بازگشت به صفحه نخست

 

اخبار و گزارشات کارگری فروردین ماه  1387

 

 

 

  به‌رغم اينكه شركت صدرا تاكنون چندين بار به اخراج نيروي خود اقدام كرده، مسوولان مربوط هيچ برخوردي با اين شركت نداشته‌اند.

جمعي از كارگران شركت صنعتي دريايي ايران (صدرا) در بوشهر امروز اعلام كردند كه از كار اخراج شده‌اند و بايد بر سركار خود بازگردند.

اين افراد كه روز شنبه در برابر استانداري بوشهر تجمع كرده بودند، اين خواسته را بيان كردند.

آنان گفتند: علت اصلي اخراج از اين شركت بكارگيري پيمانكار و نيروهاي غيربومي درپروژه‌هاست و به رغم اينكه پنج روز از اعتراض ما مي‌گذرد، مسوولان هيچ اقدامي براي حل مشكل انجام نداده‌اند.

ايرنا گزارش داده است که يكي از تجمع‌كنندگان كه نام خود را ذكر نكرد گفت: شركت صدرا در 28 اسفند سال گذشته با 400 كارگر بومي اين شركت تسويه حساب و ما را بيكار كرد.

وي افزود: هم‌اكنون تنها بهانه مسوولان اين شركت براي اخراج كارگران بومي فقدان كار و سفارش كار است اين درحالي است شركت صدرا اخيرا سفارش ساخت 10 كشتي را از كشور آلمان گرفته است.

وي با اشاره به اينكه مسوولان از واژه خصوصي‌سازي دولت سوء‌استفاده كرده‌اند افزود: شركت صدرا پذيراي سيل عظيم پيمانكاران و نيروهاي غير بومي از شمال و جنوب كشور است.

يكي ديگر از تجمع‌كنندگان گفت: چرا بايد كارگري كه تا بازنشستگي‌اش فقط چهار ماه باقي نمانده، از كار اخراج شود و به دنبال بيمه بيكاري باشد.

محمد اكبري اضافه‌كرد: بيمه بيكاري نيز پاسخگوي زندگي ما نيست.

وي بيان كرد: از بدو اخراج كارگران بومي شركت صدرا در بوشهر به بهانه پايان كار و نبود كار، اين شركت با پيمانكاري از بندرعباس قرارداد بسته واين پيمانكار نيز باآوردن 250 نيرو از اين شهر،زمينه‌اشتغال استان بوشهر را بر نيروهاي بومي بسته است.

وي افزود: اخراج كارگران بومي شركت صدرا دربوشهر درحالي است كه اين شركت بطور مكرر به منظور ايجاد اشتغال جديد وحفظ اشتغال قبل از بانك‌هاي عامل استان بوشهر تسهيلات دريافت مي‌كند.

شماري ديگراز اين كارگران، اظهارداشتند: به‌رغم اينكه شركت صدرا تاكنون چندين بار به اخراج نيروي خود اقدام كرده، مسوولان مربوط هيچ برخوردي با اين شركت نداشته‌اند.

آنان بيان كردند: استاندار بوشهر در تجمع هفته گذشته كارگران اخراجي شركت صدرا قول دارد در زمينه حل اين مشكل كمك كند اما تاكنون هيچ گره‌اي از مشكل ما باز نشده است.

اين كارگران افزودند: درصورت حل نشدن اين مشكل در روزهاي آينده راه ورودي به جزيره صدرا را كه تاسيسات اين شرگت در آنجا مستقر است خواهند بست و از ورود كارگران غير بومي به اين جزيره جلوگيري خواهند كرد.

اين عده اضافه كردند:كارگران اخراجي شركت صدرا بين هفت تا 20 سال سابقه كار دارند.

رييس سازمان كار واموراجتماعي استان بوشهر در تجمع هفته گذشته كارگران اخراجي از شركت صدرا در بوشهر گفته بود: در روز پايان سال گذشته مسوولان اين شركت بدون هماهنگي بااين اداره اقدام به اخراج كارگران قراردادي خود كرده‌اند.

حسين باشي زادگان افزود: در آمار اعلام شده 384 كارگر اخراج شده‌اند اما نفرات اخراجي احتمالا بيش از اين شمار باشد.

وي گفت: ادعاي مسوولان شركت صدرا مبني بر اخراج كارگران خود پايان پروژه است.

باشي زادگان اظهار داشت: براي بررسي صحت اين ادعا نشستي با مسوولان شركت يادشده برگزار خواهد شد.

وي با بيان اينكه مشكل بيكاري و تبعات آن بر زندگي كارگران اخراجي باعث نگراني آنان شده است، يادآور شد: براي دفاع از حقوق كارگران اخراجي اين موضوع به طور ويژه رسيدگي خواهد شد.

 

 

 کارگران قراردادي سيمان لوشان در اعتراض به مشخص نبودن وضعيت کاري خود در اولين روز کاري سال جديد دست از کار کشيدند.

به گزارش دسترنج، دهها تن از کارگران قراردادي سيمان لوشان در اعتراض به عدم رسيدگي به درخواست خود که تبديل قراردادهاي موقت به قرارداد دايمي کار است در اولين روز کاري سال جديد دست از کار کشيدند که اين امر موجب شد در توليد اين مجموعه اختلال بوجود آيد و برخي از تعهدات کارخانه با تاخير به مرحله اجرا درآيد.

براساس اين گزارش دست کم 50 کارگر با قرارداد موقت سالهاست که منتظرند مديريت در مورد آنها تصميم درستي اتخاذ کند تا ايشان از بلاتکليفي رها شوند

 

حقوق معوقه 17 ماهه 620 معدنچی سنگرود گیلان امسال نیز پرداخت نشد.

یک معدنچی سنگرودی در این باره به دسترنج گفت: از وعده های رنگارنگ مسوولان که نقطه اوج آن قولهای رئیس جمهور بود یک سال می گذرد اما از اجرایی شدن این سخنان خبری نیست.

او گفت: هیچ یک از مقامات  معدن مسوولیت این تاخیر 2 ساله را نپذیرفته و کمترین توجهی به در خواست بحق معدنچینان نداشته اند.

گفتنی است در 2 دهه گذشته بیش از 3500 کارگر در این معدن کار می کردند که با واگذاری معدن به بخش خصوصی اشتغال در این معدن اکنون به کمتر از 300 نفر رسیده است.

 

بی خبری از سرنوشت یک زندانی کارگری

  هيچ اطلاعات دقیقی از وضعيت "بختيار رحيمي" فعال كارگري در مريوان وجود ندارد.

يك عضو كميته هماهنگي براي ايجاد تشكيل هاي كارگري که نخواست نامش فاش شود به دسترنج گفت: حتي اعضاي خانواده اين فعال كارگري از گفتگو در رابطه با وضعيت آقاي رحيمي خودداري مي كنند.

پیش از این یکی از فعالان سیاسی که به تازگی از بند 209 آزاد شده است اعلام کرده بودند بختیار رحیمی عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری که در روز 28 تیرماه بازداشت شده بود، هم اکنون با گذشت حدود 9 ماه از زمان بازداشتش، در بند 209 زندان اوین و در سلول انفرادی نگهداری می شود. اتهامات این فعال کارگری، شهر مریوان، ارتباط با گروه‌های غیرقانونی و اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده بود.

 منابع ما در این مورد معتقدند كه بختيار رحيمي از زمان بازداشت تا چندي پيش در محل نامعلومي در منطقه كردستان بازداشت بوده و به تازگي به بند 209 منتقل شده است.

وي يادآور شد: بختيار رحيمي از فعالان كارگري منطقه مريوان است كه در برگزاري مناسبتهاي كارگري به ويژه مراسم اول ماه مه حضور فعالي داشته است.

وي  با بيان اينكه در مسائل صنفي گرايش هاي فكري و عقيدتي معني ندارد، از گرايش هاي فكري آقاي بختياري اظهار بي اطلاعي كرد.

او گفت رحيمي كه در چند سال اخير در كارگاه هاي كوچك و كوره پزخانه ها شاغل بوده است تا پيش از بازداشت براي چند بار از سوي عوامل امنيتي تهديد به بازداشت شده بود.

 

واردات محصولات مشابه کارگران "آتیلا ارتوپد" را بیکار کرد

  50 کارگر کارخانه "آتیلا ارتوپد" سنندج در آستانه سال نو بیکار شدند.

 "اقبال رضایی" فعال کارگری در کردستان به دسترنج گفت: مدیریت این واحد تولیدی طی اطلاعیه ای بفروش نرفتن محصولات تولیدی این کارخانه را به کارگران اعلام کردند. آنان دلیل اخراج کارگران را عدم حمایت وزارت بهداشت از تولید کنندگان لوازم پزشکی ساخت داخل کشور و مشکلات مالی کارخانه دانستند.

 در این اطلاعیه آمده است: عدم حمایت مسوولان وزارت  بهداشت  و سازمان تامین اجتماعی از تولید کنندگان لوازم پزشکی داخل و صدور مجوز ورود کالاهای خارجی به کشور باعث انباشته شدن محصولات تولیدی این کارخانه شده و با شدت گرفتن مشکلات مالی مابقی کارگران نیز به مرور اخراج خواهند شد.

 

"رضائی "گفت: کارخانه تا زمان تغییر رویه وزارت خانه مربوطه تعطیل خواهد بود و بر همین اساس تا زمانی که محصولات انبارها بفروش نرود چرخه تولید از سر گرفته نخواهد شد

 

ضرب و شتم برگزارکنندگان انتخابات یک نهاد کارگری  

  مسوولان سازمان تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان فارس که برای تشکیل یک نهاد صنفی-کارگری به یکی از سازمانهای زیر مجموعه شهرداری شیراز رفته بودند از سوی عوامل حراست شهرداری شیراز مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

 به گزارش دسترنج، چندی پیش رییس و معاون سازمان تشکلهای کارگری استان فارس با قرار قبلی برای برگزاری انتخابات و تشکلیل شورای اسلامی کار در سازمان خدمات موتوری شهرداری به این سازمان مراجعه کردند که در هنگام اخذ رای از سوی عوامل حراست این سازمان مورد ضرب شتم قرار گرفتند و به بیرون از سازمان هدایت شدند.

به گفته برخی فعالان صنفی کارگری شدت برخورد عوامل حراست سازمان خدمات موتوری شهرداری شیراز با برگزار کنندگان  این انتخابات به حدی بود که صندوق آرای کارگران به درون جوی آب افتاد.

