بازگشت به صفحه نخست

 

 

گزارش ماهانه(خرداد 1387) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزی شده حقوق بشر در ايران

 

نهادهای مدافع حقوق بشر !

ايرانيان مدافع حقوق بشر !

 

در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم:

 

بين المللی:

1 ـ رئيس حزب چپ سوئد طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران نوشت: ما از وضعيت فرزاد کمانگر مطلع شده ايم، يک معلم و فعال حقوق بشر کرد بشدت مورد شکنجه قرار گرفته است. فرزاد کمانگر بدون هيچ شانسی برای دفاع در مقابل اتهامات نابجا به مرگ محکوم شده است. شيوه رفتار با مردم بشدت بی رحمانه و آزار گرايانه است و بر خلاف قانون و معاهدات بين المللی حقوق بشر است. ما قويا در مقابل رفتار بسيار ناعادلانه با فرزاد کمانگر معترض هستيم. او بايستی فورا آزاد شده و برای معالجات پزشکی به بيمارستان برده شود.(فعالان حقوق بشر در ايران 2/3/87)

 

2 ـ معاون رئيس حزب چپ سوئد طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران نسبت به مرگ کاوه عزيزپور فعال سياسی در مهاباد اعتراض کرد و نوشت : حزب چپ سوئد قويا رفتار پليس امنيتی را در مورد کاوه عزيزپور محکوم می کند. همچنين قويا فقدان امنيت قانونی در جمهوری اسلامی ايران را محکوم می کند و تقاضا می کند که همه زندانيان سياسی در ايران بايد آزاد شوند .(اخبار روز 2/3/87)

 

3 ـ سازمان عفو بين الملل با ارسال نامه ای خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئيس قو قضائيه در خواست کرد تا از برگزاری هر چه سريعتر دادگاه تجديد نظر شش فعال امور زنان ، اطمينان حاصل کند . در اين نامه آمده است : اگر دادگاه تجديد نظر حکم اين افراد را تاييد کند، اين سازمان درخواست تجديد نظر مجدد را ارائه خواهد کرد . مرضيه مرتاضی لنگرودی ، نسرين افضلی ، پروين اردلان ، زينب پيغمبرزاده ، ناهيد جعفری و رضوان مقدم از جمله فعالان حقوق زنان هستند که به احکام تعليقی حبس و شلاق محکوم شده اند . در نامه سازمان عفو بين الملل آمده است : اين زنان تنها به دليل عقايد شان محکوم شده اند .( راديو فردا 3/3/87)

 

4 ـ اتحاديه اروپا از دولت ايران درخواست کرد تا حکم اعدام بهنود شجاعی و سعيد جزی که در سنين کودکی مرتکب قتل شده اند ، را لغو کند. اين اتحاديه صدور حکم اعدام برای اين دو نوجوان ايرانی و ديگر افرادی را که در کمتر از سن قانونی مرتکب جرم شده اند . نقض تعهدات بين المللی ايران اعلام کرده است .ماده 37 کنوانسيون حقوق کودک که دولت ايران از امضاء کنندگان آن است ، مجازات مرگ يا حبس ابد را در مورد افراد زير 18 سال ممنوع کرده است.(بی بی سی 4/3/87)

 

5 ـ سازمان عفو بين الملل با صدور بيانيه ای از وضعيت فرشاد دوستی پور دانشجوی 23 ساله ای که توسط اطلاعات سپاه پاسداران در ايوان غرب بازداشت گرديد ، ابراز نگرانی کرد . در اين بيانيه آمده است : دوستی پور که در طول بازداشت در زندان اوين دچار مشکلات ريوی شده است در حال حاضر احتمالا در معرض شکنجه قراردارد .جرم وی اطلاع رسانی در رابطه با کشته شدن 3 نفری از مردم ايوان غرب بدست نيروهای امنيتی می باشد. (راديو زمانه 4/3/87)

 

6 ـ فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT) طی نامه ای خطاب به مقامات حکومت ايران نگرانی عميق خود را نسبت به صدور حکم زندان برای امير يعقوبعلی از اعضای , کمپين يک ميليون امضاء, اعلام کردند . در اين نامه از مقامات دولت ايران خواسته شده است : تحت هر شرايطی سلامت روحی و جسمانی امير يعقوبعلی و ديگر فعالان , کمپين يک ميليون امضاء, را تضمين کنند. اطمينان دهند که دادگاه تجديد نظر نامبرده کاملا بی طرف و واجد صلاحيت خواهد بود تا بدين ترتيب از وی رفع اتهام گردد . به علاوه، کاملا مشخص است که ايراد اين اتهامات خودسرانه بدليل فعاليتهای وی در زمينه حقوق بشر است . هر چه سريعتر به هرگونه اقدام تهديد آميز و آزار دهنده ، حتی در سطوح قضايی ، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ايران پايان دهند. به مواد اعلاميه مدافعان حقوق بشر، تصويب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در 9 دسامبر 1998 احترام گذاشته و آنرا را رعايت کنند . بطور کلی تحت هر شرايطی اطمينان دهند که مفاد حقوق بشر و آزاديهای اصلی در ايران مطابق با اعلاميه جهانی حقوق و ديگر عهد نامه های بين المللی و منطقه ای که ايران نيز آنها را به رسميت شناخته رعايت خواهند شد . (عصرنو 8/3/87)

 

7 ـ سازمان عفو بين الملل گزارش سالانه خود از وضعيت حقوق بشر در جهان را منتشر کرد ،در بخش مربوط به ايران عفو بين الملل می نويسد که دولت اين کشور همچنان به سرکوب منتقدان ادامه داد و دگرانديشان ، روزنامه نگاران ، نويسندگان ، پژوهشگران و فعالان مدافع حقوق زنان و حقوق اقليت های قومی و مذهبی با فشارهايی شامل بازداشت خودسرانه ، محدوديت سفر؛ تعطيلی سازمانهای غير دولتی و آزار و ارعاب و تهديد مواجه بودند. در بخش ديگری از اين گزارش آمده است: تبعيض عليه زنان در قوانين و روش های جاری باقی ماند ، شکنجه و سوء رفتار در زندانها و بازداشتگاههای دولتی رواج داشت و در ماه اوريل ، برخورد شديد با مخالفان با افزايش چشمگير شمار اعدامها همراه شد به نحوی که طی سال ميلادی ،مجازات اعدام در مورد 335 نفر، از جمله 7 محکوم خردسال به اجرا درآمد . عفو بين الملل می نويسد که دادگاههای ايران در سال گذشته به صدور احکام سنگسار ، قطع اندامها و شلاق مبادرت ورزيدند و برخی از اين احکام به اجرا گذشته شد . به گزارش عفو بين الملل و خامت وضعيت اقتصادی باعث شد ، تعداد بيشتری ازايرانيان با فقر روبرو شوند.(بی بی سی 8/3/87)

 

8 ـ خانم سوهير باالحسن رئيس فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر و آقای جو استارک معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقا ديده بان حقوق بشر طی نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران نگرانی شديد خود را از سرنوشت 7 تن از اعضای جامعه بهائيان که در زندان بسر می برند، اعلام کردند . فريبا کمال آبادی ، مهوش ثابت ، عفيف نعيمی ، جمال الدين خانجانی ، سعيد رضايی ، بهروز توکلی و وحيد تيز فهم اعضای گروه هماهنگ کننده ملی بهائيت در ايران هستند که با اطلاع حکومت تاسيس شده و هدف آن کمک به جامعه 300هزار نفری بهائيان در کشور است .در اين نامه آمده است : ما از مسئولين جمهوری اسلامی ايران مصرانه می خواهيم مکان حبس اين هفت نفر ، اتهامات دقيقی که عليه آنها مطرح شده و تارخ محاکمه آنها را به اطلاع برسانند. ما همچنين از شما مصرانه می خواهيم به ناظران مستقل بين الملی اجازه دهيد بر محاکمه آنها نظارت داشته باشند . حق محاکمه عادلانه شامل جلسه استماع علنی ، منع تبعيض دينی و حق آزادی مذهب است . اين حقوق همگی در ميثاق حقوق مدنی و سياسی که توسط ايران تصويب شده آمده است .

( ديده بان حقوق بشر 12/3/87)

 

9 ـ کميسيون بين المللی حقوقدانان در رابطه با بازداشت اعضاء گروه هماهنگ کننده ملی بهائيان ايران طی نامه ای خطاب به اولياء حکومت ايران اعلام نمود: بهائيان بطور خودسرانه دستگير شده و در وضعيت ممنوع الملاقات نگهداری می شوند ، بايد بلافاصله آزاد گردند يا به لحاظ حقوقی به جرمی مشخص متهم شوند . کميسيون بين المللی حقوقدانان از اولياء حکومت ايران می خواهد منطبق با وظايف و تکاليف حقوق بشر بين المللی عمل نمايند و تضمين دهند که اين افراد بر مبنای اعتقادات خود در بازداشت بسر نمی برند . آزادی دين و وجدان بهائيان به شدت محدود است و اين محدوديت در تجاوز واضح از ميثاق بين المللی حقوق مدنی و سياسی اعمال می گردد که ايران مهر تاييد بر آن نهاده و ملزم به رعايت آن است . کميسيون از اولياء حکومت ايران می خواهد تضمين نمايند که کليه افراد بازداشت شده از هرگونه شکنجه و سوء رفتار مصون هستند، امکان دسترسی به خانواده ها و وکلای خود را دارند و در صورت لزوم از مراقبت های پزشکی بهره مندند.( گويا 15/3/87)

 

10 ـ ديده بان حقوق بشر با انتشار بيانيه ای از مقامات دولت ايران درخواست کرد: آيت الله کاظمينی بروجردي، عماالدين باقی و محمد صديق کبود وند را بسرعت تحت مراقبتهای پزشکی قرار دهند. مدير خاورميانه و شمال آفريقا در ديده بان حقوق بشر گفت:" اين بسيار ظالمانه است که سلامت اين اشخاص بدون هيچ دليل روشنی به مخاطره انداخته شده است". وی افزود:"مقام های ايران تاکنون مدرکی درباره علت زندانی شدن آنها ارائه نکرده اند، و اکنون از ارائه مراقبتهای پزشکی به آنها خودداری می کنند." همچنين در اين اطلاعيه آمده است:حداقل مقررات استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانيان،"زندانيانی که نياز به معالجات ويژه دارند بايد به موسسات تخصصی و يا بيمارستان غير نظامی منتقل شوند". مدير خاور ميانه و شمال افريقای اين سازمان اعلام کرد:"مسئولين ايرانی مسئول سلامت اين زندانيان هستند."(ديده بان حقوق بشر 16/3/87)

 

11 ـ سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه ای اعلام کرد: ناهيد کلهر 21 ساله دانشجوی زيست شناسی دانشگاه آزاد قم و مسئول وبلاگ , آزادی بی بها نيست , به اتهام تماس با گروههای مخالف حکومت در خارج از کشور در روز 12 خرداد توسط اداره اطلاعات قم بازداشت شده است. در اين اطلاعيه آمده است: اين دانشجو درمعرض خطر بدرفتاری و شکنجه قرار دارد. محل نگهداری او مشخص نيست و تماسی با خانواده خود و يا يک وکيل مدافع ندارد.(ايران امروز 17/3/87)

 

