوهستانی که در کشت برنج غنی بودند به بهانه گرانی تولید رها شدند. امروز آنها وارد کننده برنج هستند. در سراسر جهان تعداد دهقانان در حال کاهش است.

 

س : علل نابودی زندگی دهقانی چیست ؟

ج : دولت ها برای خریدن صلح اجتماعی به محصولات کشاورزی سوبسید می دهند. این روش منجر به پایین افتادن دایمی قیمت می شود. در واقع محصولات کشاورزی به قیمت واقعی خود فروش نمی روند. بیشترین مرگ و میر در جهان در بین دهقانان است. انها جهانی را تغذ یه می کنند ، در حالیکه خود از گرسنگی می میرند! دهقانان باید به رفاه اقتصادی دست یابند. با تولید کم هزینه از بحران کشاورزی خارج نخواهیم شد. هزینه کم در کشاورزی با جستجوی کشاورز با مزد کم همراه خواهد بود. در دنیا مناطق کمی هستند که در محل نزدیک نتوان تولید کشاورزی کرد. فقدان کشاورزی در محل نزدیک به مصرف ، باعث هرز رفتن اقتصادی عظیم در حمل ونقل محصولات می شود.

 

س :  علت مطرح شدن جنبش دهقانی فرانسه چیست؟

ج : جنبش مستقل دهقانی در فرانسه تاریخ طولانی دارد. با جنگ اول جهانی جنبش تکانی تازه خورد. دهقانان روستاها را ترک می کردند تا در شهر مستقر شوند. این روند برای جامعه خطر ناک بود. از این لحظه جنبش دهقانی اوج گرفت.سندیکاها شروع به شکل گیری کردتد. از سالهای 1970 هماهنگی در بین دهقانان اروپا مطرح شد. و اکنون جنبش بدیل جهانی شدن است که امکان مبارزه جهانی علیه نئو لیبرالیسم را در اختیار ما قرار می دهد. علت دیگر رشد جنبش ما در خطر قرار گرفتن مردم با مواد غذایی آلوده و بیماری زا است .مردم برای حفظ سلامتی خود به شیوه تولید کشاورزی علاقه مند شده اند. بدون تردید عملیات پر سر. صدای ما که قصد تبلیغی و جلب توجه رسانه های گروهی را دارند ، در مطرح شدن ما در جامعه نقش مهمی ایفا کرده اند.

 

س : در مورد کشاورزی ایران چه نظری دارید ؟

ج : من زندگی دهقانی ایران را نمی شناسم .مایل هستم به ایران سفر کنم. اگر فورم اجتماعی ایران بتواند ما را به جنبش دهقانی ایران وصل کند خیلی خوب خواهد شد. اما باید بگو یم که ایران نباید وارد سازمان تجارت جهانی شود ، جونکه استقلال خود را از دست خواهد داد.

 

با تشکر.