 

 تجمع اعتراضی صدها کارگر در مقابل فرمانداری پاکدشت

   بیش از 400 کارگر بیکار پاکدشت در اعتراض به عدم دریافت 2 ماه حق بیمه بیکاری خود از سازمان تامین اجتماعی صبح امروز در مقابل فرمانداری و بانک رفاه کارگران این شهرستان تجمع کردند.

"عوض سلطانی" فعال کارگری  در پاکدشت به دسترنج گفت: این کارگران بدلیل تعلل نهاد مربوطه در پرداخت حق بیمه بیکاری دست به تجمع زده  و خواستار در یافت حقوق خود از سازمان تامین اجتماعی شدند.

 او گفت: بنظر می رسد که این کارگران نتوانند مطالبات حقوقی خود را تا پایان سال جاری دریافت کنند و ناچارند سال جدید را با دستان خالی شروع کنند.

 

      نوروز برای کارگران لاستیک البرز بی معنی است

   كارگران كارخانه لاستيك البرز كه نسبت به دريافت مطالبات معوقه خود تا پايان سال جاري هيچ اميدي ندارند، اعلام كردند كه پس از تحويل سال جديد براي پيگيري مطالبات خود به كارخانه مراجعه خواهند كرد.

 

 يكي از كارگران لاستيك البرز به دسترنج گفت: در آستانه سال جديد تسويه حساب نكردن و نپرداختن مطالبات معوقه كارگران به معني نابود شدن تعطليات نوروزي خانوادهاي اين كارگران است.

وي گفت: وقتي پولي در جيب نداريم دليلي براي ماندن در خانه نيز وجود ندارد، از اينرو پس از تحويل سال براي دريافت مطالبات خود به كارخانه مراجعه خواهيم كرد.

بيش از هزار كارگر در كارخانه لاستيك البرز مشغول به كارهستند كه از چهار ماه پيش تاكنون به دليل آنچه كه اتمام مواد خام و تصميم كارفرما مبني بر انحلال كارخانه گفته مي شود مطالبات اين كارگران پرداخت نشده است.

ابهام در سرنوشت كارگران كارخانه لاستيك البرز در حالي ادامه دارد كه پيشتر مسوولان  منطقه چهاردانگه از برطرف شدن مشكلات كارگران اين واحد توليدي خبر داده بودند.

كارگران كارخانه لاستيك البرز كه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود در اقدامی نمادین حتي كفن پوش نيز شده بودند مي گويند، وقتي با وجود اعتصاب 24 روزه هيچ نتيجه مثبتي گرفته نمي شود، دليلي براي از سر گيري حركت هاي اعتراضي وجود ندارد.

 

خبر مهمی که در هیاهوی انتخابات گم شد

بابک پاکزاد

در زمانی که رسانه های دولتی و جناحی بر طبل انتخابات می کوبیدند و برخی رسانه‌های اینترنتی نیز تمام توش و توان خود را جهت مانیتور کردن وقایع انتخاباتی و ارایه‌ی راه کار برای حضور حداقلی صرف می کردند، چهار صد تن از کارگران و کارمندان شرکت «آلوم‌تک» وارد نبرد مرگ و زندگی شده بودند.

خبر از این قرار بود:

"با اعلام عرضه‌ی 3/23 درصد از سهام مدیریتی شرکت «آلوم‌تک» به شکل بلوکی در مزایده بورس از طرف سازمان خصوصی سازی، چهارصد تن از مجموع چهارصد و سی نفر کارگران و کارکنان این شرکت نگران هستند که سرمایه داران با خرید این کارخانه به منظور استفاده‌ی تجاری از زمین کارخانه، آن را به تعطیلی کشانده و پس از فروش ماشین آلات و مواد اولیه، آنان را بیکار نمایند. کارگران و کارکنان در اقدامی مستقل و متشکل با فروش وسایل زندگی و مایملک خود و تشکیل یک تعاونی خواهان خرید این سهام شدند، بدین منظور نمایندگان آن‌ها در روز پانزده اسفند هشتاد و شش در محل بورس حضور یافتند. به گفته‌ی یکی از نمایندگان کارگران این شرکت: هیچ کس به اندازه‌ی نیروی کار یک مجموعه‌ی تولیدی که سال‌ها با رنج و تلاش خود بر ارزش افزوده، محق و لایق تملک آن به نفع جامعه نمی‌باشد. بدین منظور ما کمیته‌ای مستقل از تمامی کارگران و کارکنان تشکیل دادیم تا با تاسیس یک شرکت تعاونی اقدام به خرید سهام ارایه شده در بورس نموده و با این اقدام حداقل مالکیت بخشی از این مجموعه‌ی تولیدی را به صاحبان اصلی آن بازگردانیم.

 

وی همچنین اعلام داشت: بسیاری از کارخانه های واگذار شده به بخش خصوصی در شهرک صنعتی قزوین از جمله پوشینه بافت، مه نخ، ناز نخ، قوه پارس، پس از مدت کوتاهی اعلام ورشکستگی کردند و نه تنها تولیدات آن‌ها متوقف شد بلکه صدها تن از کارگران و کارکنان آن‌ها به خیل عظیم بیکاران افزوده شد و تنها منبع درآمد خانواده هایشان قطع گردید. ما امیدواریم با این اقدام جلوی این روند را گرفته و خود و کارخانه را نجات دهیم.

 

در آخرین لحظه ی تنظیم این گزارش از طریق نماینده کارگران اطلاع داده شد که امروز نیز رقابت شدیدی بین نمایندگان کارگران و گروه های وابسته به سرمایه داران برای خرید سهام جریان داشت و تا پایان امروز بالاترین قیمت برای هر سهم از قرار هزار و سه و هشت دهم تومان از طرف کارگران داده شد. با این وجود نتیجه نهایی باز هم از طرف ناظرین بورس، که از چنین رقابتی در شگفت بودند، اعلام نشد و فردا دوباره این رقابت ادامه خواهد یافت. طی این دو روز نمایندگان کارگران از طرف رقبای وابسته به مراکز قدرت و مافیای اقتصادی تهدید شده اند."

 

پس از خواندن این خبر در اینترنت ماجرا را پی گیری کردم و اطلاع حاصل شد که کارگران نهایتا موفق به خرید سهام شده اند. طبقه کارگر ایران از زمانی که سیاست‌های خصوصی سازی در دستور کار قرار گرفته با معضلات بی شماری دست و پنجه نرم کرده است اما رفتارهای این طبقه اغلب واکنشی بوده و حرکت های کنشگرانه و مبتکرانه با افق دید بلند مدت کمتر شکل گرفته است. البته تحرکات واکنشی خود حاکی از طی شدن کمیت ها برای رسیدن به اقدامات کیفی است. به نظر من آن‌چه در آلوم‌تک رخ داده یک ارتقای کیفی در مبارزات کارگران ایران محسوب می شود. در آلوم‌تک یک مبارزه مطالباتی در جریان نبوده است و بحث بر سر حقوق، دستمزد، عیدی، پاداش و معوقه‌ها نیست. آنان از تجربه های کارگران کارخانه های مجاور (پوشینه بافت، مه نخ ، ناز نخ، قوه پارس و ...) و مبارزاتشان دریافته‌اند که فرآیند خصوصی سازی و سپس توقف تولید (سناریویی که در بسیاری از   کارخانه ها رخ داده است) را نمی توان با اعتصابات مقطعی برای حقوق و دستمزد متوقف کرد. درک نابسامانی موجود به عنوان یک فرآیند و خلق فرآیندی آلترناتیو (جایگزین) در برابر آن چه با استفاده از ابزارهای قانونی، چه با فراتر رفتن از آن ابزارها، آگاهی ذی قیمتی است که کارگران و کارمندان آلوم‌تک به آن نایل گشته‌اند. تجربیات گذشته به کارگران آموخته که تجمع در برابر مجلس و به اصطلاح پیگیری مسائل خود از طریق پارلمان و ایفای نقش سنتی کارگر بنا به تعریف بورژوازی نوع ایرانی، راه به جایی نمی برد، به همین دلیل آنان با مانیتور کردن (نظارت کردن به شیوه فعال) وضعیت کارخانجات شهرک صنعتی قزوین و دیدن فرآیندهای مشابه در کل کشور اقدام مستقیم و فرا پارلمانی خود را سازمان دادند آنان با فروش مایملک خود، سرمایه ای به هم زدند و به تعاونی‌ای شکل دادند و با ابزار سرمایه داری به جنگ مافیای پول و سرمایه رفتند و خود را در جنگ نابرابر برای مرگ  و زندگی درگیر کردند. البته نظر من این است که این حرکت نمی تواند به یک الگو بدل شود زیرا در تحلیل نهایی نمی توان از ابزارهای سرمایه داری برای مبارزه با سرمایه داری استفاده کرد. از آن‌جا که این ابزارها (پول،بورس و...) از آن  سرمایه داری است، سرمایه داری ماهرانه تر از این ابزارها استفاده کرده و به تمام زیر و بم‌ها و ترفندهای آن آگاه است و از سوی دیگر در این عرصه، نبرد نابرابر است و میزان پول و ثروت کارگران و سرمایه داران عملا غیر قابل مقایسه است. همه این‌ها یک طرف ماجرا است، سویه دیگر ماجرا این است که روش اتخاذ شده برای حفظ شغل، کارخانه و تولید که همانا خرید سهام است در دراز مدت می تواند شکافی میان کارگران سهامدار و کارگران غیر سهامدار ایجاد کند به بیان دیگر اگر منطق و دلیل سهامدار شدن کارگران که همانا حفظ شغل، کارخانه و تولید است در دراز مدت حفظ نشود در بهترین شکل ما با یک اشرافیت کارگری مواجه خواهیم شد. در حقیقت کنشی که چارچوب‌های منطق بورژوازی را نشکسته باشد امکان دارد بسیار آسانتر و سهل الوصول‌تر به بورژوازی رجعت کند .