12 ـ سازمانهای ديده بان حقوق بشر ، فدارسيون بين المللی جامعه دفاع از حقوق بشر، کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران و کانون مدافعان حقوق بشر در ايران اعلام کردند ، دولت ايران بايد با نهادهای حقوق بشری سازمان ملل متحد برای پرداختن به وضعيت بسيار وخيم حقوق بشر در ايران همکاری کند . اين نهادهای حقوق بشری اعلام کردند : ايران رتبه اول را در اعدام افراد زير 18 سال دارد که اين امر نقض تعهدات اين کشور در قبال پيمان حقوق کودک است . حداقل 107 نفر بخاطر خطاهايی که ادعا می شود قبل از سن 18 سالگی مرتکب شده اند در انتظار اعدام بسر می برند .ايران در کنار کره شمالي، ترکمنستان ، سوريه ، برمه و کوبا يکی از معدود کشورهايی است که مانع حضور سازمانهای مستقل بين المللی حقوق بشر در کشور می شود . ايران همچنان به اعدام به روش سنگسار ادامه می دهد و حداقل ده زن و دو مرد در انتظار اجرای حکم اعدام به روش سنگسارند. مجازاتهای ظالمانه و غيرانسانی ازجمله قطع دست و پا (5مورد در دی ماه 86 در استان سيستان و بلوچستان اجرا شد) و احکام شلاق همچنان اجرا می شوند. دولت ايران مرتبا فعالان حقوق زن ، دانشجويان و فعالان حقوق کارگران را بخاطر فعاليتهای مسالمت آميزشان سرکوب می کنند .(ديده بان حقوق بشر 17/3/87)

 

13 ـ سازمان عفو بين الملل در رابطه با بازداشت فعالان مدنی آذربايجانی با انتشار اعلاميه ای از مقامات دولت ايران درخواست کرد: علی صديقی ، حسن اسدی ، حجت تاريورديان، اکبر حسين زاده، احد رضوي، امير محمد بنايی صادق و ساير فعالان مدنی آذربايجانی در زندان مورد شکنجه و بد رفتاری قرار نگيرند . امکان دسترسی فوری و مرتب زندانيان به خانواده خود و وکيل مورد نظر خودشان و هر نوع مداوای پزشکی که لازم داشته باشند. اين سازمان خواستار آزادی فوری و بی قيد شرط بازداشت شدگان شده است، مگر اينکه به جرمهای جنايی مشخصی متهم شده و تحت محاکمه فوری و منصفانه ای قرار گيرند. (ساوالان سی 17/3/87)

 

14 ـ دبير کل فدارسيون جهانی اتحاديه معلمان طی نامه ای خطاب به مقامات دولت ايران خواستار توقف حکم اعدام فرزاد کمانگر شده است . فدراسيون جهانی اتحاديه های معلمان بيش از 30 ميليون عضو را در 171 کشور نمايندگی می کند و دفتر مرکزی آن در بروکسل پايتخت بلژيک می باشد. (فعالان حقوق بشر در ايران 21/3/87)

 

15 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه ای صدور احکام حبس سنگين برای دو روزنامه نگار سعيد ميتن پور و يعقوب سالکی نيا را محکوم کرد. در اين اطلاعيه آمده است: , چنانکه در ايران رسم است پيگرد قضايی و محاکمه روزنامه نگاران در ابهام و ناروشنی انجام می گيرد. به قاعده تبديل شدن برگزاری دادگاههای غيرعلنی و مخفی و بدون رعايت موازين قضايی نگران کننده است., ( گزارشگران بدون مرز 22/3/87)

 

16 ـ سازمان عفو بين الملل، ديده بان حقوق بشر، فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر، سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و 33 سازمان مدافع حقوق بشر و حقوق زنان با انتشار بيانيه ای مشترک همبستگی خود را با زنان ايران اعلام کردند. در اين بيانيه آمده است: ما از دولت ايران می خواهيم که آزار و اذيت مدافعان حقوق برابر را متوقف کند، همه اتهامات وارده عليه فعالانی که حقوق بشر زنان را بطور مسالمت آميز ترويج می کنند بويژه فعالان کمپين يک ميليون امضاء را لغو کنند. به فعالان حقوق زن برای استفاده از ابزار مدنی در بيان نگرانی هايشان از قوانين تبعيض آميز در ايران و افزايش آگاهی عمومی در اين زمينه اجازه فعاليت دهند. در نهايت ما به مسئولين در ايران توصيه می کنيم که برای تطبيق قوانين حاکم بر حيات زنان با معيارهای بين المللی حقوق بشر و در راستای تعهدات بين المللی ايران گامهای مشخصی بردارد.(گويا 22/3/87)

 

17 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه ای اعمال فشار و سخت گيری بر وب نگاران فمنيست و مدافعان حقوق زنان را محکوم کرد . گزراشگران بدون مرز اعلام کردند: ,مقامات امنيتی قضايی ايران باز هم راه سرکوب عليه مدافعان حقوق زنان و وب نگاران فمنيست را برگزيدند،فعالانی که اينترنت به تنها وسيله ی بيان خواستهايشان در ايران تبديل شده است . افزايش سخت گيری و سرکوب از سوی دولت نشان وحشت آنها از گسترش جنبش برابرخواهی زنان است., ماموران امنيتی ژيلا بنی يعقوب، جلوه جواهري، فريده غائب، نفيسه آزاد، ناهيد ميرحاج و عاليه مطلب زاده روزنامه نگاران و وب نگاران سايتهای مدافع حقوق زنان , کانون زنان ايران , ، , مدرسه فمنيستی , ، , تغيير برای برابری , و نسرين ستوده وکيل بسياری از روزنامه نگاران و مدافعان حقوق زنان را بازداشت کردند . گزارشگران بدون مرز يادآور می شوند که ايران يکی از سرکوبگرترين کشورهای خاورميانه در عرصه اينترنت است و در ليست کشورهای , دشمنان اينترنت , در جهان قرار دارد. ايران همچنين در رده بندی آزادی مطبوعات در کشورهای جهان در رده 166 از ميان 169 کشورقرار دارد.(گزارشگران بدون مرز 23/3/87)

 

18 ـ سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه ای به دار آويخته شدن محمد حسن زاده 17 ساله را در سنندج محکوم کرد . به گزارش عفو بين الملل محمد حسن زاده در سن 15 سالگی مرتکب قتل شده بود ، پس از دستگيری در سال 85 به کانون اصلاح و تربيت سنندج منتقل شد و سال گذشته حکم اعدام او صادر شد . سازمان عفو بين الملل ضمن محکوم کردن اين اعدام در بيانيه خود نوشته است : , مورد اخير اعدام نوجوان متهم به قتل ، يکی ديگر از موارد بی اعتنايی مقامات ايران از تعهدات بين المللی خود به کنوانسيون بين المللی حقوق مدنی و سياسی و حقوق کودکان است که بر اساس آن افرادی که در سن زير هجده سال مرتکب جرم می شوند، نبايد اعدام شوند., سازمان عفو بين الملل در گزارش خود از 85 نوجوان مجرم ديگر که در انتظار اجرای حکم اعدام هستند، نام برده و ابراز نگرانی کرده است . (بی بی سی 23/3/87)

 

19 ـ بوديل سه بالئوس نماينده حزب سبزها در پارلمان سوئد به نيابت از حزب طی نامه ای خطاب احمدی نژاد رئيس جمهور ايران خواستار آزادی فعالان جنبش زنان شد . نامبرده نوشت : تمايل دارم به نيابت از حزب سبزهای سوئد نگرانی خود را از وضعيت فعلی در ايران ابراز نمود و نسبت به روشهای خشن و گاها وحشيانه تشکيلات و مقامات ايرانی در شکستن تجمعات صلح طلبانه برای حقوق انسانی و حقوق برابر اعتراض نمايم . چنين رفتاری نه قابل پذيرش و نه قابل تحمل می باشد . از دولت ايران مصرا می خواهم لطفا همه 9 فعال جنبش زنان را که در سالروز روز ملی همبستگی زنان ايرانی دستگير شده اند را آزاد نمائيد . آيدا سعادت، ناهيد ميرحاج ، نسرين ستوده ، ژيلا بنی يعقوب ، نفسيه آزاد، سارا لقماني، جلوه جواهري، فريده غائب و عاليه مطلب زاده از فعالين کمپين يک ميليون امضاء می باشند که توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند .

(مقصود رنجبر نماينده حزب سبزها در شورای شهر اروبرو 24/3/87)

 

20 ـ اوليا علی بيگی نايب رئيس کانون عالی شوراهای اسلامی کار که به نمايندگی از سوی وزارت کار در اجلاس سازمان بين المللی کار(ILO) شرکت کرده بود، اعلام کرد : امسال نيز مانند سالهای گذشته اعتراضاتی نسبت به ايران شد . در اجلاس امسال ايرادی به ايران گرفتند که مربوط به زندانی شدن منصور اسانلو و تشکل سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بود. در اين اجلاس بيانيه ای عليه ايران در مورد زندانی بودن منصور اسانلو ، آزاد نبودن تشکلهای مستقل کارگری و اخراج فعالين سنديکايی امضا شد.(ايسنا 26/3/87)

 

21 ـ "جامعه دفاع از خلقهای تهديد شده" با انتشار گزارشی به جمهوری اسلامی ايران بخاطر سرکوب بهائيان اعتراض کرد. در اين گزارش آمده است که از زمان به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد تاکنون 350 هزار بهائی مقيم ايران مورد فشار شديد تری قرار گرفته اند. اين سازمان حقوق بشری در گزارش خود تاکيد می کند که حمله به بهائيان و دستگيری گسترده آنان سيستماتيک انجام می شود و از جانب حکومت برنامه ريزی شده است. در اين گزارش به دستگيری هفت تن از فعالان بهائی اشاره شده است.(دويچه وله 30/3/87)

 

22 ـ نمايندگان پارلمان اروپا اعدام نوجوانان در جمهوری اسلامی را بشدت محکوم کردند. نمايندگان پارلمان اروپا در مصوبه خود تاکيد کرده اند، که اعدام نوجوانان مغاير است با پيمانهای بين المللی که از جانب حکومت ايران نيز تائيد شده اند. پارلمان اروپا از مقامات جمهوری اسلامی خواست، حکم اعدام چهار نوجوان که قرار است بزودی بدار آويخته شوند را لغو کند. نمايندگان پارلمان اروپا به اعدام محمد حسن زاده 17 ساله در زندان سنندج اشاره کرده اند و از کشورهای اروپايی خواسته اند، پناهجويان ايرانی را که در معرض خطر اعدام هستند، به کشورشان باز نگردانند.(دويچه وله 30/3/87)

 

اخبار دانشجويی:

23 ـ دکتر حسين مددی رئيس هيات نظارت دانشگاه زنجان ، معاون دانشجويی و رئيس دانشکده ادبيات در حال تعرض به يکی از دانشجويان دختر توسط ساير دانشجويان دستگير شد . پيش از اين مسئولين حراست ، انتظامات دانشگاهها به دانشجويان دختر در دانشگاههای رازی کرمانشاه ، علامه طباطبايی ، سهند تبريز و ... تعرض کرده اند و هيچگاه محاکمه و مجازات نشده اند . (کميسيون زنان دفتر تحکيم وحدت 26/3/87)

 

دانشجويان: بازداشت شده

24 ـ عسگر اکبرزاده دانشجوی دانشگاه پيام نور اردبيل و از فعالين آذربايجانی توسط ماموران اداره اطلاعات اردبيل بازداشت شد. وی قبلا به مدت 4 ماه زندانی بوده و همچنين به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در دادگاه به پرداخت 600000 تومان محکوم شده بود.(ساوالان سی 21/3/87)

 

25 ـ هود يازرلو 21 ساله دانشجوی رشته مديريت دانشگاه معصوميه قم به علت سفر به عراق به همراه مادرش نازيلا دشتی بدستور قاضی سيد مجيد ضرغامی بازپرس شعبه 2 امنيت دادگاه انقلاب در روز 4 خرداد بازداشت و به بند 209 زندان اوين منتقل گرديد.(کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی 23/2/87)

 

26 ـ خانواده امير رضا اردلان دانشجوی ترم آخر دانشگاه آزاد شهرضا در استان اصفهان، که دو روز پيش توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده بود، اعلام کردند: فرزندشان در بازداشت گاه امنيتی شديدا شکنجه شده است و قادر به راه رفتن و تکلم نبوده است. خانواده امير رضا اردلان به صورت تصادفی وی را در دادگستری شهرضا ملاقات کرده اند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 29/3/87)

 

توقيف سايتها و نشريات دانشجويی:

27 ـ نشريه دانشجويی"پرومته" به مدير مسئولی فرخ باستانی به علت چاپ مقالاتی در نقد اعدام و سنگسار به اتهام توهين به اسلام پس از انتشار 2 شماره به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويی دانشگاه يزد بطور دائم توقيف گرديد. قبلا نشريات دانشجويی"زمستان"و"بيان آزاد" هم در دانشگاه يزد توقيف شده بودند.

(امير کبير 5/3/87)

 

28 ـ نشريه دانشجويی"وريا" به مدير مسئولی نويد غفاری به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويی دانشگاه شيراز به اتهام انتقاد از دولت احمدی نژاد برای مدت يکسال توقيف گرديد.(امير کبير 13/3/87)

 

29 ـ نشريه دانشجويی"چرو" به مدير مسئولی عباس توفيقی که به زبان کردی منتشر می شد به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويی دانشگاه رازی کرمانشاه توقيف گرديد.(امير کبير 21/3/87)

 

30 ـ نشريه دانشجويی"تريفه" به مدير مسئولی رزگار خضری با شکايت استاندار مازندران به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويی دانشگاه مازندران توقيف گرديد.(امير کبير 19/3/87)

 

دانشجويان: احضار و بازجويی

31 ـ محمد بنی ابراهيمی دانشجوی دانشگاه مفيد قم به علت اعتراض به سايت های فرهنگی دانشگاه به کميته انضباطی احضار شد. دانشگاه مفيد يکی از دانشگاههای همکار با سازمان ملل در جهت طرح ارتقای حقوق بشر و دسترسی به عدالت است که هرساله سازمان ملل بودجه های بسياری را برای برپايی همايش ها و کنفرانس ها به اين دانشگاه اختصاص می دهد. دانشجويان دانشگاه مفيد حق داشتن موبايل دوربين دار، تلويزيون شخصي، لب تاپ و کامپيوتر را در خوابگاه ندارند.(امير کبير 9/3/87)

 

32 ـ مديران مسئول نشريات دانشجويی"پنجره"،"شورا"،سردبير نشريه دانشجويی "کاغذ اخبار" و دو دانشجوی ديگر دانشگاه سيستان و بلوچستان به کميته انضباطی احضار شدند. دانشجويان احضار شده در ائتلافی به نام"هم پيمانان" در انتخابات شورای صنفی دانشگاه شرکت کرده بودند.(ايران امروز 15/3/87)

 

33 ـ ميلاد اسدی دانشجوی دانشگاه خواجه نصير و مدير مسئول نشريه دانشجويی توقيف شده "درنگ" جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(ادوار نيوز 20/3/87)

 

34 ـ مهدی خسروی و حميد رضا اميرخانی دانشجويان دانشگاه فردوسی مشهد جهت بازجويی به شعبه 201 دادسرای انقلاب مشهد احضار شدند. ( امير کبير 27/3/87)

 

35 ـ امين رياحی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد در شعبه 201 دادسرای انقلاب مشهد مورد بازجويی قرار گرفت.(امير کبير 30/3/87)

 

دانشجويان محاکمه:

36 ـ ياسر گلی دانشجويی که از مهر ماه سال گذشته به اتهام اقدام عليه امنيت ملی از طريق هواداری از گروه پژاک در زندان بسر می برد، در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به رياست قاضی طياری محاکمه شد.

(موکريان نيوز 8/3/87)

 

دانشجويان: احکام صادر شده

37 ـ سازمان سنجش وزارت علوم از ارائه کارنامه به ناصر پويافر و علی صابری از دانشجويان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه اميرکبير خود داری کرده همچنين نتيجه آزمون مجيد شيخ پور را نيز تغيير داده است. فريدون مشيری نماينده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی گفت : تقلب برای نورچشمی هاست اما دانشجويان ستاره دار مورد غضب هستند و از لحاظ قانونی امسال دست آنها به جايی بند نيست. وی افزود: در سالهای 85 و 86 اوراق دانشجويان ستاره دار تصيح شده بود و برخی از آنها رتبه يک تا دو رقمی داشتند اما با تمام پيگيريها و رای ديوان عدالت اداری ، وزارت علوم حاضر به ثبت نام اين دانشجويان نشد . اما امسال وضعيت متفاوت بود و اوراق اين دانشجويان به هيچ وجه تصحيح نشد . نامبرده اعلام کرد: مافيای مالی در سازمان سنجش وجود دارد ، با خريد و فروش سوالات کنکور سالانه 400ميليون تومان پول رد و بدل می شود .(اميرکبير 2/3/87)

 

38 ـ امير يعقوبعلی دانشجوی دانشگاه علامه طباطبايی و عضو کمپين يک ميليون امضا به اتهام اقدام عليه امنيت ملی از طريق فعاليت تبليغی عليه نظام در دادگاه به يکسال حبس تعزيری محکوم شد.

(تغيير برای برابری 5/3/87)

 

39 ـ سينا جهانبخش مدير مسئول نشريه دانشجويی , گونش, بدليل چاپ ويژه نامه ای با عنوان گذری بر حماسه خرداد آذربايجان در سال 85 به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويی دانشگاه علم و صنعت برای مدت 9 ماه از مدير مسئولی محروم شد.(وبلاگ حق 5/3/87)

 

40 ـ يک دانشجوی دانشگاه آزاد کاشان به دليل مخالفت با دفن شهيد در اين دانشگاه از دانشگاه اخراج شد و 3 دانشجوی ديگر به يک ترم تعليق از تحصيل محکوم شدند.(امير کبير 7/3/87)

 

41 ـ هشت تن از دانشجويان دختر دانشگاه صنعتی شيراز به اتهام "بدحجابی در محيط دانشگاه" در کميته انضباطی هرکدام به يک ترم محروميت از تحصيل محکوم شدند.(امير کبير 9/3/87)

 

42 ـ ناهيد بابازاده، صمد پاشايي، نادر مهدقره باغ و امين امامی دانشجويان دانشگاه تبريز به اتهام فعاليت سياسی به حکم اداره گزينش استاد و دانشجو وزارت علوم از تحصيل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شدند. همچنين سجاد راد مهر دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانيک به کميته انضباطی احضار شد. نامبرده بدليل ممانعت مسئولين امنيتی دانشگاه تبريز از برگزاری جلسه دفاع پايان نامه ارشد خود محروم شده بود.

(ادوار نيوز 11/3/87)

 

43 ـ پارسا کرمانيان و عليرضا حيدری از دانشجويان دانشگاه آزاد کرمانشاه به اتهام تبليغ عليه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب کرمانشاه هرکدام به 7 ماه حبس تعزيری و پنج ماه حبس تعليقی محکوم شدند. اين دانشجويان در مراسم روز دانشجو به مدت يک هفته توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده بودند.(امير کبير 12/3/87)

 

44 ـ عباس رشيدي، مصلح ستار پور، سيوان فرخزادي، امين آريا، فاروق معروفي، امير سالاری و امين شجاع دانشجويان دانشگاه تربيت معلم تهران به جرم شرکت در تحصن و اعتصاب غذا در کميته انضباطی به دو ترم محروميت از تحصيل با احتساب در سنوات محکوم شدند. بيش از 2000 دانشجو در تحصن و 91 دانشجو در اعتصاب غذا بسر می برند. اداره حراست و مسئولين دانشگاه برای سرکوب تحصن دانشجويان خطوط اينترنت دانشگاه را قطع نموده و در خطوط موبايل اختلال ايجاد کرده اند. آب را به مدت يک روز قطع کردند. با خانواده های متحصنين تماس برقرار کرده و اتهام پراکنی مبنی بر اين که دانشجويان با گروه های بيگانه در ارتباط هستند و افزايش نيروهای امنيتی در لباس حراست و ........(دسترنج 17/3/87)

 

45 ـ فرزاد حسن زاده، مهدی خسروی و امين رياحی دانشجويان دانشگاه فردوسی مشهد به دليل چاپ مطالب انتقادی نسبت به برخی اقدامات دولت احمدی نژاد در نشريه دانشجويی , محاوره , در کميته انضباطی هر کدام به يک ترم محروميت از تحصيل محکوم شدند.(بوعلی سينا 21/3/87)

 

فيلتر کردن سايتهای خبري، جلوگيری از برگزاری مراسم و منحل کردن نهادهای مدنی:

46 ـ سايت خبری"تبريز نيوز" به مديريت پيمان پاک مهر برای چندمين بار فيلتر شد. اين سايت از ارديبهشت 85 آغاز بکار کرده است.(تبريز نيوز 2/3/87)

 

47 ـ مجوز فعاليت انجمن"ژيار" در کرمانشاه به اتهام برقراری ارتباطات سياسی و عدول از خطوط قرمز و ممنوعه ی فعاليت تشکلهای زير مجموعه سازمان ملی جوانان بدستور مدير کل امور اجتماعی سازمان ملی جوانان کشور لغو گرديد.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 14/3/87)

 

48 ـ به حکم اردشير خزائی رئيس دانشگاه بوعلی سينا و رئيس هيئت نظارت بر تشکل های اسلامی دانشگاهيان کليه فعاليتهای جامعه اسلامی دانشجويان به علت دعوت از عباس پاليزدار برای سخنرانی با موضوع"گزارشی از پرونده های مفاسد اجتماعی" برای مدت 3 ماه لغو گرديد. عباس پاليزدار در اين سخنرانی اسامی 44 نفر از مسئولين دولتی منجمله 9 نفر روحانيون را نام برده بود.(فارس 18/3/87)

 

49 ـ مجوز فعاليت انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه زنجان به حکم دکتر حسين مددی رئيس هيات نظارت دانشگاه لغو گرديد .(ادوار نيوز 24/3/87)

 

50 ـ وبسايت اطلاع رسانی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان برای هفتمين بار طی 3 سال گذشته بدستور مقامات قضايی فيلتر شد.( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 30/3/87)

 

مطبوعات: توقيف شده

51 ـ روزنامه"شاخه سبز" چاپ قم با شکايت حجت الاسلام رسائی نماينده تهران در مجلس شورای اسلامي، بدستور دادستان عمومی و انقلاب قم برای مدت 10 روز توقيف گرديد.(ايسنا 22/3/87)

 

اخراج روزنامه نگاران:

52 ـ نه نفر از اعضای تحريريه روزنامه "مردم نو" چاپ زنجان با 2 تا 5 سال سابقه از کار اخراج شدند.

(دسترنج 8/3/87)

 

53 ـ جانشين دبير سرويس سياسی خبرگزاری ,برنا, وابسته به سازمان ملی جوان به علت حضور در تجمعات دانشجويی و خوانده شدن خطبه عقد وی توسط سيد محمد خاتمی ، در جريان گزينش توسط ماموران اداره حراست خبرگزاری ايرنا رد صلاحيت شد . گزينش خبرگزاری ,برنا, زير نظر حراست ,ايرنا, می باشد .