 

آن چه در این حرکت بسیار بدیع و قابل دفاع است این است که کارگران دریافته اند تنها راه برای توزیع عادلانه دست بردن در فرآیندهای تولیدی و مدیریتی است. بحث آن‌ها دیگر چانه زنی برسر سهم‌بری بیشتر از خروجی نیست آن‌ها سهم بیشتر را نتیجه منطقی مشارکت در تصمیم گیری‌ها پیرامون فرآیندهای تولیدی و مدیریتی می‌دانند و این خود یک ارتقای کیفی در مبارزات کارگران محسوب می شود. واقعیت امر این است که بحرانی وجود دارد و طبقه کارگر به تناسب امکانات پیش آمده و تجربیات گذشته برای خلاصی از بحران دست به اقداماتی می‌زند و همین اقدامات رنگین کمانی از شیوه های مختلف مبارزه با افق های گوناگون را خلق می کند. این که  طبقه کارگر باید در مالکیت و مدیریت سهیم شده و نقش داشته باشد ایده ای است فرا روییده از شرایط واقعی و به سرعت فراگیر خواهد شد. این که خواست مذکور از طرق قانونی یا فرا قانونی پیگیری شود بسته به شرایط زمانی و مکانی دارد. البته تجربه های مشابهی در دنیا در این زمینه موجود بوده و هست که از جمله می توان به پدیده کنترل کارگری کارخانه‌ها در آرژانتین یا به اشکال متنوع مالکیت در ونزوئلای تحت حاکمیت چاوز اشاره کرد. وارد شدن به این فاز جدید امکانات، موانع و مخاطرات خاص خود را دارد. بر روشنفکران است که به جای درگیر شدن در فرآیندهایی نظیر انتخابات که عملا اثر گذاری ناچیزی بر آن خواهند داشت به تحولات عمیقی که در بطن جامعه در حال وقوع است توجه کنند و توش و توان فکری خود را در راستای هرچه بارورتر کردن تحولات مذکور صرف کنند.

 فرهنگ توسعه

 

تقلب در محاسبه ساعات کار کارگران "پيشرو تاپ"

 

  كارگران كارخانه "پيشرو تاپ" گيلان پس از يك سال اضافه كاري قرار است بر مبنای روزانه 8 ساعت كار مطالبات معوقه خود را دريافت كنند.

یکی از کارگران این کارخانه در این باره به دسترنج گفت: کارگران در يك سال گذشته بدون دريافت مطالبات قانوني خود، روزانه 12 ساعت كار كرده اند.

او افزود: در طول يك سال گذشته كارفرما به جاي پرداخت حقوق كارگران بخش ناچيزي از مطالبات آنها را پرداخت كرده است.

اين كارگر گفت: در حال حاضر كارفرما قصد دارد تمام مطالبات كارگران را پرداخت كند اما اينكه اين مطالبات را بر چه مبنایي محاسبه مي كند معلوم نيست.

وي احتمال داد كه كارفرما در موقع پرداخت حقوق كارگران، از محاسبه اضافه كاري يك سال گذشته كارگران خود داري كند.

به گفته اين كارگر، وي و همكارانش در سال گذشته روزانه 12 ساعت كاركرده اند اما كارفرما قصد دارد مطالبات كارگران خود را بر مبني روزانه 8 ساعت كار محاسبه و پرداخت كند.

دولت نهم بعد از تعطیلات نوروزی راهش را گم کرد و اشتباها از خیابان بهارستان و ساختمان مجلس سر درآورد و با خود فکر کرد حالا که تا اینجا آمده ایم یک دستی هم توی قانون ببریم.

اسماعیل محمدولی

 

 دولت نهم بعد از تعطیلات نوروزی راهش را گم کرد و اشتباها از خیابان بهارستان و ساختمان مجلس سر درآورد و با خود فکر کرد حالا که تا اینجا آمده ایم یک دستی هم توی قانون ببریم. اینطور شد که برای اولین بار در جهان در یک حکومت جمهوری، دولت قانونگذار شد!

ماجرا از این قرار است که در قانون کار فصلی مختص مهم ترین نهاد سه جانبه (دولت،کارفرما،کارگر) یعنی شورای عالی کار وجود دارد. این شورا طبق ماده 167 قانون کار متشکل از سه نماینده کارگری، سه نماینده کارفرمایی و سه نماینده هم از جانب دولت است. دلیل تاکید قانون بر مساوی بودن حق رای شرکای اجتماعی، توازن در تصمیمات مهمی است که این شورا باید در خصوص زندگی میلیون ها ایرانی بگیرد. طبق قانون شورای عالی کار باید در خصوص دستمزد، حق بن و حق مسکن و پیمان های دسته جمعی و... کارگران تصمیم بگیرد و جا به جایی  حتی یک حق رای می تواند زندگی کارگران را تحت تاثیر قرار بدهد. با این وجود دولت راسا وارد عمل شده و با تغییر قانون و افزودن دو عضو جدید دولتی توازن این شورا را بر هم زده است. اینک دولت پنج عضو در شورای عالی کار دارد و به این معنی پنج حق رای دارد در صورتی که کارگران و کارفرمایان هرکدام سه حق رای داردند! نکته عجیب تر اینجاست که حتی پیش از این تغییر عجیب – آنچنان عجیب که حتی طبق اخبار، تصمیم دولت خود دولت را هم به تعجب وا داشته است -  نیز ترکیب این شورا به ضرر کارگران بود چرا که سیستم اقتصادی ایران متکی به دولت است و دولت خود بزرگ ترین کارفرمای کشور است، پس آرای دولت و کارفرمایان مشترک است و در این میان کارگران در شورای عالی کار اقلیت داشتند و ترکیب سه به شش بود. اما اینک ترکیب سه به هشت است و هیچ روزنه امیدی برای تصمیم گیری عادلانه وجود ندارد.

 واضح است که با این تصمیم دولت، کارگران روزهای سخت تری را در پیش خواهند داشت اما هرچه عرصه بر کارگران تنگ تر شود امید به ایستادن در مقابل این ظلم آشکار بیشتر می شود. وقتش است کارگران با برپا داشتن سندیکاهای واقعی خود بر مسند تصمیم گری در مورد زندگی شان بنشینند.

 

 

_  به دنبال مشاهده علائم احتمالي بيماري آنفولانزاي مرغي در يكي از مرغداری های غرب تهران، تمامی کارگران این واحد اخراج شدند.

به گزارش دسترنج كارگران اين كارخانه با طرح شكايت در اداره كار اسلامشهر منتظر برگشت به كار و يا بر قراري مقرري بيمه بيكاري خود هستند.

 اين كارخانه در منطقه غرب تهران قرار داشت كه پس از مشاهده علائم احتمالي بيماري آنفولانزاي مرغي در زمستان سال گذشته، تمامي طيور آن براي پيشگيري هاي احتمالي نابود شدند و ۲۰۰ نفر از کارگران نیز اخراج شدند.

يكي از كارگران اين كارخانه به دسترنج گفت: به فاصله يك ماه از بروز اين مسئله كارفرما با تمامي كارگران تسويه حساب كرد و آنها را اخراج كرد.

هر چند به گفته اين كارگر كارفرما بابت نابودي طيور خسارت خود را دريافت كرده است اما يكي از مسوولان اين كارخانه تعطيل شده گفت: با توجه به اينكه  احتمال دارد چنين علائمي در زمستان آينده دوباره مشاهد شود، راه اندازي دوباره كارخانه فاقد توجيه اقتصادي است.

وي گفت: تنها در نتيجه نابودي 120 هزار طيور موجود در اين مركز پرورش جوجه، 2 ميليارد تومان خسارت به صاحبان كارخانه وارد شده است.

با توجه به آنچه كه از سوي كارفرماي اين كارخانه به عنوان  ريسك بالاي سرمايه گزاري دوباره ناميده مي شود، در راه اندازي مجدد اين واحد توليدي و بازگشت به كار بيش از 200 كارگر آن ترديد هايي وجود دارد.

كارگران اخراج شده اين مركز پرورش جوجه كه از زمان اخراج خود بر مشكلات اقتصادي آنها افزوده شده است از اين وضعيت ناراضي هستند بطوري كه برخي از آنها با نگاهي بدبينانه تعطيلي كارخانه را بهانه اي براي انجام فعاليتهاي انبوه سازي تلقي كرده اند.

 مسولان اين كارخانه با رد هر گونه تصميم مبني بر تبديل كارخانه به مجتمع هاي مسكوني و تجاري تاكيد داردند در نهايت اين  مالكان و سهامداران كارخانه هستند كه در مورد آينده اين واحد توليدي تصميم گيري خواهند كرد.

كارگران و مسولان اين مرغداری تعطليل شده مي گويند با وجود آنكه مشاهده علائم احتمالي آنفولانزاي مرغي دليل تعطيلي كارخانه و انهدام طيور موجود و بيكاري كارگران شده است اما خوشبختانه در هيچ كدام از كاركنان اين مركز علائم اين بيماري مشاهده نشده است.

يكي از مسولان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي در این رابطه به دسترنج گفت: در زمستان سال گذشته هيچ مورد مشكوكي از ابتلاي شهروندان ايراني به اين بيماري گزارش نشده است.

   بیش از 100 کارگر قراردای سد "سیاه زخ" دیوان دره پس از عدم دریافت سه ماه حقوق و مزایای شغلی خود، در ابتدای سال 87 از کار بر کنار شدند.

"اقبال رضائی"  فعال کارگری  در کردستان به دسترنج گفت: این کارگران  که در بهمن ماه سال گذشته طی اعتصابی 20 روزه حقوق معوقه خود را  طلب کردند، امروز با شروع اولین روز کاری در سال جدید در هنگام مراجعه به محل کار خود با اطلاعیه کارفرما مبنی بر ممانعت از حضور کارگران و تعطیلی کارگاه ساختمانی مواجه شدند.

وی گفت: حقوق دی، بهمن، اسفند و عیدی و سنوات سال گذشته کارگران پرداخت نشده و کارگران هم اکنون با دریافت   بخشنامه  مذکور در بلاتکلیفی بسر می برند.

"رضائی" گفت: تشکیلات کارگری کردستان برای استیفای حقوق از دست رفته   کارگران و برخورد قانونی با کارفرمای متخلف وارد عمل شده است.

  بیش از 100 کارگر قراردای سد "سیاه زخ" دیوان دره پس از عدم دریافت سه ماه حقوق و مزایای شغلی خود، در ابتدای سال 87 از کار بر کنار شدند.

"اقبال رضائی"  فعال کارگری  در کردستان به دسترنج گفت: این کارگران  که در بهمن ماه سال گذشته طی اعتصابی 20 روزه حقوق معوقه خود را  طلب کردند، امروز با شروع اولین روز کاری در سال جدید در هنگام مراجعه به محل کار خود با اطلاعیه کارفرما مبنی بر ممانعت از حضور کارگران و تعطیلی کارگاه ساختمانی مواجه شدند.

وی گفت: حقوق دی، بهمن، اسفند و عیدی و سنوات سال گذشته کارگران پرداخت نشده و کارگران هم اکنون با دریافت   بخشنامه  مذکور در بلاتکلیفی بسر می برند.

"رضائی" گفت: تشکیلات کارگری کردستان برای استیفای حقوق از دست رفته   کارگران و برخورد قانونی با کارفرمای متخلف وارد عمل شده است.

 

کارگران اخراجی ایران صدرا مانع ورود سایر کارگران به کارخانه شدند

    گفته مي شود ۴۰۰ كارگر اخراجي ايران صدرا صبح امروز با تجمع در مقابل كارخانه از ورود ديگر كارگران به كارخانه جلوگيري كردند.