(دسترنج 27/3/87)

 

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران

54 ـ قلی شيخی مدير مسئول روزنامه"توسعه" به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع در شعبه 76 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی سيامک مدير خراسانی محاکمه شد.(ايسنا 12/3/87)

 

55 ـ علی اکبر مسگران مدير مسئول هفته نامه"ديروز، امروز،فردا" به اتهام نشر مطالب خلاف واقع بصورت غيابی در شعبه 76 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی سيامک مدير خراسانی محاکمه شد.(ايسنا 12/3/87)

 

56 ـ رضا عباس زاده سر دبير و منصور جمشيدی خبرنگار هفته نامه"صبح آزادی" به اتهام نشر اکاذيب و تشويش اذهان عمومی در شعبه 76 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی سيامک مدير خراسانی محاکمه شدند.(ايسنا 12/3/87)

 

57 ـ الياس حضرتی مدير مسئول روزنامه"اعتماد" به اتهام تبليغ عليه نظام، انتشار مطالب خلاف واقع، انتشار مطالب خلاف عفت عمومي، استفاده ابزاری از تصوير زن، تحريک و تشويق افراد و گروهها برای ارتکاب اعمال عليه امنيت و حيثيت جمهوری اسلامی با شکايت مدعی العموم و معاونت اطلاعات پليس امنيت عمومی تهران بزرگ در شعبه 1083 به رياست قاضی حسين حسينيان محاکمه شد.(ايسنا 19/3/87)

 

58 ـ محمد نعيمی پور مدير مسئول روزنامه توقيف شده , ياس نو , به اتهام تبليغ عليه نظام ، نشر اکاذيب به قصد تشويش اذهان عمومی ، توهين به مسئولان ، اهانت و هتک حرمت با شکايت مدعی العموم در شعبه 76 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی سيامک مدير خراسانی محاکمه شد . چاپ نظرات مصطفی تاج زاده ، عبدالکريم سروش ، عباس عبدی ، سعيد رضوی فقيه ، هاشم آغاجری ، محمد موسوی خوئينها ، رجبعلی مزروعی ، محمدرضا خاتمی و متن نامه نمايندگان متحصن مجلس ششم خطاب به خامنه ای و بيانيه سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی از جرائم وی می باشد . ( ايسنا 26/3/87)

 

احضار فعالين سياسی ، فرهنگی ، اجتماعی به دادگاهها:

59 ـ بهاالدين ملکی عضو هيات مديره انجمن صنفی معلمان کردستان به اتهام نشر مطالب خلاف واقع جهت بازجويی به شعبه 4 دادسرای سنندج احضار شد. نامبرده قبلا در حراست فرمانداری سنندج و ستاد خبری اداره اطلاعات مورد بازجويی قرار گرفته بود.(موکريان نيوز 7/3/87)

 

60 ـ شورش گلکار نويسنده و فعال مدنی که در دو پرونده جداگانه توسط دادگاه انقلاب مريوان و دادگاه انقلاب سنندج به 7 ماه زندان محکوم شده، به شعبه اول اجرای احکام دادگستری سنندج احضار شد.

(موکريان نيوز 5/3/87)

 

61 ـ طی هفته های گذشته دهها تن از اعضا و هواداران جريان مذهبی"مکتب قرآن" جهت بازجويی به دادگاهها احضار شد ه اند. اسامی تعدادی از احضارشدگان به شرح زير است:

پنج شهروند سقزی بنامهای غفور مولائي، محمد عباسي، طه حسيني، ناصر زمانی و جمال هبکی به دادگاه ويژه روحانيت همدان احضار شدند.ده شهروند بوکانی بنامهای مصطفی نادري، حسين شاويردي، طاهر کريمي، نادر بايزيدي، ابراهيم اسماعيل پور، خالد خدا کرمي، علی رسول نژاد، اسماعيل اديب حسامي، ناصر حاجی پيروتي، محمد کريمی به دادسرای انقلاب مهاباد احضار شدند.شش شهروند دهگلانی بنامهای فاروق محمدزاده، امجد کرمي، حسن علم خواه، احمد فتاحی نيا، رضا خالديان و حسن قادر مرزی به دادگاه ويژه روحانيت احضار شدند. صلاح معروفی به دادسرای انقلاب بانه احضارشد. همچنين پنج شهروند ديواندره ای هم به دادگاه ويژه روحانيت همدان احضار شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 7/3/87)

 

62 ـ عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ايران جهت محاکمه به شعبه امنيت دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده در 18 تير ماه سال گذشته برای مدت يکماه در بازداشت بسر برد.(ادوار نيوز 20/3/87)

 

63 ـ رضا گلپور چمن کوهی نويسنده کتاب , شنود اشباح , با شکايت وزارت اطلاعات جهت محاکمه به شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران احضار شد. ( ايسنا 28/3/87 )

 

بازجويی فعالين سياسي، فرهنگی و اجتماعی:

64 ـ مهندس محمد رضا مختاری فعال آذربايجانی صاحب مغازه موسيقی توقيف شده"ائل سسی" و کانديدای رد صلاحيت شده در دور سوم شورای شهر ميانه به مدت 6 ساعت در اداره اطلاعات ميانه مورد بازجويی قرار گرفت.(ساوالان سی 3/3/87)

 

65 ـ عماالدين باقی رئيس انجمن دفاع از حقوق زندانيان به علت موضع گيری درباره دانشجويان ستاره دار (دانشجويان محروم از تحصيل) با شکايت داديار دادگاه انقلاب، برای دومين بار طی يک ماه اخير از زندان به دادگاه احضار و مورد بازجويی قرارگرفت.(اعتماد 8/3/87)

 

66 ـ عبدالله ناصری مسئول سايت بهارستان و سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم به اتهام نشر اکاذيب و تشويش اذهان عمومی با شکايت سردار عليرضا افشار رئيس ستاد انتخابات وزارت کشور در شعبه 12 دادسرای کارکنان دولت مورد بازجويی قرار گرفت . ( ايسنا 26/3/87)

 

67 ـ محمد صديق کبودوند رئيس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و مدير مسئول هفته نامه توقيف شده ,پيام مردم, که از يکسال پيش در زندان بسر می برد، در پرونده جديد ارجاعی دادسرای انقلاب مهاباد به علت چاپ کتابچه ای درباره زنان به اتهام تبليغ عليه نظام با شکايت اداره اطلاعات و پيگيری دادستانی مهاباد، در شعبه 3 بازپرسی نيابتی دادگاه انقلاب منطقه 12 تهران مورد بازجويی قرار گرفت.

(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 26/3/87)

 

محاکمه فعالين سياسی ، فرهنگی ، اجتماعی به دادگاهها:

68 ـ حميد دفاطي، امين مزروعي، رمضان عمره و محمد دلف لوينی به اتهام تشکيل جمعيت غير قانوني، اقدام عليه امنيت ملی و فعاليت تبليغی عليه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز محاکمه شدند، نامبردگان در سال 85 توسط نيروی اطلاعات بازداشت و پس از مدتی با قيد ضمانت از زندان آزاد شدند.

(فعالان حقوق بشر در ايران 2/3/87)

 

69 ـ محمد صديق کبودوند مدير مسئول نشريه توقيف شده"پيام مردم" و رئيس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان بصورت غير علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. نامبرده از يکسال پيش در زندان بسر می برد. وکيل مدافع نامبرده با ابراز نگرانی از وضعيت جسمی موکل خود و با اشاره به اينکه وی در زندان به دليل گرفتاريهای ناشی از بازداشت طولانی مدت دچار سکته قلبی شده است.(سرمايه 6/3/87)

بازداشت فعالين سياسی فرهنگی و اجتماعی:

70 ـ همايون شکوهی غلامزاد 48 ساله ، فريبا ناظميان ، اميرحسين باب اناری 25 ساله ، فاطمه شناسا 25 ساله ، حميد علاالدين حسين و 3 فرزندش بنامهای فاطمه 28ساله ، محمد 27 ساله ، مجتبی 21 ساله، محمود متين و آرش پنداری به علت گرويدن به دين مسيحيت توسط نيروهای امنيتی در شيراز بازداشت و مورد بازجويی قرار گرفتند. 6 نفر از بازداشت شدگان با قيد ضمانت و کفالت آزاد شدند . و چهار نفر همچنان در زندان بسر می برند .(فعالان حقوق بشر در ايران 3/3/87)

 

71 ـ قدرت حسن زاده و فردين محمدی از فعالين سياسی سنندج به اتهام همکاری با يک حزب مخالف حدود 3 ماه پيش توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند.(موکريان نيوز 7/3/87)

 

72 ـ علی جان گرای از زندانيان سياسی دهه 60 ، به همراه همسرش شهناز گرای در 17 فروردين توسط مامورين وزارت اطلاعات در کرج بازداشت شدند. سپس در 22 فروردين دو فرزند اين خانواده بنامهای محسن گرای 19 ساله و آزاده گرای 25 ساله توسط مامورين وزارت اطلاعات بازداشت شدند. نامبردگان پس از بازجويی به زندان گوهر دشت منتقل شده اند. بدنبال بازداشت خانم آزاده گرای سه فرزند خرد سال ايشان از جمله يک کودک سه ساله بدون مادر در منزل باقی مانده اند.(فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران 7/3/87)

 

73 ـ همزمان با دومين سالگرد اعتراضات مردمی در آذربايجان بيش از 100 نفر از فعالان سياسی ، فرهنگی ، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در شهرهای آذربايجان توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. بازجويی ها بدون حضور وکيل و حق دسترسی به وکيل انتخابی در جريان است . امکان ملاقات با خانواده ها برای آنها فراهم نشده است . اسامی تعدادی از بازداشت شدگان در تبريز عبارتند از : حسن اسدی 30ساله ، علی صديقی 35 ساله ، جمشيد زارعي، حجت تاريورديان 40 ساله ، ايرج حسنی 40ساله ، اکبر حسين زاده ، محمد راهنما ، علی خاکپور، احد رضايی ، حميد رضايی 35 ساله ، محمد فرهادی 20 ساله ، حسين ميرزاخانی 24 ساله ، صمد محمد جعفری 20ساله ياسر حيدر نژاد 23 ساله ، حجت مختارزاده 21 ساله ، ولی عبدالله پور 22 ساله مهدی دهقان 26ساله ، مرسل بخشی ، حجت سيفی نژاد، اصغر نعيمی ، عبدالعجب تاريورديان، حجت ولی پور ، محمد نادرپور ، کمال اشرف فرشی ، حسن حسين زاده ، رحمان قاسمي، اسماعيل فتحی ، امير محمد بنائی صادق ، حسن طوری ، رشيد مصطفائی ، وحيد رضايی ، مهدی نجاری ، ابراهيم و بهروز. فعالانی که طی روزهای گذشته بازداشت و به قيد وثيقه آزاد شده اند ، عبارتند از : محمد رحمانی ، ابراهيم طلوعی ، حسن بعثت پور ، عزيز ليمانی ، صمد فروتنی ، کريم محمدزاده ، فيروز عباس قليزاده 17 ساله، رضا عباس قليزاده ، وحيد هاشم پور و سعيد هاشم پور در تبريز . حجت عراقی ، سلمان عراقی ، سالار عراقی ، اکبر عبداللهی و پيام علمقلی لو در خوی و خدايار تيمری و ائلياز يئکانی در اروميه. (ساوالان سی 7/3/87)

 

74 ـ هوشمند طالبي، مهران زينی مسئولين جامعه بهائيان ويلا شهر اصفهان و فرهاد فردوسيان از اعضای جامعه بهائيان توسط نيروی امنيتی بازداشت و به زندان اصفهان منتقل شدند.(فعالان حقوق بشر در ايران 8/3/87)

 

75 ـ مهران بندی مدير شرکت کامپيوتری , کمند, به علت اعتقاد به آئين بهائيت توسط نيروهای اداره اطلاعات يزد بازداشت شد . منزل و شرکت وی مورد تفتيش قرار گرفت و شرکت وی توسط نيروی انتظامی پلمپ گرديد . ( فعالان حقوق بشر در ايران 11/3/87 )

 

76 ـ شورش طهماسبی 25 ساله فعال مدنی توسط نيروهای امنيتی در سنندج بازداشت شد. ماموران پس از دستگيري، منزل نامبرده را تفتيش کرده کامپيوتر و وسايل شخصی وی را با خود بردند.

(فعالان حقوق بشر در ايران 12/3/87)

 

77 ـ محمد ميرزاخوانی 37 ساله از دستگير شدگان تجمع مقابل سفارت امارات متحده عربی در تهران پس از 10 روز همچنان در بازداشت بسر می برد . پس از حمله نيروی انتظامی به تظاهرکنندگان وی در دفاع از خود با سرهنگ نژاد ابراهيمی از مسئولان نيروی انتظامی درگير شد ، ماموران او را بشدت مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند. بيم آن می رود که او زير شکنجه باشد.( کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی 14/3/87)

 

78 ـ حسين سعيدی معلم و سرپرست گروه"کوهنوردی دهگلان" که در تاريخ 11/3/87 توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده بود، سرانجام بعد از چند بازداشت توام با بی خبری از زندان آزاد شد.

(فعالان حقوق بشر در ايران 20/3/87)

 

79 ـ حسن سرداری فعال فرهنگی اهل کرمانشاه، توسط نيروهای امنيتی در نقده بازداشت و به زندان اروميه منتقل گرديد.(موکريان نيوز 24/3/87)

 

80 ـ خسرو سيفی 50 ساله معلم بازنشسته مهابادی به اتهام همکاری با يک حزب مخالف نظام توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به زندان مهاباد منتقل گرديد .(موکريان نيوز 25/3/87)

 

81 ـ بشير رياحی ، غلامعلی کريمی ، صادق حياتی ، سيد علی فاضلی مقدم ، مرتضی شريفی دارانی ، مرتضی حيدری فارسانی ، عبدالرحيم علاف ، علی معظمی گودرزی ، ابوالحسن طاهريان ، هاشم اجاقی ، عليرضا سيف ، منصور مرعشی ، محمدعلی جان نثار و عباس سخاوت سليمی از دراويش گنابادی که درحمله نيروهای امنيتی به حسينيه شريعت قم بازداشت شده بودند ، توسط شعبه 112 دادگاه جزايی قم به رياست قاضی پور موسوی به زندان ، شلاق و جريمه نقدی محکوم شدند . حکم صادره در رابطه با دراويش به مرحله اجرا در آمد . ( کميته گزارشگران حقوق بشر 25 /3/87 )

 

82 ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضائيه گفت: عباس پاليزدار و شش نفر به اتهام معاونت و مباشرت با شکايت مدعی العموم بازداشت شده اند. عباس پاليز دار بعنوان دبير هيئت تحقيق و تفحص با همکاری همدستان خود با نفوذ در برخی ارگانها تحت پوشش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه، اسناد طبقه بندی شده و بعضا اسناد ارزيابی نشده و گزارشات مردمی بی نام ونشان را از سيستم های دولتی خارج کرده اند و ميزانی از اين موارد را در استانهای مختلف مخفی کرده اند.(ايسنا 28/3/87)

 

فعالين سياسي، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها

83 ـ کاوه پرويزی به اتهام تبليغ عليه نظام و عضويت در يک حزب اپوزيسيون در دادگاه انقلاب سنندج و با تائيد دادگاه تجديد نظر استان کردستان به 4 سال زندان محکوم شد. نامبرده در زندان مرکزی سنندج بسر می برد.

(موکريان نيوز 1/3/87)

 

84 ـ اسماعيل قردويی ميلان به اتهام همکاری با , حزب حيات آزاد کردستان, در دادگاه به 5 سال زندان محکوم و به زندان رجايی شهر کرج تبعيد شد.همچنين منصور جلی بگلو به همين اتهام به 6 ماه زندان محکوم و به زندان رجايی شهر کرج تبعيد گرديد.(فعالان حقوق بشر در ايران 4/3/87)

 

85 ـ حسن عبدالحسين طفاه وکيل و فعال سياسی 81 ساله با تابعيت دوگانه ايرانی ـ عراقی به اتهام ارتباط با دولت متخاصم ايران در دادگاه به 15 سال حبس در تبعيد و پرداخت 130 ميليون تومان به دولت محکوم شد. نامبرده بدليل فعاليتهای سياسی مخالف دولت عراق در چندين نوبت مدت 15 سال از عمر خود را در زندانهای عراق سپری کرده است. وی در مرداد ماه سال گذشته بازداشت و پس از تحمل 3 ماه انفرادی در سلول های 209 وزارت اطلاعات به بند عمومی زندان اوين منتقل گرديد.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 6/3/87)

 

86 ـ اکبر لکستانی فعال سياسی و منتخب اول شورای اسلامی شهر شوط در دوره دوم به اتهام توهين به خامنه ای و تبليغ عليه نظام در دادگاه به 3 سال زندان محکوم گرديد . نامبرده سال قبل به مدت يک ماه در بازداشت بود و سپس با قرار وثيقه 40 ميليون تومانی از زندان آزاد شد .(ساوالان سی 7/3/87)

 

87 ـ بدستور ستاد اجرايی اصل 49 قانون اساسی تمام اموال دکتر رويا طلوعی روزنامه نگار و فعال جنبش زنان ضبط و مصادره شد. ستاد اجرايی دستور مصادره سه دانگ از آزمايشگاه متعلق به خانم طلوعی در سنندج را صادر کرده است، سه دانگ ديگر اين آزمايشگاه متعلق به دکتر حاجی زاده همسر وی می باشد. چندی پيش مبلغ 100 ميليون تومان از سوی همسر خانم طلوعی به حساب دادگستری واريز شده بود تا وثيقه 100 ميليون تومانی آنها رفع بازداشت شود.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 7/3/87)

 

88 ـ فاطمه گفتاری مادر دانشجوی زندانی ياسر گلي، به اتهام اقدام عليه امنيت ملي، اهانت به مامورين، نشر اکاذيب و شرکت در مراسم تعزيه، جان باختگان و شرکت در جلسات کميته مادران صلح در شعبه 103 دادگاه عمومی سنندج به 8 ماه حبس تعزيری محکوم شد.(فعالان حقوق بشر در ايران 7/3/87)

 

89 ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضائيه اعلام کرد: علی حيدريان و فرهاد وکيلی به اتهام عضويت در حزب"حيات آزاد کردستان" در دادگاه انقلاب هرکدام به 10 سال زندان محکوم شدند.(ايران 8/3/87)

 

90 ـ تنها مسجد اهل سنت در شهر قصبه در نزديکی آبادان توسط نيروهای امنيتی تعطيل شد، شيخ عبدالحميد دوسری 57 ساله امام جماعت اين مسجد به اتهام پخش افکار سلفيت و وهابی گری در دادگاه به 7 سال زندان محکوم گرديد.(ميزان نيوز 12/3/87)

 

91 ـ هادی امينی اهل روستای"کانی ره ش" از توابع بوکان به اتهام عضويت در يک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب مهاباد به 5 سال زندان محکوم شد. نامبرده از 7 ماه پيش در زندانهای مهاباد، سردشت و اروميه بسر می برد و انگشتان دستهای وی بشدت آسيب ديده است.(موکريان 20/3/87)

 

92 ـ ايمان رضايی عضو انجمن شعر جوانان آمل و فعال حقوق بشر به علت سخنرانی در مراسم سالگرد اکبر محمدي، که به اتهام ايجاد اغتشاش و توهين به رهبری در دادگاه به 6 ماه زندان تعزيری محکوم شده بود، بازداشت و به زندان آمل منتقل گرديد.(کميته دانشجويی گزارشگران حقوق بشر 20/3/87)

 

93 ـ سعيد متين پور روزنامه نگار و فعال حقوق بشر آذربايجانی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به رياست قاضی صلواتی به اتهام ارتباط با بيگانگان و تبليغ عليه نظام به 8 سال حبس تعزيری محکوم شد. صالح کامرانی فعال حقوق بشر و وکيل مدافع زندانيان سياسی آذربايجانی به اتهام تبليغ عليه نظام به يکسال حبس تعزيری محکوم گرديد. همچنين ليلا حيدري، بهروز صغري، عبدالله عباسی جوان، دکتر محمد علی حيدري، جليل غنی لو، عليرضا متين پور، يعقوب سالکی نيا و مير قاسم سيدين زاده فعالين سياسي، فرهنگی و روزنامه نگاران آذربايجانی به اتهام تبليغ عليه نظام به يکسال حبس تعليقی محکوم شدند.(ادوار نيوز 21/3/87)

 

94 ـ زاهد محمدزاده به اتهام تبليغ عليه نظام در دادگاه انقلاب به 6 ماه زندان محکوم شد، وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج دوران محکوميت خود را سپری می کند.(موکريان نيوز 21/3/87)

 

95 ـ ساعد بنفشی به اتهام همکاری با يک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب سنندج به 18ماه حبس محکوم شد. نامبرده هم اکنون در زندان سنندج بسر می برد (موکريان نيوز 22/3/87)

 

96 ـ جلال جلالی زاده استاد دانشگاه تهران و نماينده سنندج در دوره ششم مجلس شورای اسلامی به اتهام فعاليت تبليغی عليه نظام در شعبه 101 دادگاه جزايی شهرستان آق قلا واقع در استان گلستان به يکسال حبس تعزيری محکوم شد.(موکريان نيوز 23/3/87)

 

97 ـ ياسر پرويزی به اتهام همکاری با يکی از احزاب اپوزيسيون در دادگاه تجديد نظر استان به 30 ماه زندان محکوم شد . نامبرده حدود 3 ماه است که در زندان سنندج بسر می برد . ( موکريان نيوز 26/3/87)

 

98 ـ محمدرضا عوض پور دانش آموز تبريزی به اتهام توهين به خامنه ای در شعبه 118 دادگاه جزايی تبريز به رياست قاضی نياکار به 6 ماه حبس تعليقی محکوم شد. (وبلاگ حق 28/3/87)

 

صدور قرار وثيقه برای آزادی زندانيان سياسی:

99 ـ بشير رستمی 24 ساله که به اتهام طرفداری از يکی از احزاب سياسی کرد مخالف رژيم و اقدام عليه امنيت ملی 13 روز پيش توسط نيروهای امنيتی بازداشت شده بود ، با قرار وثيقه 40 ميليون تومانی از زندان آزاد شد . ( فعالان حقوق بشر در ايران 27/3/87)

 

اخبار مربوط به زندانيان سياسی:

100 ـ کاوه جوانمرد خبرنگار هفته نامه توقيف شده "کرفتو" که از 18 ماه پيش در زندان بسر می برد، در زندان مراغه به بيماری کبد مبتلا شده و سلامتی جسمی وی در معرض خطر است. نامبرده به اتهام محاربه در دادگاه انقلاب سنندج به 2 سال حبس و تبعيد به زندان مراغه محکوم شده است.(موکريان نيوز 6/3/87)

 

101 ـ منصور اسانلو رئيس هيات مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از تيرماه سال پيش به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در زندان بسر می برد طی نامه ای سرگشاده خطاب به نهادهای بين المللی در رابطه با نقض حقوق بشر نوشت : از لحظه ربوده شدن توسط ماموران امنيتی لباس شخصی مورد شديدترين ضرب و شتم و هتاکی و فحاشی قرار گرفته ام . نامبرده افزود: هيچ يک از دادگاههای اعضای سنديکا به صورت علنی و با حضور هئيت منصفه ، خبرنگاران و مردم برگزار نشده و در پشت در بسته شبيه به اتاق های بازجويی بند 209 اطلاعات بوده است. اسانلو اعلام کرد: دولت سعی می کند با انواع روش های تهديد آميز و ايجاد رعب و وحشت برای فعالان کارگري، تلاش های آنان را متوقف و به سازمانهای جهانی اعلام کند که شهر در امن و امان است و هيچ کارگری ، هيچ خواسته سنديکايی ندارد . مهدی کوهستانی نژاد مسئول آسيا و اقيانوسيه کنگره کار کانادا گفت : فدارسيون جهانی کارگران حمل ونقل و کنوانسيون بين المللی اتحاديه های کارگری طی شکايت نامه ای به سازمان بين المللی کار شکنجه های اعمال شده عليه اسانلو را گزارش داده اند . يکی از دلايل اصلی ناراحتی هايی که آقای اسانلو در قلب ، کمر و چشم خود پيدا کرده است، به سه سال و نيم گذشته باز می گردد ، يعنی عوارض کتک خوردن ها و شکنجه هايی است که بر وی اعمال شده است. گذاشتن برق زير ناخن ها ، شوک الکتريکی و ساعت ها بازجويی همراه با بی خوابی از مواردی است که در شکايت نامه آمده است . (راديو فردا 21/3/87)

 

102 ـ بدنبال اعتصاب غذای سراسری در بند 500 زندان اوين ويژه روحانيت ، مامورين امنيتی وارد بند شده و زندانيان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تلفن های بند را قطع کردند. اعتصاب کنندگان خواسته های خود را اعتراض به ستم مديريت زندان و تاکيد بر حق برخورداری از حقوق اوليه انسانی و همچنين امکان ملاقات با نمايندگان تشکلات مدافع حقوق بشری و بازديد آنان از بند 500 اعلام نموده اند.( فعالان حقوق بشر در ايران 23/3/87)

 