يكي از فعالان كارگري استان بوشهر که نخواست نامش فاش شود به دسترنج گفت: كارگران اخراجي ايران صدرا در نخستين ساعات صبح امروز از ورود ساير كارگران اين كارخانه به كارگاه هاي كشتي سازي و سكو سازي جلوگيري كردند.

وي گفت اين اتفاق زماني روي داد كه كارگران ايران صدرا مطابق معمول هر روز براي انجام كار به كارخانه مراجعه كرده بودند.

اين فعال كارگري افزود: كارگران اخراجي ايران صدرا در اعتراض به آنچه كه اخراج غير قانوني و ناعادلانه خود مي نامند، از ورود همكارن سابق خود به محل كار جلوگيري كردند.

پيشتر و در آخرين روزهاي سال گذشته بيش از 400 كارگر كارخانه كشتي سازي ايران صدرا به دليل اتمام قرارداد و نبود سفارش جدید برای تولید اخراج شدند.

لازم به ذکر است که این نوع از اعتراض از شناخته شده ترین ابزارهای اعتراضی کارگران در تمامی نقاط دنیاست و به نام "اعتصاب در محل ابزار تولید" شناخته می شود.

 

دولت شکر وارد می کند و کارگران را بیکار

  دو ماه حقوق معوقه 400 کارگر کارخانه قند نیشابور پرداخت نشده است.

یکی از کارگران کارخانه قند نیشابور در این باره به دسترنج گفت: واردات بی رویه شکر به همراه سو مدیریت باعث بحران مالی و کمبود نقدینگی در این واحد باسابقه تولید قند شده است و به همین علت مطالبات معوقه کارگران با گذشت یک سال هنوز پرداخت نشده است.

وی گفت: بیش از 3 هزار کشاورز چغندر کار نیشابور نیز هر یک به مقدار   200 هزار تومان تا یک میلیون تومان ازمدیریت این واحد به خاطر تحویل محصول طلب کار بوده که عملکرد مدیریت این تعداد کارگر را نیز معترض کرده است.

وی گفت: انبار ها و سیلوها پر از شکر سفید بوده که به دلیل واردات غیر قانونی از سوی دولت، این محصول تولید داخل هنوز  بفروش نرفته است.

 

کارگران ایران صدرا قربانی رکود کشتی سازی

 گزارش - بيش از 400 كارگر قراردادي كارخانه كشتي و سكو سازي ايران صدرا بوشهر به دليل اتمام مدت قرارداد و نبود سفارش براي پروژه هاي جديد اخراج شدند.

مسوولان  كارخانه ايران صدرا بوشهر در توجيه اخراج بيش از 400 كارگر اين كارخانه مدعی شدند: اگر اين كارگران را اخراج نمي كرديم ممكن بود تمامي كارگران ايران صدرا در سال 87 بيكار شوند.

به گزارش دسترنج، در اواخر اسفند ماه سال گذشته بيش از 400 كارگر قراردادي  كارخانه كشتي و سكو سازي ايران صدرا بوشهر به دليل اتمام مدت قرارداد و نبود سفارش براي پروژه هاي جديد از سوي كارفرما اخراج شدند.

با وجود آنكه خود مسوولان ايران صدرا به تخصص و مهارت كارگران اخراجي معترف هستند اما معتقدند اين اخراجها حداقل امنيت شغلي بيش از هزار كارگر ديگر اين كارخانه را تضميمن كرده است.

عيسي محمد كمالي از فعالان كارگري بوشهر نيز با ابراز تاسف از اخراج ناگهاني بيش از 400 كارگر كارخانه ايران صدراي بوشهر به دسترنج گفت: با توجه به ريشه دار بودن مشكل نيروي مازاد انساني و اتمام سفارش ها اين اخراج ها قابل پيش بيني بود.

وي ياد آور شد در يكي دو سال اخير دست كم چندين بار مسوولان شركت ايران صدار تصميم گرفتند تا با كارگران مازاد تسويه حساب كنند اما هر بار مسوولان استاني تحت تاثير نگراني كارگران، با دادن وعده تحويل سفارش جديد، مسوولان اين شركت را براي چند ماه از اخراج كارگران منصرف می كردند.

به گفته مقامات مسوول ايران صدراي بوشهر نه تنها به غير از واگذاري سفارش هاي جديد هيچ راه ديگري براي بازگشت به كار كارگران اخراج شده اين كارخانه وجود ندارد بلكه در صورت پايان يافتن پروژه هاي باقيمانده نيز احتمال دارد كارگران ديگري از اين كارخانه اخراج شوند.

اين اظهارات در حالي مطرح مي شود كه به گفته منابع خبري، از زمان اين اخراج ها تا كنون، كارگران اخراجي ايران صدراي بوشهر به نشانه اعتراض در چندين تجمع اعتراضي شركت كرده اند.

 تجمع كنندگان معترض در تمام تجمعات خود با رد اظهارات مسوولان كارخانه و طرح اين ادعا كه تنها دليل اخراج آنها استخدام پيماني نيروهاي غير بومي است خواهان بازگشت به كار خود شده اند.

برخي منابع آگاه در خصوص اظهارات كارگران اخراجي مي گويند: با وجود آنكه اخراج كارگران قرادادي شاغل در كار مستمر  امري غير انساني و دور از اخلاق است اما به موجب تفسير غلطي كه  قضات ديوان عدالت اداري در سالهاي نخست دهه 70  از قانون كار ايران ارائه كردند، اخراج اين كارگران به امري قانوني تبديل شده است.

با اين حال مسوولان كارخانه ايران صدرا با اين استدلال كه فعاليت هاي آنها بر خلاف كارخانه هاي خودرو سازي امري سفارشي  وغير مستمر است و نمي توان با كارگران بصورت دائم قرارداد بست، مي گويند تلاش خود را براي بر قراري بيمه بيكاري كارگران اخراج شده به كار خواهند بست

 

کارخانه آتش می زنند، ساختمان های مسکونی می سازند

  آتش سوزی مشکوک کارخانه قند ورامین در تاریخ 24 اسفند سال گذشته، به بهای بیکاری 400 کارگر با سابقه این کارخانه تمام شد.

شنیده ها حاکی از تغییر کاربری کارخانه "قند ورامین" به واحدهای مسکونی است. آتش سوزی مشکوک این واحد تولیدی در تاریخ  24 اسفند سال گذشته، به بهای بیکاری 400 کارگر با سابقه این کارخانه تمام شد.

به گزارش خبرنگار دسترنج؛ این واحد دولتی پیش از آتش سوزی دچار بحران بوده و مدیریت این کارخانه بیش از سه ماه دستمزد کارگران خود را پرداخت نکرده بود و به نظر می رسد آتش سوزی به منظور ظاهر سازی برای بیکاری 400 کارگر صورت گرفته است.

بنابر این گزارش؛ پیش از آغاز این حریق که 20 ساعت به درازا کشید، 100کارگر مجبور به ترک محل کار خود شده بودند.

 یکی از کارگران کارخانه قند ورامین در این رابطه به دسترنج گفت: کارخانه به طور کامل تخریب شده و اخباری از نقل مکان این واحد به نقطه ای دور دست به گوش میرسد تا در زمین کارخانه ساخت واحد های مسکونی آغاز شود.

به نظز می رسد این شیوه تعطیلی کارخانه مخصوصا در صنعت قند و شکر راه حلی تازه برای شانه خالی کردن از بحرانی است که با واردات بی رویه شکر اینک به اوج خود رسیده است.

 

آزادی اعضای سندیکا پس از ادای توضیحات (خبر تکمیلی)

  سعید ترابیان و محمد ابراهیم نوروزی گوهری از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، ساعتي پيش دادسراي انقلاب را ترک كردند.

به گزارش دسترنج، دو عضو سندیکای کارگران شرکت واحد صبح امروز پس از حضور در شعبه 14 پلیس امنیت عمومی تهران ( واقع در ميدان سپاه) و ادای برخی توضیحات راجع به نشريه پيك سنديكا ( نشريه داخلي تشكل متبوع خود) براي اداي توضيحات بيشتر به دادياري دو ويژه امنيت دادسرای انقلاب (واقع در خيابان معلم) منتقل شدند.

به گفته ترابيان - یکی از احضارشدگان - پيك سنديكا عنوان نشريه داخلي سنديكاي كارگران شركت واحد است كه از آبان ماه سال 86 تاكنون بصورت ماهيانه در تيراژ پايين (200 نسخه) برای اعضای سندیکا منتشر مي شود و عمده مطالب آنرا مكاتبات اين تشكل با مقامات مسئول در دستگاه قضايي، آموزش قوانين كار و قانون اساسي، اخبار داخلي شركت واحد و مقالاتي كه بيشتر توسط اعضاي سنديكا نوشته مي شود را شامل می شود.

سخنگوي سنديكاي كارگران شركت واحد در خصوص نحوه انتشار اين نشريه گفت: تا كنون 4 شماره از پيك سنديكا در ميان اعضا پخش شده است كه در هر بار ابتدا نشريه به تعداد حدود  20 نسخه منتشر مي شود و سپس هر كدام از اين نسخه ها توسط ساير اعضا در  تعداد 10 نسخه ديگر تكثير مي شود. 

وي در خصوص مراجعه امروز خود و محمد ابراهيم نوروزي گوهري به پليس امنيت عمومي تهران و دادسرا انقلاب گفت: ما بر اساس احضاريه كتبي به شعبه 14 پليس امنيت عمومي تهران مراجعه كرديم و پس از آنكه در رابطه با انتشار نشريه پيك سنديكا به پرسشهاي مطرح شده پاسخ داديم توسط عوامل پليس امنيت به  دادياري 2 ويژه امنيت دادسراي انقلاب منتقل شديم.

سخنگوي سنديكاي كارگران شركت واحد افزود: در دادسراي انقلاب نيز پس از پاسخ به قاضي پرونده، تنها با بيان اينكه بعدا شما را مطلع خواهيم كرد، بدون تعيين هر گونه قرار بازداشت از دادسرا بيرون آمديم.

وي با بيان اينكه به گفته قاضي هيچ شكايتي عليه انتشار پيك سنديكا وجو د ندارد؛ از احضار چند عضو ديگر سنديكاي كارگران شركت واحد به پليس امنيت و عمومي تهران خبر داد.

پرويز خورشيد كه در چند سال اخير از وكلاي مدافع اعضاي سنديكاي كارگران شركت واحد بوده است، در خصوص احضار اخير ترابيان و نوروزي گوهري به پليس امنيت عمومي تهران به دسترنج گفت: از آنجا كه اين دو نفر بدون تعيين هر گونه قراربازداشت دادسراي انقلاب را ترك كرده اند مي توان گفت كه در حال حاضر هيج اتهامي متوجه آنها نيست.