103 ـ فرهاد حاج ميرزايی بيش از شش ماه است که در بند 209 زندان اوين بسر می برد. نامبرده در 28 دی توسط مامورين وزارت اطلاعات در سنندج بازداشت شد. وی به مدت 3 ماه در سلولهای انفرادی بند 209 بسر برده و شديدا مورد شکنجه قرار گرفته است. بر اثر شکنجه پاهای او دچار آسيب جدی شده و قادر به راه رفتن نبوده و کارهای شخصی خود را با کمک ديگران انجام می داده. مامورين وزارت اطلاعات در سنندج پدر 70 ساله او را مورد ضرب و شتم قرار داده و برای مدت 48 ساعت بازداشت کرده اند. پرونده فرهاد حاج ميرزايی در دست موسوی رئيس شعبه 2 امنيت دادگاه انقلاب است که دستورات قاضی سعيد مرتضوی و حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد را اجرا می کند. يکی از دست ياران اسدالله لاجوردی (رئيس سابق زندان اوين و دادستان انقلاب مرکز )بنام سيد مجيد ضرغامی بعنوان معاون شعبه 2 امنيت دادگاه انقلاب مسئوليت بازجويی را بعهده دارد.(فعالين حقوق بشر و دموکراسی در ايران 26/3/87)

 

104 ـ نازنين داودی همسر ارژنگ داودی زندانی سياسی که مدت 60 روز است در اعتصاب غذا بسر می برد، اعلام کرد: پس از يکماه موفق به ملاقات با همسرم شدم ، او را با ويلچر به سالن ملاقات آوردند، در حالی که به سختی قادر به حرف زدن بود. با وجود شرايط جسمانی خطرناک ارژنگ داودی در زندان ، تاکنون هيچ گونه واکنشی از سوی دستگاه قضايی و مسئولان زندان نسبت به شرايط او صورت نگرفته است.اين فعال سياسی در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به 15 سال حبس تعزيری محکوم شده و مدت 5 سال است که در زندان بسر می برد.(کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی 27/3/87)

 

105 ـ کريم عليمحمدی که به اتهام همکاری با حزب دمکرات کردستان ايران در دادگاه به 15 سال حبس تعزيری محکوم شده بود پس از 13 سال و ده ماه حبس از زندان سقز آزاد شد.( موکريان نيوز 28/3/87)

 

اخبار فعالان جنبش زنان:

106 ـ پروين اردلان فعال جنبش زنان بخاطر فعاليت در سايتهای"تغيير برای برابری" و "زنستان" به اتهام اقدام عليه امنيت ملی از طريق فعاليت تبليغی عليه نظام جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

(تغيير برای برابری 5/3/87)

 

107 ـ محبوبه حسين زاده از فعالان جنبش زنان و از بازداشت شدگان 13 اسفند 85 جهت محاکمه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(تغيير برای برابری 7/3/87)

 

108 ـ مريم حسين خواه فعال جنبش زنان به علت فعاليت در سايتهای زنستان و تغيير برای برابری به اتهام اقدام عليه امنيت ملی از طريق فعاليت تبليغی عليه نظام جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد . نامبرده سال گذشته در رابطه با همين پرونده بازداشت و مدت 45 روز در زندان اوين بسر برد.

(تغيير برای برابری 9/3/87)

 

109 ـ نه نفر از فعالان جنبش زنان توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند. به مناسبت 22 خرداد روز همبستگی زنان قرار بود مراسمی در گالری راه ابريشم تهران برگزار شود که به علت فشار نيروهای امنيتی مراسم لغو گرديد. ژيلا بنی يعقوب روز نامه نگار و مسئول سايت کانون زنان ايراني، نسرين ستوده وکيل دادگستري، جلوه جواهري، آيدا سعادت، فريده غائب، ناهيد مير حاج، سارا لقماني، نفيسه آزاد و عاليه مطلب زاده عکاس از فعالان کمپين يک ميليون امضاء پس از يک شب بازداشت و بازجويی با قيد ضمانت آزاد شدند.(کانون زنان ايرانی 24/3/87)

 

110 ـ محبوبه کرمی از اعضای کمپين يک ميليون امضاء در نزديکی پارک ملت تهران توسط نيروهای امنيتی بازداشت شد.( تغيير برای برابری 25/3/87)

 

111 ـ هانا عبدی 21 ساله دانشجوی دانشگاه پيام نور بيجار، عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و عضو کمپين يک ميليون امضا که از 11 مهر سال گذشته در زندان سنندج بسر می برد، به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم عليه امنيت ملی در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به 5 سال حبس و تبعيد به زندان شهرستان گرمی واقع در استان آذربايجان شرقی محکوم شد.(تغيير برای برابری 29/3/87)

 

112 ـ سايت تغيير برای برابری متعلق به فعالين جنبش زنان برای يازدهمين بار طی 18 ماهه گذشته بدستور مقامات قضايی فيلتر شد.( تغيير برای برابری برای 30/3/87)

 

اخبار کارگری:

113 ـ محمد حيدری مهر ، علی نجاتی ، فريدون نيکوفر ، جليل احمدی و رمضان عليپور از فعالين کارگری شرکت کشت نيشکر هفت تپه به همراه ابوالفضل عابدينی نصر خبرنگار به اتهام تبليغ عليه نظام و تحريک کارگران به اعتصاب در شعبه اول دادگاه انقلاب دزفول به رياست قاضی اندی محاکمه شدند .

(فعالان حقوق بشر در ايران 31/2/87)

 

114 ـ 330 کارگر کارخانه روغن نباتی "گلنار" کرمان از کار اخراج شدند.(دسترنج 1/3/87)

 

115 ـ علی طالبی دبير اجرايی خانه کارگر قم اعلام کرد: 300 کارگر شاغل در دو واحد توليدی"ايران ترمه" و "تهران پتو" مدت 8 ماه است که حقوق نگرفته اند.(دسترنج 1/3/87)

 

116 ـ خالد صالحی 35 ساله کارگر جوشکاری به علت نبود تجهيزات ايمنی بر اثر سقوط از طبقه چهارم ساختمانی واقع در شهرک دانشگاه سقز کشته شد.(دسترنج 6/3/87)

 

117 ـ غلامرضا محمدی دبير اجرايی خانه کارگر طبس گفت: 38 کارگر تصفيه خانه آب طبس از کار اخراج شدند.(دسترنج 7/3/87)

 

118 ـ غلامرضا محمدی دبير اجرايی خانه کارگر طبس اعلام کرد: کارگران شرکت , سد سازی کريت , مدت 4 ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند.(دسترنج 7/3/87)

 

119 ـ پس از واگذاری کارخانه صنايع اراک به بخش خصوصی حق شيفت، مزايای شغلی و طرح طبقه بندی کارگران حذف شد. 180 کارگر شاغل در اين کارخانه با راهپيمايی در مسير 13 کيلومتری کارخانه تا اداره کار اراک به خصوصی سازی اعتراض کردند.(دسترنج 7/3/87)

 

120 ـ بيش از 800 کارگر شاغل در 30 کوره آجر پزی قرچک ورامين در اعتراض به کمی دستمزد از دو هفته پيش در اعتصاب بسر می برند.(دسترنج 8/3/87)

 

121 ـ نصرالله دريا بيگی دبير اجرايی خانه کارگر استان مازندران اعلام کرد: کارگران کارخانه"حرير" مازندران وابسته به سازمان بازنشستگی مدت 5 ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. همچنين کارگران کارخانه "کرم کرميکال" مازندران مدت 4 ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند.(دسترنج 8/3/87)

 

122 ـ 53 کارگر کارخانه صنايع چوب طالقانی مدت 17 ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند. اين کارگران برای اعتراض به همراه خانواده هايشان در محوطه ساختمان وزارت کار و امور اجتماعی متحصن شدند.

(دسترنج 12/3/87)

 

123 ـ حدود 100 نفر از کارکنان شرکت صنايع پتروشيمی کرمانشاه در اعتراض به شرايط سخت و ساعات طولانی کار، کاهش حقوق و عدم پرداخت کامل عيدی امسال و معوقات سال گذشته خود و نيز کيفيت نامطلوب خدمات و سرويس دهی نامناسب دست به اعتصاب غذا زدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 12/3/87)

 

124 ـ اکبر اکبری فرمانده ايستگاه 108 آتش نشانی تهران گفت: به علت گود برداری غير اصولی و فروريختن ديوارهای بتونی ساختمان در حال ساخت دو کارگر در ميدان فاطمی کشته شدند.(دسترنج 13/3/87)

 

125 ـ دختری بنام گلاويژ سلطان نيا فرزند عبدالله از اهالی شهر مهاباد که به همراه پدر خود در يک کارگاه آجرپزِی در شهر همدان مشغول بکار بوده، از سوی ابراهيم الياسی صاحب کارخانه مورد اذيت و آزار قرار می گيرد، وی به علت فشارهای روحی اقدام به خودکشی از راه خود سوزی می نمايد و پس از 18 ساعت در بيمارستان فوت نمود.(فعالان حقوق بشر در ايران 14/3/87)

 

126 ـ بيش از 50 کارگر شاغل در دو واحد توليدی صنعتی استان قزوين بنامهای , بلورک, و , پاد سانيج, از کار اخراج شدند . (دسترنج 19/3/87)

 

127 ـ عيدعلی کريمی دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: بيش از 400 کارگر شرکت فرنخ و مه نخ در اعتراض به عدم دريافت حقوق ، عيدی و پاداشت مدت 6روز است که دست به اعتصاب زده اند . مدت 2 سال است که لباس و کفش کار به کارگران اين واحد توليدی داده نشده است . (دسترنج 20/3/87)

 

128 ـ محمد حسن قوامی دبير اجرايی خانه کارگر لارستان گفت: 50 کارگر شاغل در کارخانه"شيرين طعم" از کار اخراج شدند.(دسترنج 20/3/87)

 

129 ـ محمد حسن قوامی دبير اجرايی خانه کارگر لارستان گفت: 150 کارگر شاغل در شرکت حفاری"راه سر" مدت 6 ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند.(دسترنج 20/3/87)

 

130 ـ فرماندار شهرستان شازند در آخرين گزارش خود تعداد کارگران فوت شده بر اثر آتش سوزی در دو کارخانه مواد شيميايی , کيمياگران امروز, و , کيمياگستر, را 34 نفر اعلام کرد . غلامرضا مرادی فعال کارگری در اراک گفت : 30 کارگر مجروح در بيمارستانهای قم ، اراک ، اصفهان ، تهران و اراک نگهداری می شوند .اين دو کارخانه در تاريخ پنجم خرداد دچار آتش سوزی شدند. (دسترنج 20/3/87)

 

131 ـ بختيار رحيمی عضو "کميته هماهنگی برای ايجاد تشکل کارگری" و کريم داتوپر که از تيرماه سال گذشته به اتهام اقدام عليه امنيت ملی در زندان بسر می بردند، هرکدام با قرار وثيقه 100 ميليون تومانی از زندان آزاد شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 21/3/87)

 

132 ـ محمد گودرزی دبير اجرايی خانه کارگر بروجرد اعلام کرد: 500 کارگر شاغل در کارخانه "سامان کاشی" مدت 3 ماه است که حقوق دريافت نکرده اند.(دسترنج 21/3/87)

 

133 ـ بيش از 1000 کارگر کارخانه لاستيک البرز مدت 4 ماه حقوق و عيدی سال 86 خود را دريافت نکرده اند . کارگران برای اعتراض مجددا دست به اعتصاب زده اند. (دسترنج 21/3/87)

 

134 ـ کارگران کارخانه"ريسندگی خاور" رشت مدت 12 تا 17 ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند. اين کارگران برای اعتراض با تجمع و آتش زدن لاستيک جاده فومن به رشت را مسدود کردند.(دسترنج 21/3/87)

 

135 ـ محمد گودرزی دبير اجرايی خانه کارگر بروجرد گفت: بيش از 500 کارگر از کارخانه و واحدهای توليدی و صنعتی از ابتدای سالجاری تاکنون از کار اخراج شده اند.(دسترنج 21/3/87)

 

136 ـ يک کارگر 50 ساله بنام رستمی بر اثر ريزش ديوار مترو در اصفهان در عمق 20 متری کشته شد.