صنایع پمپ انرژی سمنان تعطیل شد

  شرکت تولیدی صنایع پمپ انرژی سمنان تعطیل شد و 30 کارگر شاغل در این کارخانه بیکار شدند.

"طاهرزاده" فعال کارگری درسمنان به دسترنج گفت: کارگران اخراجی در اعتراض به اقدام غیر قانونی مدیریت به مراجع قضائی واستانداری سمنان شکایت کردند که این مشکلات کارگران از سوی اداره کار در دست بررسی قرار دارد.

او گفت:مدیریت این واحد تولیدی با توسل به ترفندهای معافیت از پرداخت مالیات، کارخانه را تعطیل و کارگران را اخراج کرد.

 

    کارگران قرار دادی کارخانه غرب استیل کرمانشاه به بهانه افزایش دستمزد در سال 87، اخراج شدند.

"علی بیگی" فعال کارگری در کرمانشاه به دسترنج گفت: زیاده خواهی مدیریت این واحد تولیدی قطعات خودرو علت اخراج و بیکاری کارگران بوده است. 

او گفت: مشکلات حقوقی وشغلی این کارگران درمراجع حقوقی  و قضائی استان در حال پیگیری است.

  

    1200 کارگر در معدن ذغال سنگ طبس حقوق اسفند ماه سال گذشته را هنوز در یافت نکرده اند.

"غلامرضا محمدی" فعال کارگری در طبس به دسترنج گفت: علت دیر کرد در حقوق پرداختی  این عده از  کارگران بفروش نرفتن ذغال سنگ استخراجی معدن و مشکلات عدیده مالی عنوان شده است.

وی گفت: تاخیر در پرداخت حقوق کارگران از نیمه دوم سال 86 تا کنون معدنچیان طبسی رابه شدت معترض کرده است. 

 

  50 کارگر کارخانه آرد زابل در اعتراض به عدم دریافت پنج ماه حقوق دست از کار کشیدند.

"محمدگل بامری" فعال کارگری در زابل به دسترنج گفت: دستمزد این کارگران در حالی پرداخت نشده است که کارخانه با تولید  انبوه در بهترین شرایط اقتصادی بسر می برد.

او افزود: کارگران در اعتراض به عملکرد مدیریت دست از کار کشیده و  با شکایت به مراجع قضایی کارخانه را به حالت نیمه تعطیل در آورده اند.

 

صالحی در اولین مصاحبه پس از آزادی: ایستاده ام

 جنبش کارگری به دنبال تحقق خواسته ها و مطالبات اولیه و انسانی بوده و من نیز در این راستا فعالیتهایم را برای دفاع از حقوق کارگران و پیشبرد اهداف کارگری ادامه می دهم.

"محمود صالحی" فعال کارگری در کردستان دو روز پس از آزادی از زندان به خبرنگار دسترنج گفت: جنبش کارگری بدنبال تحقق خواسته ها و مطالبات اولیه و انسانی کارگران بوده و فعالیت من نیز  در این راستا  از دو ده گذشته تا کنون با وجود مشکل آفرینی ها، در جهت همین اهداف و آرمانهای کارگری تداوم داشته است.

او با اشاره به اینکه دستگیری وی در جهت همین تحرکات حق خواهانه بوده است گفت: بعد تحمل بک سال حبس، پرونده دیگری به اتهام ارسال پیام به مناسبت روز دانشجو  تشکیل شد که نتیجه آن بازجوئی در شعبه یکم دادگاه  سنندج  و صدور قرار وثیقه 40 میلیون تومانی برای آزادی  بود.

وی تاکید کرد: محدودیت های اینگونه  تاثیری روی فعالیتهایم در دفاع از حقوق کارگران و پیگیری مطالبات دیرینه کارگران کشور نداشته و نخواهد داشت.

بنابراین گزارش "محمد عبدی پور" از دیگر فعالان کارگری  کردستان به دسترنج گفت: آزادی محمود صالحی پیروزی و شادی برای جامعه کارگری بود و امیدوارم از این پس  بدور از آسیب های  اینچنینی در فضائی بدون تنش در جهت بیان  مشکلات و پیکیری حقوق کارگران تلاش کنیم.

گفتنی است "محمود صالحی" فعال کارگری روز یکشنبه ۱۸ فروردین ماه با قرار وثیقه 40 میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد و با آزادی او جامعه کارگری کردستان با پخش شیرینی در خیابان ها این روز را جشن گرفتند.       

 

آزادی اعضای سندیکا پس از ادای توضیحات

 

 سعید ترابیان و محمد ابراهیم نوروزی گوهری از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، ساعتي پيش دادسراي انقلاب را ترک كردند.

به گزارش دسترنج، دو عضو سندیکای کارگران شرکت واحد صبح امروز پس از حضور در شعبه 14 پلیس امنیت عمومی تهران ( واقع در ميدان سپاه) و ادای برخی توضیحات راجع به نشريه پيك سنديكا ( نشريه داخلي تشكل متبوع خود) براي اداي توضيحات بيشتر به دادياري دو ويژه امنيت دادسرای انقلاب (واقع در خيابان معلم) منتقل شدند.

به گفته ترابيان - یکی از احضارشدگان - پيك سنديكا عنوان نشريه داخلي سنديكاي كارگران شركت واحد است كه از آبان ماه سال 86 تاكنون بصورت ماهيانه در تيراژ پايين (200 نسخه) برای اعضای سندیکا منتشر مي شود و عمده مطالب آنرا مكاتبات اين تشكل با مقامات مسئول در دستگاه قضايي، آموزش قوانين كار و قانون اساسي، اخبار داخلي شركت واحد و مقالاتي كه بيشتر توسط اعضاي سنديكا نوشته مي شود را شامل می شود.

 

سخنگوي سنديكاي كارگران شركت واحد در خصوص نحوه انتشار اين نشريه گفت: تا كنون 4 شماره از پيك سنديكا در ميان اعضا پخش شده است كه در هر بار ابتدا نشريه به تعداد حدود 20 نسخه منتشر مي شود و سپس هر كدام از اين نسخه ها توسط ساير اعضا در تعداد 10 نسخه ديگر تكثير مي شود.

وي در خصوص مراجعه امروز خود و محمد ابراهيم نوروزي گوهري به پليس امنيت عمومي تهران و دادسرا انقلاب گفت: ما بر اساس احضاريه كتبي به شعبه 14 پليس امنيت عمومي تهران مراجعه كرديم و پس از آنكه در رابطه با انتشار نشريه پيك سنديكا به پرسشهاي مطرح شده پاسخ داديم توسط عوامل پليس امنيت به دادياري 2 ويژه امنيت دادسراي انقلاب منتقل شديم.

سخنگوي سنديكاي كارگران شركت واحد افزود: در دادسراي انقلاب نيز پس از پاسخ به قاضي پرونده، تنها با بيان اينكه بعدا شما را مطلع خواهيم كرد، بدون تعيين هر گونه قرار بازداشت از دادسرا بيرون آمديم.

وي با بيان اينكه به گفته قاضي هيچ شكايتي عليه انتشار پيك سنديكا وجو د ندارد؛ از احضار چند عضو ديگر سنديكاي كارگران شركت واحد به پليس امنيت و عمومي تهران خبر داد.

پرويز خورشيد كه در چند سال اخير از وكلاي مدافع اعضاي سنديكاي كارگران شركت واحد بوده است، در خصوص احضار اخير ترابيان و نوروزي گوهري به پليس امنيت عمومي تهران به دسترنج گفت: از آنجا كه اين دو نفر بدون تعيين هر گونه قراربازداشت دادسراي انقلاب را ترك كرده اند مي توان گفت كه در حال حاضر هيج اتهامي متوجه آنها نيست.

  

فشار طاقت فرسا روي كارگران قراردادي در كارخانه هاي رشت

آینه روز

يكي از كارگران كارخانه كنسروسازي آور دلير رشت در رابطه با وضعيت حقوقي و استخدامي كارگران اين كارخانه به خبرنگار ما گفت: شركت كنسرو سازي در رشت ۱۰۰ كارگر دارد كه اين تعداد همگي قرار دادي اند . حقوق آنها بر پايه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان است و روز مزدند.

درفصول مختلف اين كارخانه كارگرانش را كم و زياد مي كند .درتابستانها همه را اخراج كرده ومجددا در زمستان كه كار زياد ميشود آنها را بصورت قراردادي استخدام مي كند . درصورتيكه مدت كار آنها از دوماه بيشتر باشد بيمه ميشوند و هرگاه كه از كار بيرون رفتند بيمه نيز باطل ميشود .

استخدام كارگران قراردادي بسته به ميل صاحب شركت وكارخانه دارد . صاحب شركت اگر از كارگري خوشش بيايد او را نگه ميدارد واگر نخواست درهر موقع او را اخراج مي كند .

دست كارگر به هيچ چيزي بند نيست. حقوق افزوده شده امسال را در فروردين ماه پرداخت نكرده اند و ميگويند از ماه ارديبهشت خواهند داد.

 

  30 کارگر قراردادی پیمانی شهرداری سقز روز گذشته به بهانه نیروی مازاد اخراج شدند.

"اقبال رضایی" روزنامه نگار و فعال کارگری در کردستان به دسترنج گفت: این کارگران هر کدام بیش از ۱۰ سال سابقه کاری در شهرداری سقز را دارند و اینک اخراج شده اند.

وی گفت: کارگران اخراجی در اعتراض به اقدام غیر قانونی شهردار و پیمانکاران شهرداری با مراجعه به نهادهای قانونی  شهرستان در حال پیگیری مشکلات شغلی خود هستند.

رضائی با اشاره به اینکه کارگران اخراجی در بخش های اجرائیات،  حمل و نقل و نظافت شهرداری با سابقه 10 ساله مشغول بکار بودند گفت: شهرداری  هدف از اخراج کارگران را "تعدیل نیرو و افزایش کارایی " عنوان کرده است.

 

  دو ماه حقوق معوقه 400 کارگر کارخانه قند نیشابور پرداخت نشده است.

یکی از کارگران این کارخانه به دسترنج گفت: واردات بی رویه شکر به همراه سو مدیریت باعث بحرانهای عدیده مالی و کمبود نقدینگی در این واحد با سابقه تولید قند شده است.

وی گفت: بیش از 3 هزار کشاورز چغندر کار نیشابور هر یک به مقدار   200 هزار تومان تا یک میلیون  تومان ازمدیریت این واحد به خاطر تحویل محصول طلب کار بوده که عملکرد مدیریت این تعداد کارگر را نیز معترض کرده است.

 

وی گفت: انبار ها و سیلو ها پر از شکر سفید بوده که به دلیل واردات غیر قانونی از سوی دولت، این محصول هنوز  بفروش نرفته است.

 

  38 نن از کارگران کارخانه "دروس ایران" صبح امروز - چهارشنبه - با مراجعه به به تشکیلات کارگری قزوین از عدم دریافت شش ماه حقوق معوقه خود خبر دادند و خواستار پیگیری نهادهای صنفی شدند.

یک فعال کارگری در قزوین به دسترنج گفت: کارگرا ن"دروس ایران" طی این مراجعه با بر شمردن مشکلات حقوقی خود خواستار  دریافت کلیه مطالبات و تغییر رویه  در پرداخت دستمزد ها از سوی مدیریت شدند.

او گفت: این واحد تولید کپسول آتش نشانی پیش از این وابسته به بخش دولتی بوده و مشکلات کارگران از زمان واگذاری به بخش خصوصی اغاز شده است

 

 - بیش از 30 کارگر کارخانه پارس واشر صبح امروز - چهارشنبه - در اعتراض به تعطیلی کارخانه، در مقابل فرمانداری شهر صنعتی البرز تجمع کردند.

یکی از کارگران در این باره به دسترنج گفت: ما صبح امروز با مراجعه به کارخانه با درهای بسته مواجه شدیم و به همین دلیل به فرمانداری رفته و تجمع کردیم تا توجه مسئولان را به مشکلاتمان جلب کنیم.

او گفت: پارس واشر مشکل تولید و فروش نداشته اما حقوق کارگران چندین ماه است که پرداخت نمی شود.

 

  بیش از 4 سال است که کارگران ایران برک با مشکلات حقوقی و شغلی رو به رو بوده که استمرار این وضعیت کارگران را به شدت معترض کرده است.

بیش از 300 کارگر کارخانه نساجی "ایران برک" گیلان 3 ماه است که دستمزدی در یافت نکرده اند.

"محمد یعقوبی" فعال کارگری در گیلان در این باره به دسترنج گفت: بیش از 4 سال است که کارگران ایران برک با مشکلات حقوقی و شغلی رو به رو بوده که استمرار این وضعیت کارگران را به شدت معترض کرده است.    

او گفت: مشکلات این واحد بزرگ و با سابقه نساجی به دلیل واگذاری به بخش خصوصی طی 5 سال گذشته بوده است.

 

مشکلات کار و زندگی در عسلویه

 

 فعالان اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار به جمع‌آوری امضا برای افزایش حداقل دستمزد کارگران و مزدبگیران ادامه می‌دهند. این اتحادیه کارگران را به مبارزه متحدانه برای دریافت دستمزد مناسب با نیازهای زندگی امروزی فراخوانده است. این اتحادیه نامه‌ای نیز به شورایعالی کار و کمیته دستمزدها نوشته و خواستار تعیین سقف دستمزدی شده که کارگران را زیر خط فقر قرار ندهد.

 جوانمیر مرادی از مسئولان اتحادیه نامبرده در گفتگو با دویچه‌وله از شرایط کار کارگاهها و کارخانجات جنوب کشور می‌گوید.

ارتباط و فعالیت صنفی شما با کارگران چه کارخانه‌ها و کارگاههایی در جنوب کشور است؟

 

جوانمیر مرادی: ما ارتباطمان با کارخانه‌های جنوب و بویژه کارخانه‌های منطقه‌ی عسلویه فارس جنوبی، پالایشگاهها و پتروشیمی‌هایی است که در ارتباط با پالایشگاه کار می‌کنند.  با کارگرها ارتباط نزدیک داریم. شاید با اکثر پروژه‌‌هایش، نه همه، ولی اکثر پروژه‌هایش ما ارتباط نزدیک داریم.

 

 شما مشکلات و خواسته‌ها را از طریق نمایندگان کارگران بررسی و هماهنگ می‌کنید یا به شکلی دیگر؟

 

ما در جاهایی که تشکل‌های کارگری وجود ندارد، سعی می‌کنیم از طریق جمع‌‌‌‌‌‌های دوستانه، مشکلات را بررسی کنیم.

 

  دلیل این‌که دربسیاری محیط‌های کارگری، تشکلی وجود ندارد چیست؟

 

در ایران حق ایجاد تشکل برای کارگرها به رسمیت شناخته نشده است. موارد زیادی هستند که از طرف ادارات دولتی برای ایجاد تشکل، مانع تراشی شده یا حتی تشکل‌های موجود را سرکوب کرده‌اند.

 

 آیا جمع‌بستی از مشکلات کارگری شاخص در جنوب کشور دارید؟

 

در منطقه‌ی جنوب و بخصوص عسلویه هیچ کارخانه‌ای بدون مشکل وجود ندارد. حتا زندگی روزمره‌ی کارگرها که برمی‌گردد به محیط کار و محل خوابگاهها واقعا اسفناک است. شما اگر آنجا بیایید، می‌بینید که از یکطرف پالایشگاهها و صنایع سود‌آور خ بزرگ، ساختمان‌ها، آپارتمانهای اداری وابسته به ارگان‌ها و شرکت نفت سر به فلک کشیده‌اند و از طرف دیگر، در خوابگاه‌های کارگران کمترین امکانات زندگی را مشاهده می‌کنید. مثلا حمام، آب بهداشتی. حتی مشکلاتی که به زبان آوردن‌شان راحت نیست.

 

اگر بتوانید بخشی‌ را بیان بکنید، خوب خواهد بود. گزارشهای زیادی منتشر می‌شود در مورد اینکه امکانات تفریحی عسلویه خیلی کم است، فشار کار خیلی زیاد است. بخاطر محرومیت‌ها و مشکلات شدید، من خوانده‌ام که در خوابگاه‌ها، قمار می‌کنند یا مسایل دیگر...

طرز زندگی کارگران عسلویه بحدی وحشتناک است که اصلا  جایی برای صحبت از امکانات تفریحی و اینجور چیزها نمی‌گذارد. آنجا شما از کنار هر خوابگاهی که بگذرید، بوی مواد مخدر در حال استعمال می‌‌شنوید. زیر پتوهایشان را که نگاه بکنید، انواع حشرات مضر مثل شپش و ساس می‌بینید. از طرفی وقتی می‌خواهند مثلا ضدعفونی کنند، بوی سم واقعا گیج‌کننده است و خود حشرات هم بر اثر تداوم، نسبت به سم‌پاشی‌ها مصونیت پیدا کرده‌اند. درعسلویه از اعتیاد گرفته تا بیماری‌های جورواجور عفونی بیداد می‌کند.

 

 در خبرها هست که در عسلویه شمار زیادی لیسانسیه‌ها و مهندسان بیکار، دبیران اخراجی یا از این قبیل، برای کسب درآمد، کارگری ساده می‌کنند. آیا آماری از اینگونه افراد در دست دارید؟

 

به‌طور مشخص ما آماری نداریم. ولی خب عسلویه معروف است به تبعیدگاه. این را هم بگویم که کم نیستند آنهایی که از بیکاری و بی‌‌‌‌پولی به آنجا میایند و گرفتار همان بلایای شایع در عسلویه می‌شوند. از معلم اخراجی گرفته تا کارگر بازخرید‌ شده. بهر صورت، شما در عسلویه انواع آدمهایی که بخاطر فرار از فقر و نداری به آنجا روی آورده‌اند می‌بینید.

 

طوماری که به ابتکار فعالین اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار تهیه شده، الان به چندتا امضا رسیده؟

 

من تا قبل ازعید که اطلاع داشتم، حدود سه هزار و خرده‌ای بود. البته این تعداد به این دلیل است که ما دیر شروع کردیم. یعنی دو هفته قبل از پایان سال. خوشبختانه علی‌رغم مشکلاتی  که برای ما از طریق حراست شرکت‌ها و نیروهای امنیتی ایجاد کردند و چند نفر از دوستانمان را در حال جمع‌آوری امضا دستگیر و تهدید به اخراج کردند، باز امضاهای زیادی پای تومار است. البته دوستان ما را بعد از بازداشت آزاد کردند. خود همین اما موضوع امضا کردن و امضا گرفتن را دشوار می‌کند. بهرحال ما در صورت پاسخ ندادن به خواسته‌های کارگری، درسال جدید هم جمع‌آوری امضاء را ادامه می‌دهیم.

 

در رابطه با توضیحاتی که پیرامون مسایل عسلویه می‌دادید، آیا آگاهی کارگری، آگاهی صنفی در چنین فضایی وجود دارد؟

 

 شاید خیلی‌ها این عقیده را داشته باشند که آگاهی صنفی تنها از مطالعات مداوم یا کار متشکل حاصل می‌شود. اینها ولی بخاطر ملموس بودن مشکلات است که جذب می‌شوند. اصلا آن کارگرهایی که دچار آن بلاهای آنچنانی شدند، نظرشان این بود که شرایط، این موقعیت را برایشان ایجاد کرده است. آنها تمایل دارند که هرچه سریعتر از این وضع نجات پیدا کنند.

 

 اطلاع دارید که حدود چند نفر در عسلویه مشغول به کار هستند؟

 

حدودا می‌شود گفت بین ۳۰ تا ۴۰هزارتا باشند. البته قبلا بیشتر از این بود، ولی الان بخاطر به‌ تعطیلی کشیده شدن بعضی از پروژه‌ها، بخاطر شرایط جاری شاید حدود ۲۰ هزار نفر کارگر نسبت به پارسال یا پیرارسال کم شده‌اند.

 

 مصاحبه‌‌گر: مهیندخت مصباح

 

 منبع: دویچه وله

 

 

  مدیریت شرکت پیمانکاری خدماتی "طاهر نیرو " در قزوین با ممانعت از پرداخت حقوق کارگران، بیش از هزار کارگر قراردادی خود را اخراج کرد.

"عید علی کریمی" فعال کارگری در قزوین به دسترنج گفت: این تعداد از کارگران اخراجی که روزانه مجبور به انجام  بیش از 10 تا  ساعت 12 کار بودند در پایان هر ماه حداقل حقوق قانونی را در یافت میکردند.

او گفت: تحت چنین شرایط کاری، هر کارگر به میزان 500 هزار تومان از حقوق قانونی خود را از کارفرما طلب کار است.

 بیش از 200 کارگر قراردادی شاغل در شهرداری و شهرک صنعتی شهرستان سقز با اتمام قرارداد کاری در سال جدید، اخراج شدند.

"سید محمد صالح حسینی" فعال کارگری در سقز به دسترنج گفت: 40 کارگر خدماتی ، فضای سبز شهرداری

و 160 کارگر قراردادی شاغل در کارخانه های شهرک صنعتی سقز در ابتدای سال جاری اخراج شده اند.