( کيهان 26/3/87)

 

137 ـ محمد صالح حسينی فعال کارگری در سقز گفت : بيش از 40 کارگر شاغل در کارخانه نوشابه گازدار سقز مدت 3ماه است که حقوق دريافت نکرده اند . (دسترنج 26/3/87)

 

138 ـ غلامرضا محمدی دبير اجرايی خانه کارگر طبس گفت : 50 کارگر معدن , چيروک طبس , در اعتراض به عدم طرح طبقه بندی مشاغل دست از کار کشيدند . ( دسترنج 26/3/87)

 

139 ـ عبدالله صالحی رئيس شورای اسلامی شهرستان خواف اعلام کرد: حقوق کارگران معدن سنگان پرداخت نشده است و کارگران برای اعتراض تجمع کرده بودند که نيروی انتظامی تعدادی از کارگران را بازداشت کرده است . وی افزود : يک کارگر در زير آوار کشته شده است ، همچنين دست يک کارگر در حين کار قطع شده است . مولا يعقوبی رئيس شورای اسلامی بخشداری سنگان گفت : سنگ های برداشت شده توسط کارگران تنی 6 تا 10 هزار تومان توسط شرکتهای خصوصی خريداری می شود و شرکتها همين سنگها را تنی 120 هزار تومان به فروش می رسانند . وی افزود : تعدادی از کارگران معترض بازداشت شده اند .( دسترنج 26/3/87)

 

140 ـ بيش از 3000 کارگر کوره پزخانه های اروميه که از 20روز پيش در اعتراض به پايين بودن دستمزدها و شرايط نامطلوب محل کار در اعتصاب بسر می برند، در روز 24 خرداد با حمله نيروهای انتظامی مواجه شدند.نيروی انتظامی برای در هم شکستن اعتصاب کارگران کوره پزخانه ها حداقل 24 نفر را بازداشت کردند. کارگران بازداشتی مورد بازجويی قرار گرفته و با سپردن تعهد آزاد شدند . ( دسترنج 27/3/87)

 

141 ـ فرشيديان رئيس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان فارس اعلام کرد : تنها در يک ماهه سال جاری 18 کارگر ساختمانی بدليل نبود وسايل ايمنی و سهل انگاری کارفرمايان کشته شده اند . وی افزود : دست کم روزی يک کارگر ساختمانی در استان فارس جان خود را بدليل نبود ايمنی کار از دست می دهد . نامبرده ادامه داد متاسفانه نيرو و ناظر مستقيم محل کار و ايمنی ساختمان محل اشتغال کارگران ساختمانی را مورد بازرسی قرار نداده و کارشناسان پس از وقوع حادثه در محل بروز حادثه حاضر می شوند . (دسترنج 27/3/87)

 

142 ـ کارگران شرکت نيشکر هفت تپه شوش به همراه خانواده هايشان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه و ساير خواسته ها ، اقدام به بستن جاده ترانزيتی اهواز انديمشک در منطقه سه راه خوانساری شوش نمودند . نيروی امنيتی و اطلاعاتی با آوردن ماشين های آب پاش آتش نشانی کارگران و خانواده های آنها را در محاصره خود قرار داده اند . خواسته های کارگران معترض عبارتند از: پرداخت حقوق معوقه 3 ماه اخير، حق داشتن سنديکای مستقل کارگري، پايان دادن به پرونده سازيها و احضار فعالين کارگری به دادگاه انقلاب، برکناری آخوند يعقوب شفيعی مدير عامل شرکت و ساير اعضای هئيت مديره شرکت، و برکناری رئيس حراست شرکت. لازم به يادآوری است که هفته قبل نيز 4 نفر از فعالين کارگری بنامهای نجات دهلي، احمد راجی ، ايرج عابدينی و محمد ليثی توسط نيروهای اطلاعات شوش بازداشت شدند . (فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ايران 28/3/87)

 

143 ـ جوانمير مرادی و طاها آزادی از اعضای هيات مديره , اتحاديه آزاد کارگران ايران , که در روز جهانی کارگر در عسلويه واقع در استان بوشهر بازداشت شده بودند، پس از 47 روز هر کدام با قرار وثيقه 10 ميليون تومانی از زندان آزاد شدند. (دسترنج 28/3/87)

 

144 ـ نعمت الله محمدی رئيس انجمن صنفی کارگران تخليه و بار گيری بندر خمينی اعلام کرد: تحريم اقتصادی امنيت شغلی 2000 کارگر تخليه و بارگيری را در معرض تهديد قرار داده است. نامبرده گفت: در سه ماهه اول سال 86، 244 کشتی وارد بندر خمينی شدند که اين ميزان با کاهش 50% در سه ماهه نخست سال جاری به کمتر از 150 کشتی رسيده است. وی افزود: کاهش ورود کشتی به اين بندر طی ماه گذشته باعث بيکاری 2000 کارگر در ساعاتی از شبانه روز شده که اين مهم کاهش حقوق دريافتی کارگران را به همراه داشته است.(دسترنج 28/3/87)

 

145 ـ مير بلوچ زهی رئيس شورای اسلامی کار شرکت کشت و صنعت خاش گفت: 30 کارگر قرار دادی مدت يکسال است که حقوق دريافت نکرده اند. وی افزود: 100 کارگر رسمی مدت 8 ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند. عيدي، پاداش و بن کارگری اين کارگران نيز پرداخت نشده است. اين واحد توليدی زير نظر بنگاه تعاون صنايع زندانهای کشور اداره می شود.(دسترنج 28/3/87)

 

146 ـ محسن 32 ساله کارگر چاه کن که در يک ساختمان نيمه کاره در تهران مشغول بکار بود بر اثر قطع برق هواکش خفه شد.(فارس 29/3/87)

 

147 ـ 32 کارگر شرکت ساختمانی گسترش سازه ماد مدت چهار ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. عيدی و پاداش تعدادی از کارگران پرداخت نشده است.دسترنج 29/3/87)

 

148 ـ کارگران شرکت صنايع مخابراتی راه دور ايران مدت چهار ماه است که حقوق دريافت نکرده اند، جمعی از کارگران برای اعتراض در مقابل استانداری فارس دست به تجمع زدند.(آفتاب 29/3/87)

 

قتل مردم توسط نيروی انتظامی:

149 ـ مهدی فتحی 17ساله بر اثر تيراندازی نيروهای امنيتی در منطقه مرزی شهرستان بانه کشته شد .

( فعالان حقوق بشر در ايران 12/3/87 )

 

150 ـ سپاه پاسداران برای غصب 200 هکتار زمين مرغوب در کناره رود ارس به تجمع اعتراضی اهالی روستاهای بيوک خانلو ، قره داغلو، خليل کندي، ايازکندی و سلمان کندی در غرب پارس آباد مغان واقع در استان آذربايجان شرقی حمله کرده و بر اثر تيراندازی نورالدين در گاهی پسر حاج حمزه درگاهی کشته شده، بابک مرادی شديدا مجروح شده و عده ای از مردم مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تعدادی بازداشت شده اند . (دويچه وله 26/3/87)

 

151 ـ حسين عليپور شهروند بوکانی بر اثر تيراندازی نيروی انتظامی کشته شد . ( موکريان نيوز 26/3/87)

 

152 ـ عبدالله ابراهام مشهور به عبدالله قوت بر اثر تيراندازی نيروی انتظامی در بخش خليفان شهرستان مهاباد کشته شد.(موکريان نيوز 29/3/87)

 

مرگ مشکوک در زندانها:

153 ـ فرهاد محسنی نگارستان 25 ساله فرزند رحيم فعال سياسی آذربايجانی که در اعتراضات اول خرداد توسط نيروهای وزارت اطلاعات در تبريز بازداشت شده بود، در بازداشتگاه وزارت اطلاعات بطور مشکوکی در گذشت. نامبرده در تظاهرات اول خرداد 85 مردم تبريز بر اثر تيراندازی نيروهای امنيتی مجروح و بازداشت شده و بصورت غير علنی محاکمه شده بود.(ساوالان سی 22/3/87)

 

زندانيان سياسی محکوم به اعدام:

154 ـ محمد پالش 60 ساله اهل روستای"شيخ عسگر" از توابع شهرستان ماکو که از 7 ماه پيش در زندان بسر می برد، در دادگاه به اتهام محاربه محکوم به اعدام شد. نامبرده به علت عضويت فرزندش درحزب"حيات آزاد کردستان" بازداشت گرديده است.(فعالان حقوق بشر در ايران 6/3/87)

 

155 ـ عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضائيه اعلام کرد: فرزاد کمانگر 33 ساله،دبير دبيرستان کارو دانش شهرستان کامياران و عضو انجمن صنفی فرهنگيان کردستان که از 22 ماه پيش در زندان بسر می برد در دادگاه انقلاب به عنوان محارب محکوم به اعدام و 10 سال حبس شده است.(ايران 8/3/87)

 

محکومين به اعدام:

156ـ نيما به جرم قتل احسان در شعبه 74 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی نورالله عزيز محمدی محکوم به اعدام شد.(ايران 2/3/87)

 

157 ـ زينب 28 ساله به جرم قتل همسرش موسی 41 ساله در شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملی 5/3/87)

 

158 ـ محمد مصطفايی عضو کميسيون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری و وکيل مدافع 27 نفر از محکومين به اعدام که در زمان ارتکاب جرم سنشان کمتر از 18 سال بوده است طی نامه ای سرگشاده خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئيس قوه قضائيه نوشت : همانطور که مستحضريد هم اکنون حدود 100 نفر در زندانهای کشورمان در حبس بسر می برند، که سنشان در زمان ارتکاب جرم، زير 18 سال بوده و با صدور احکام اعدام روز و شب را در بدترين شرايط می گذرانند . نيز مستحضريد که ايران در سال 1372 کنوانسيون حقوق کودک را پذيرفته و در سال 1354 به ميثاق بين المللی حقوق مدنی و سياسی پيوسته، در هر دو سند بين المللی به صراحت دولتها از اعمال مجازات مرگ برای اطفالی که در زمان ارتکاب جرم سنشان کمتر از 18 سال بوده، منع شده اند. در بخش ديگر نامه آمده است: حتی بعضا طبق نظر پزشکی قانونی در حين ارتکاب جرم فاقد رشد عقلانی و فکری بوده اند ( همانند محمد لطيف و حجت حيدری) و بعضا خود مرتکب جرم قتل نشده و جرم را به گردن گرفته اند و حال مرگ در انتظارشان است (همانند محمدرضا حدادی و دل آرا دارابی). در ميان اين افراد، اطفالی مشاهده می شوند که بعضا در دفاع از جان خود مرتکب جرم شده اند ولی در اثبات ادعای خود به گونه ای عاجز شده و يا قضات رسيدگی کننده به پرونده، دلايل آنان را ناديده انگاشته اند (همانند رضا علی نژاد و حسين ترنج) و تمامی آنها بدون قصد و نيت قبلی مرتکب عملی شده اند که عملشان قتل ديگری را در بر داشته است . در ادامه آمده است: شما اجرای احکام اعدام برای 3 نوجوان بنامهای بهنام زارع ، بهنود شجاعی و سعيد جزی از موکلان اينجانب را که در سن زير 18 سال دستگير شده و در دادگاهها به اعدام محکوم شده اند را تنفيذ نموده و اذن به اجرای احکام آنها داده ايد. محمد مصطفايی در پايان خواستار توقف صدور و اجرای حکم اعدام برای کودکان شده است. (ادوارنيوز 6/3/87)

 

159 ـ محمد فدايی 21 ساله به جرم قتل سعيد 21 ساله در شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 27 ديوانعالی کشور محکوم به اعدام شد. نامبرده در زمان وقوع جرم 17 ساله بوده است.(اعتماد 8/3/87)

 

160 ـ احمد 54 ساله به جرم قتل همسرش نسرين در شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی نورالله عزيز محمدی و با تائيد ديوانعالی کشور محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملی 11/3/87)

 