او با اشاره به وضعیت سخت معیشتی کارگران اخراجی در اولین ماه سال گفت: در سقز فرصت شغلی نیست و کارگران اخراجی با وجود جستجو برای بدست اوردن ساده ترین شغلها، نتیجه نمی گیرند.

  خبر - شاهدان عینی گزارش کرده اند که پلیس پس از بازداشت کارگران معترض و بازسازی دیوارهای تخریب شده، حتی نرده های این کارخانه را نیز دوباره رنگ زده است تا تمامی شواهد تخریب ساختمان و حجوم به کارگران از بین برود.

 

 پس از یک روز اعتراض خیابانی کارگران لاستیک البرز و مسدود کردن جاده تهران-اسلامشهر، شب گذشته - شنبه - پلیس ضد شورش برای ورود آسان به کارخانه، دیوارها و ساختمان نگهبانی کارخانه را تخریب کرد و پس از حمله و بازداشت کارگران معترض، برای پنهان ساختن این حرکت خشونت آمیز در عرض چند ساعت با کمک ماموران شهرداری دوباره دیوارهای تخریب شده را ساخت.

تا این لحظه هیچ خبری از سرنوشت کارگران بازداشتی لاستیک البرز در دست نیست و منابع خبری "دسترنج" اینک در بازداشت پلیس به سر می برند اما برخی تشکل های صنفی نزدیک به این کارگران محل نگهداری کارگران بازداشتی را پاسگاه احمد آباد مستوفی گزارش کرده اند.

 

  بیش از 50 هزار کارگر قراردادی در سراسر کشور در روز های اغازین سال 87 شغل خود را از دست دادند.

"رجبعلی شهسواری" رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و قراردادی کشور به دسترنج گفت: موج اخراج دست جمعی کارگران قراردادی که از روزهای پایانی سال گذشته اغاز شده بود همچنان ادامه داشته و بسیاری ازکارگران با اتمام قرارداد کاری و عدم  انعقاد مجدد قرارداد کاری، بیکار شده اند.

او گفت: بدلیل نبود فرصت شغلی در کشور بسیاری از  کارگران  اخراجی  همچنان بیکار بوده و فقر خانواده های آنان را در معرض فروپاشی قرارداده است.

"شهسواری" با اشاره به اینکه مسوولان کشور در قبال بی قانونی ها و ظلم به جامعه کارگری واکنشی نشان نمی دهند    گفت: بیش از 65 در صد کارگران کشور به عنوان کارگران قراردادی در کارهای دائم بکار گرفته می شوند که این کارگران به دلیل فقر و نیاز به شغل از حقوق قانونی خود گذشته و آینده شغلی خود را تباه می کنند.

 

  30 کارگر قراردادی شاغل در شرکت پیمانکاری القدیر زابل با اعلام دستمزدهای سال ۸۷ اخراج شدند.

"محمدگل بامری" فعال کارگری در زابل به دسترنج گفت: این کارگران که به ساخت بزرگراه زابل - زاهدان مشغول بودند روز گذشته از سوی مدیریت شرکت پیمانکار اخراج شدند.

او گفت: کارگران اخراجی ساعاتی پس از اخراج با مراجعه اعتراض آمیز به اداره کار زابل وتنطیم شکایت خواستار بازگشت بکار مجدد خود شدند.

"بامری" گفت: با آغاز سال جدید بسیاری از کارگران قراردادی این منطقه با اعلام افزایش حقوق قانونی و پایان قرارداد کاری از بیکار شدند.

 

  - بیش از 700 کارگر قراردادی در استان خراسان جنوبی با اعلام نرخ دستمزد و اتمام قرارداد کاری اخراج شدند.

"محمد فیروزی" فعال کارگری در استان خراسان جنوبی در این باره به دسترنج گفت:  کارگران قراردادی استان خراسان جنوبی  مصونیت شغلی نداشته و هر ساله خیل عظیمی از کارگران شغل خود را از دست می دهند.

او گفت: متاسفانه  کمیته های سازش که رکن اصلی توافق میان کارگر وکارفرما و باز گشت بکار کارگران را به عهده دارند، رای به تصفیه حساب کارگران داده و کارگران را از حداقل حقوق قانونی نیز محروم می کنند.

او گفت: افزایش ناچیز دستمزد در سال جاری بهانه ای دیگر برای اخراج کارگران شده و بسیاری از کارفرمایان از انعقاد مجدد قرارداد با کارگران خود داری کرده اند.

 

  بیش از 300 کارگر قراردادی شاغل در واحد های تولیدی وصنعتی اراک با اتمام قرارداد کاری و عدم تمدید قرارداد از سوی کارفرمایان اخراج شدند.

"علی رضا مرادی" فعال کارگری در اراک به دسترنج گفت: افزایش دستمزد بهانه به دست کارفرمایان داده تا با شروع سال جدید کارگران را اخراج کرده از پذیرفتن کارگر جدید خودداری کنند، بنابراین کار کارگران اخراجی میان کارگران در حال کار تقسیم می شود.

او با اشاره باینکه کارگران قراردادی ساده و ناوارد بیشتر مورد نظر و رضایت کارفرمایان خود هستند گفت: مدیران واحدها به کارگران با سابقه وماهر توجهی ندارند و از استخدام آنها ممانعت می کنند چرا که این کارگران خود را سهیم در چرخه تولید و صنعت کارخانه می دانند و به همین میزان حق و حقوق قانونی خود را طلب می کنند.

 

    سه ماه حقوق معوقه و عيدي و پاداش 370 كارگر صنايع فلزي ايران پرداخت نشده است.

 

يكي از كارگران صنايع فلزي در این باره به دسترنج گفت: با وجود تصويب وام پرداختي 500 ميليون توماني براي پرداخت معوقات كارگران تا كنون اقدامي در اين خصوص صورت نگرفته و كارگران در وضعيت بد معيشتي بسر ميبرند.

او گفت: حقوق ماهيانه كارگران هم اكنون با تاخير 2 ماه پرداخت شده كه اين تاخير كارگران كارخانه را بشدت معترض كرده است.

 

  كارگران لاستيك البرز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود ، صبح امروز با آتش زدن مواد زائد و لاستیک های بی استفاده، باعث مسدود شدن مسير رفت و برگشت جاده تهران – اسلامشهر شدند.

به گفته كارگران در هفته گذشته نيز آنها با روشن كردن آتش در محوطه كارخانه اعتراض خود را نسبت به چندين ماه بي حقوقي اعلام كرده بودند.

در حركت اعتراضي امروز، كارگران با آتش زدن بطري ها و جعبه هاي نوشابه، لاستيك هاي فرسوده و ديگر مواد زائد دور ريختني از تردد خودرو ها در مسير جاده اسلامشهر – تهران جلوگيري كردند تا توجه مردم و مسئولان را به مشکلات خود جلب کنند که اين مسئله باعث شد تا خودروها مجبور شوند از مسيرهاي ديگری تردد كنند.

يكي از كارگران در خصوص حضور عوامل انتظامي و برخورد آنها با تجمع كنندگان گفت: هيچ مامور انتظامي در نزديكي محل كارخانه مشاهده نمي شود.

وي ياد آور شد: در هفته گذشته زماني كه ماموران انتظامي در صدد بر هم زدن تجمع كارگران بر آمدند، تجمع كندگان با سنگ پراني از اين اقدام جلوگيري كردند.

كارخانه لاستيك البرز بيش از هزار كارگر دارد، اين كارگران دست كم از اواخر پاييز سال گذشته تاكنون حقوق دريافت نكرده اند.

يكي از كارگران گفت: به غير از حقوق آذرماه و مبلغ 120 هزار توماني كه به عنوان حق بن در شب عيد به هر كاگر پرداخت شده است، كارگران اين كارخانه ديگر هیچ حقوقی از كارفرما دريافت نكرده اند.

آغاز اعتراض كارگران لاستيك البرز به اوائل زمستان سال 86 باز می گردد، زماني كه اين كارگران در اعتراض به اتمام مواد اوليه توليد، تصميم كارفرما مبني بر اعلام انحلال كارخانه و 4 ماه عدم دريافت حقوق نزديك به 20 روز اعتصاب شبانه روزي كردند.

با وجود آنكه اين اعتصاب با وعده مسولان پايان يافت، اما هنوز مشكلات اين كارگران بر طرف نشده است.

يكي از كارگران گفت: در كارخانه حتي به اندازه ساخت يك حلقه لاستيك مواد خام وجود ندارد.

 

   - کارگران تصفیه خانه آب طبس با اعلام افزایش دستمزدهای سال جدید و بدلیل اقدام در جهت دریافت ۴ ماه مطالبات معوقه اخراج شدند.

"غلامرضا محمدی" فعال کارگری در طبس به دسترنج گفت: اخراج کارگران قراردادی هر سال با اعلام نرخ دستمزد به امری عادی تبدیل شده و کارفرمایان از ضعف قانون برای حمایت از کارگران قراردادی سواستفاده می کنند.

او در باره سایر دلایل اخراج کارگران تصفیه خانه آب طبس گفت: این کارگران بدلیل  اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه دستمزد و شکایت به اداره کار از سوی مدیریت  مجبور به ترک محل کار خود شدند.

او گفت: بیش از بک سال است  که کارگران قراردای  تصفیه خانه اب طبس  حقوق ماهیانه خود را با تاخیر چندین ماهه دریافت کرده و اقدامات اعتراضی کارگران برای دست یابی به حق و حقوق قانونی نتیجه ای در بر نداشته است.   

   - بیش از هزار کارگر قراردای در شهرستان بروجرد با پایان قرارداد کاری به بهانه افزابش دستمزد از کار بر کنار شدند.

"محمد گودرزی" فعال کارگری در بروجرد به دسترنج گفت: این عده از کارگران با اعلام افزایش دستمزد در سال جدید کار خود را از دست داده  و بدليل نبود فرصت شغلي و رغبت كارفرمايان در بكار گيري كارگران  هم اكنون  دربيكاري و بلاتكليفی بسر مي برند.

او با اشاره به وجود 40 هزار بيكار در شهرستان بروجرد گفت:  8 سال است كه هيچ فرصت شغلي در اين شهرستان ايجاد نشده و 15 واحد توليدي و صنعتي كوچك و بزرگ اين منطقه جوابگوي خيل عظيم بيكاران نيست.

گودرزي گفت: نيروي كار كشور به اسم قرارداد موقت در كارهاي دائم بكار گرفته مي شوند و در پايان هر سال اخراج ميشوند.