161 ـ منصور 23 ساله به جرم قتل مجيد 23 ساله در شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران به رياست قاضی نورالله عزيز محمدی و با تائيد شعبه 27 ديوانعالی کشور محکوم به اعدام شد.(ايران 20/3/87)

 

162 ـ فخرالدين جعفرزاده سرپرست دادسرای امور جنايی تهران گفت: بدستور رئيس قوه قضائيه اجرای حکم اعدام بهنود شجاعی و محمد فدائی يک ماه به تعويق افتاد . نامبردگان در زمان ارتکاب جرم کمتر از 18 سال سن داشته اند. (ايسنا 21/3/87)

 

163 ـ ابومسلم سهرابی 24 ساله به جرم قتل امين 25ساله در شعبه 101 دادگاه جنايی فيروزآباد و با تاييد ديوان عالی کشور محکوم به اعدام شد . نامبرده در زمان وقوع جرم 17ساله بوده و از سوی مقتول مورد تجاوز قرار گرفته بود .(روز 27/3/87)

 

164 ـ صلاح تاسه فرزند نامق که در سن 15 سالگی مرتکب قتل شده در دادگاه محکوم به اعدام شد. نامبرده پس از رسيدن به سن 18 سال از کانون اصلاح و تربيت نوجوانان جهت اجرای حکم به زندان سنندج منتقل گرديد. قرار است وی در طی يک ماه آينده اعدام شود.(فعالان حقوق بشر در ايران 29/3/87)

 

165 ـ اسامی و مشخصات 114 متهم نوجوان که در انتظار اعدام بسر می برند از سوی , کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران, منتشر شد. اين اولين بار است که چنين ليستی در دسترس قرار گرفته و به طرح جزئيات اعدام متهمين به ارتکاب جرم زير 18 سال پرداخته است. اين کار نتيجه تحقيقات اوليه عماالدين باقی فعال حقوق بشر در ايران می باشد. اين ليست بخشی از کتاب چاپ نشده عماالدين باقی به نام , حق حيات 2 , را شامل می شود. در اين ليست از صدور دست کم 177 حکم اعدام زير 18 سال و 34 حکم اجرا شده و 114 نفر منتظر اجرای حکم خبر داده است. به اين کتاب بدليل وجود سانسور در جمهوری اسلامی ايران اجازه چاپ داده نشد.

(کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران 29/3/87)

 

166 ـ محمود سالار کيا معاون دادستان تهران در امور زندانها اعلام کرد: چهار نفر به اتهام "اراذل و اوباش" در دادگاه بدوی و با تائيد ديوان عالی کشور محکوم به اعدام شده اند.(مهر 29/3/87)

 

زندانيان سياسی که اعدام شدند:

167 ـ عليرضا براهويی معروف به عبدالله داير به اتهام محاربه و افساد فی الارض از طريق عضويت در گروه جندالله به حکم دادگاه انقلاب زاهدان و با تائيد مراجع عالی قضايی در زندان زاهدان اعدام شد.(کيهان 28/3/87)

 

168 ـ يونس رحماندوست به اتهام افساد فی الارض به حکم دادگاه انقلاب چابهار و با تائيد مراجع عالی قضايی در زندان چابهار اعدام شد.(کيهان 28/3/87)

 

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:

169 ـ رضا 35 ساله تبعه افغانستان به جرم قتل منيژه 50 ساله در شعبه 17 دادگاه کيفری اصفهان و با تائيد ديوانعالی کشور در زندان اصفهان به دار آويخته شد.(اعتماد 1/3/87)

 

170 ـ رضا به جرم تجاوز به عنف به حکم شعبه 8 دادگاه تجديد نظر استان قم و با تائيد شعبه 32 ديوانعالی کشور در زندان قم به دار آويخته شد.(ايران 8/3/87)

 

171 ـ رمضان به جرم قتل 3 تن از خانواده اش به حکم دادگاه کيفری استان مازندران و با تائيد ديوانعالی کشور در محوطه کلانتری بابل به دار آويخته شد.(ايران 8/3/87)

172 ـ موسی نارويی و کلبعلی چراغی به اتهام قاچاق مواد مخدر به حکم دادگاه انقلاب زاهدان و با تائيد مراجع عالی قضايی در زندان زاهدان اعدام شدند.(جمهوری اسلامی 13/3/87)

 

173 ـ رحيم پشابادی 60 ساله فرزند حسين به اتهام قتل به حکم قوه قضائيه در زندان مرکزی سنندج اعدام شد . (فعالان حقوق بشر در ايران 21/3/87)

 

174 ـ کيارش 32 ساله به جرم قتل نادر به حکم شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 33 ديوان عالی کشور در زندان اوين به دار آويخته شد.(فارس 22/3/87)

 

175 ـ عليرضا 28 ساله به جرم قتل روح الله به حکم شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 40 ديوان عالی کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس 22/3/87)

 

176 ـ عبدالحميد 34 ساله به جرم تجاوز به 3 دختر دانشجو به حکم شعبه 79 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 39 ديوانعالی کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس 22/3/87)

 

177 ـ علی اکبر به جرم قتل به حکم شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 33 ديوانعالی کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس 22/3/87)

 

178 ـ محمد 27 ساله به جرم قتل محمد حسين 21 ساله به حکم شعبه 1157 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 16 ديوانعالی کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس 22/3/87)

 

179 ـ دو پسر عمو بنامهای علی و علی به جرم تجاوز به يک دختر 23 ساله به حکم شعبه 77 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 33 ديوانعالی کشور در زندان بدار آويخته شدند.(فارس 22/3/87)

 

180 ـ فرهاد 31 ساله به جرم قتل سعيد به حکم شعبه 71 دادگاه کيفری استان تهران و با تائيد شعبه 11 ديوانعالی کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس 22/3/87)

 

181 ـ محمد مصطفايی وکيل دادگستری اعلام کرد: من به شعبه اول اجرای احکام سنندج رفتم و داديار اجرای احکام تائيد کرد که در روز 21 خرداد، محمد حسن زاده در سن 17 سالگی در محوطه زندان سنندج بدار آويخته شده است. اتهام او قتل يک کودک 10 ساله در سن 15 سالگی بوده است.(اعتماد ملی 24/3/87)

 

اخبار مربوط به سرکوب عمومی:

182 ـ سردار نصرتی فرمانده نيروی انتظامی استان آذربايجان شرقی اعلام کرد: طی دو ماه گذشته 575 زن و مرد به اتهام داشتن رابطه ناسالم طی دو ماه گذشته دستگير شدند. وی در مورد رعايت حجاب در چهار چوب طرح ارتقای امنيت اخلاقی و اجتماعی گفت: از اول سال جاری به 14560 نفر تذکر داده شد و 18 مرد و 49 زن دستگير شد ه اند.(امير کبير 11/3/87)

 

183 ـ عليرضا اکبر شاهی رئيس پليس استان تهران اعلام کرد: طی دو ماه گذشته 1098 زن به اتهام بدحجابی در تهران دستگير شده اند که از اين تعداد 954 نفر با اخذ تعهد کتبی آزاد و تعداد 114 نفر نيز با تشکيل پرونده تحويل مراجع قضايی شدند.(نوانديش 12/3/87)

 

184 ـ عليرضا آوايی رئيس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد: 200 نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات پارک ملت توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند.(ايسنا 25/3/87)

 

185 ـ سرهنگ احمدی رئيس مرکز اطلاع رسانی ستاد نيروی انتظامی در باره فعاليتهای گشت نيروی انتظامی با نام ارشاد گفت: در تهران 32 واحد صنفی شامل آرايشگاهها و فروشنده پوشاک نامتعارف توسط مامورين نيروی انتظامی پلمپ شدند. همچنين سرنشينان 21 خودرو که پوششهای نامتعارف به تن داشتند توقيف شدند.

(فارس 27/3/87)

 

186 ـ بيش از 230 تن از تجمع کنندگان در بلوار وکيل آباد مشهد در بازداشت بسر می برند و هيچ خبری از آنان در دست نيست. تنها 5 دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد آزاد شدند. نيروهای امنيتی لباس شخصی و يگان ويژه ضد شورش با استفاده از گاز اشک آور ، زنجير، قمه، باطوم و شوک الکتريکی تظاهر کنندگان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند. بر اثر تيراندازی يک نفر مجروح شد و تعدادی از مجروحين در بيمارستانهای قائم و امام رضای شهر مشهد بستری می باشند. حال دو تن از مجروحان وخيم گزارش شده است.

(امير کبير 28/3/87)

 

 

اخبار اجتماعی :

187 ـ سرهنگ شعبانی معاون اجتماعی و فرماندهی انتظامی استان قزوين اعلام کرد: طی دو ماه گذشته 95 زن به اتهام عدم رعايت حجاب اسلامی توسط پليس دستگير شده اند. همچنين پليس به 2000 زن بدپوشش تذکر داده است.(نوانديش 5/3/87)

 

188 ـ جواهری معاون امور بانوان استان مرکزی اعلام کرد: در سال گذشته بيش از 6000 زن معتاد در استان مرکزی دستگير شده اند که ميانگين سنی آنها بين 18 تا 25 سال است . وی افزود: 30 درصد معتادان دختر و 70 درصد آنان را زنان تشکيل می دهند نامبرده گفت : 21 مورد خودکشی موفق و 407 مورد خودکشی ناموفق و 32 مورد قتل و 72 مورد دستگيری دختران فراری در استان به ثبت رسيده است. (اميرکبير 7/3/87)

 

189 ـ عليرضا اکبر شاهی رئيس پليس استان تهران گفت: 1534 نفر به اتهام عرضه"محصولات ضد فرهنگی" بازداشت شده و تحويل مراکز قضايی شدند. همچنين 6414 نفر به اتهام ايجاد مزاحمت برای زنان در استان تهران دستگير شدند.(فارس 12/3/87)

 

190 ـ نيروهای پليس ساختمان شهرداری همدان سر پناه نمازگزاران دروايش سلسله نعمت اللهی گنابادی را در حياط منزل فرمانپور شيخ اين گروه در همدان تخريب کردند.(دسترنج 16/3/87)

 

191 ـ سهراب سليمانی مدير کل زندانهای استان تهران گفت: 1100 زن در زندانهای استان تهران نگهداری می شوند. (امير کبير 22/3/87)

 

192 ـ عابدی رئيس سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: 1414 نفر در سال 86 براثر شليک گلوله کشته شده اند. همچنين 1548 نفر در سال 85 بر اثر شليک گلوله کشته شده اند.(اعتماد ملی 23/3/87)

 

193 ـ قاضی فلاح رئيس يکی از شعب اجرای احکام در دادگستری شهرستان بيجار که چندی پيش در حال تجاوز به پسر بچه 13 ساله به همراه دو تن ديگر بازداشت شده بودند در زندان خودکشی نمود.(روز 28/3/87)

 

194ـ وزارت بهداشت با نزديک شدن فصل گرما اعلام کرد: سال گذشته 1220 نفر در دريا غرق شدند.

(فارس 29/3/87)

 

 

"فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امريکای شمالی"

 

ihrnena@gmail.com 31/03/1387 برابر با 20/06 /2008

 

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca

siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعين حقوق بشرو دمکراسی در ايران فرانسه

اتحاديه برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا: updi@libero.it

اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ايران واشنگتن آمريکا: adhri1@yahoo.com

info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ايران آلمان

shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ايرانی در آلمان:

HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ايران هلند

info@komitedefa.org : کميته دفاع از حقوق بشر در ايران سوئد

defendhriran_ca@yahoo.com:کميته دفاع از حقوق بشر در ايران کاليفرنيا آمريکا

komitenoran@yahoo.noکميته نوران(کميته دفاع از حقوق بشر در ايران نروژ):

yebarak@yahoo.ca : سازمان ايرانيان غرب کانادا ونکور کانادا

kupg_iran@yahoo.de: کميته دفاع از زندانيان سياسی ايران- برلين

mnrecht@hotmail.comفعالين ايرانی حقوق بشر- سوئيس:

فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimonyinfo@irantestimony.com