 

  25 کارگر قرار دادی کارخانه غرب استیل کرمانشاه به بهانه افزایش دستمزد در سال 87، اخراج شدند.

 

"علی بیکی" فعال کارگری در کرمانشاه به دسترنج گفت: زیاده خواهی مدیریت این واحد تولیدی قطعات خودرو، علت اخراج و بیکاری کارگران بوده است. 

او گفت: مشکلات حقوقی و شغلی این کارگران درمراجع حقوقی  و قضایی استان در حال پیگیری است.   

 

کارخانه کيان تاير بدليل بدهکاري به بانک و سازمان تامين اجتماعي پلمب مي‌شود.

يک منبع آگاه به برنا گفت: دفتر مرکزي کارخانه کيان تاير بدليل بدهکاري به بانک و سازمان تامين اجتماعي پلمپ مي‌شود.

وي در ادامه افزود: در حال حاضر کارگران هشت ماه است که حقوق دريافت نکرده‌اند. علاوه بر اين، بدهکاري رئيس کارخانه به ساير سازمان‌ها باعث شده است تا دستور تعطيلي اين کارخانه از سوي دادستاني صادر شود.

لازم به ذکر است که کارگران اين کارخانه تاکنون چندين با به نشانه اعتراض در مقابل کارخانه تحصن کرده‌اند تا شايد به وضعيت‌شان رسيدگي شود با اين وجود تاکنون هيچ اقدامي از سوي مسوولان کارخانه و يا سازمان‌هاي مربوطه صورت نگرفته است. در حال حاضر نيز اين افراد در خيابان مجاور کارخانه تجمع کرده‌اند تا جايي که نيروي انتظامي وادار به مداخله شده‌است

  ساعت 6.30 عصر یگان ویژه با بلدزر دیوار و در شرکت را خراب کرده و وارد شرکت شد و شروع به ضرب و شتم کارگران نمود,که کارگران ابتدا درمقابل انها مقاومت کردند ولی نیروهای یگان ویژه با خشونت ,کاملا انها را سرکوب نموده,و تعداد زیادی از انها را بازداشت و توسط 2 اتوبوس به مکان نامعلومی انتقال دادندو بقیه کارگران که از صحنه در گیری گریخته بودند و در اتاقها و سالن تولید مخفی شده بودند بعد از چند ساعت توانستند از شرکت فرار کنند,در حال حاضر شرکت لاستیک البرز در تصرف نیروی انتظامی می باشد .

 

عتصاب و اعتراضات گسترده در شرکتهای نیشکر هفت تپه

 

سلام دمکرات

 

بنابه گزارشات رسیده از طرح نیشکر هفت تپه شوش ،کارگران وارد پنچمین روز اعتصاب و اعتراضات گسترده خود شدند . کارگران قسمتهای مختلف این شرکت از صبح امروز شنبه 24 فروردین ماه در مقابل دفتر مدیریت این شرکت تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق و پاداش معوقه و سایر خواسته های خود شدند.تعداد کارگرانی که در این تجمع اعتراضی شرکت داشتند نزدیک به 3000 نفر تخمین زده می شود. شیخ یعقوب شفیعی مدیر عامل شرکت جند روزی است که در دفتر کار خود حاضر نمی شود و هئیت مدیره شرکت از دادن پاسخی به خواسته های کارگران خوداری می کند .

شیخ یعقوب شفیعی مدیر عامل این شرکت در ابتدای اعتصاب خطاب به کارگران اعلام کرده است که ما می توانیم حداکثر تا فروردین ماه حقوق شما را بپردازیم ولی بعد از آن ما دیگر حقوق شما را نخواهیم پرداخت یعقوبی دلایل این کار را به فروش نرسیدن تولیدات این شرکت و کمک نکردن دولت اعلام کرده است. این در حالی است که مافیای شرکت با صدور مجوزهای ورود شکر توسط دولت احمدی نژاد طرحهای عظیم تولید شکر را در آستانه ورشکستگی قرار داده است و همچنین بیکار شدن هزاران کارگر را در پی دارد و حتی باعث فلج شدن رونق اقتصادی بعضی از مناطقی که این کارخانها در آن قرار دارند شده است.

کارگران طرح نیشکر هفت تپه اعلا م کردن که تا رسیدن به خواسته های خود که پرداخت حقوق معوقه وپادش وسایر خواسته ها است به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

گزارشاتی از شرکت نیشکر زعبل غذائی که در مسیر شوشتر- اهواز قرار دارد حاکی است که کارگران این شرکت حقوق معوقه ماههای دی ،بهمن ، اسفند و پادشت سال 1386 هنوز دریاففت نکرده اند. آنها نسبت به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود دست به اعتراضاتی زده اند.

همچنین طرحهای توسعه نیشکر امیر کبیر که در دشت آزادگان واقع است و از 5 شرکت تشکیل شده اند هنوز پادش سال گذشته و عیدی خود را دریافت نکردند. و کارگران قصد دارند که در صورت پرداخت نشدن پادش و عیدی دست به اعتراض خواهند زد.

 

آزادي کارگر به شرط چشم‌پوشي از حقوق حقه

 

کارگران لاستيک البرز با امضا اين تعهدنامه، متعهد شدند که ديگر در قبال اجحاف کارفرما و تضييع حقوق، گرسنگي، فقر و زبوني معترض نشوند و در مقابل ظلم واکنشي نشان ندهند.

بيش از 30 کارگر معترض لاستيک البرز ساعت 8 ديشب با امضا تعهدنامه از پاسگاه احمدآباد مستوفي آزاد شدند.

به گزارش خبرنگار دسترنج، با آزادي اين تعداد از کارگران، 10 کارگر ديگر در پاسگاه مذکور نگهداري مي‌شوند که از زمان آزادي آنها اطلاعي در دست نيست.

بنابراين گزارش؛ دو عضو شوراي اسلامي کار کارخانه نيز در بين بازداشت شدگان هستند که يکي از آنها در يکي از مراکز امنيتي اسلامشهر محبوس است.

يکي از کارگران آزاد شده به دسترنج گفت: کارگران با امضا اين تعهدنامه، متعهد شدند که ديگر در قبال اجحاف کارفرما و تضييع حقوق، گرسنگي، فقر و زبوني معترض نشوند و در مقابل ظلم واکنشي نشان ندهند.

لازم بذکر است با پرداخت 2 ماه از حقوق کارگران لاستيک البرز، کارفرما همچنان 3 ماه حقوق و عيدي و پاداش به کارگران بدهکار است.

  مسوولان فرمانداري اسلامشهر از پرداخت شدن 2 ماه از حقوق معوقه كارگران لاستيك البرز و پرداخت مابقي مطالبات كارگران در چند روز آينده خبر دادند.

مسوولان فرمانداري اسلامشهر از پرداخت شدن 2 ماه از حقوق معوقه كارگران لاستيك البرز و پرداخت مابقي مطالبات كارگران در چند روز آينده خبر دادند.

به گزارش دسترنج، يكي از كارگران لاستيك البرز نيز با تاييد اين ادعا گفت: از امروز صبح كارگران توانستند اين مطالبات را از حساب‌هاي خود خارج كنند.

به گفته مسوولان فرمانداري اين پرداخت در راستاي تعهداتي بوده است كه اين اداره از سال گذشته در قبال حل مشكلات كارخانه متقبل شده است و هيچ ارتباطي با اعتصاب چند روز پيش كارگران اين كارخانه ندارد.

همچنين فرمانداري اسلامشهر در تكذيب ادعاي اعتصاب كنندگان مبني بر نبود مواد اوليه توليد، مدعي است كه در سال گذشته با پيگيري‌هاي انجام شده همواره مقدار ناچيزي مواد اوليه براي كارخانه لاستيك البرز فراهم شده است.

كارگران لاستيك البرز با رد اين ادعا تاكيد دارند يكي از دلايل اعتصاب‌هاي آنها بي‌توجهي مديران كارخانه و مسوولان مربوطه نسبت به اتمام مواد اوليه توليد بوده است.

در خصوص آخرين وضعيت بازداشت شدگان اعتصاب اخير كارگران البرز نيز، مسوولان فرمانداري اسلامشهر اعلام كردند که حتي آنهايي كه به عنوان عامل تحريك‌كننده شناخته شده‌اند نيز با ضمانت و صدور قرار آزاد مي‌شوند

 

  .... كارگران كيان تاير ( لاستيك البرز ) مدت چندين ماه است كه با وعده و عيد هاي طولاني مسولين شركت بارها و بارها اعتراض خود را بصورت قانوني و تجمعي آرام در حالي برگزار مي كردند كه متاسفانه هيچ گونه وقعي به خواسته آنها داده نمي شد . جالب اينكه اين شركت دقيقا روبروي ساختمان بخشداري و شهرداري قرار دارد و مسولين امر هر روز نظاره گر آنها بوده اند از جمله ماجراهاي جالب در اين شركت اينكه : رئيس شوراي شهر چهاردانگه كه قبلا مسول حراست بود اينك به درجه مشاور عالي شركت در امور ساخت و ساز ارتقا يافته و شهردار شريف زاده نيز از دوستان نزديك مدير شركت يعني آقاي شرفي مي باشد و جالبتر اينكه هر كدام از دختران فرماندار اسلامشهر و معاونين ايشان و بخشدار جهاردانگه در دفتر مركزي اين شركت واقع در خيابان آزادي مشغول بكارند و اين مسئله موجب گرديده تا عملا بخشدار و فرماندار به عنوان عاليترين مسولين سياسي شهر نتوانند عكس العملي نشان دهند . مسئله مهمتر اينكه اصلا آمدن آقاي شريف زاده به عنوان شهردار به اين شهر از جمله بازيهاي پشت پرده اي مي باشد كه توسط مديران شركت و رئيس شوراي شهر ( خوارزمشاهي ) كه زماني كارگر ساده اين شركت بود براي ور شكست نشان دادن شركت و شروع ساخت و سازدر محل شركت بلحاظ صرفه بالاي اقتصادي مسكن مي باشد . اينست داستان تلخ شركتي كه سالهاي نه چندان دور هزينه هاي امرار معاش بيش از 3000 خانواده را تامين مي كرد ....

 

بيش از 400 کارگر قراردادي در استان کردستان در روزهاي آغازين سال جاري شغل خود را از دست داده‌اند.

  اخراج و بيکاري کارگران در سراسر استان در حالي صورت مي‌پذيرد که استاندار کردستان با ذکر کاهش 5 درصدي آمار بيکاري، وضعيت اشتغال منطقه را ايده‌ال خوانده بود.

اقبال رضائي، فعال کارگري در کردستان در اين باره به دسترنج گفت: موج اخراج‌هاي دسته‌جمعي کارگران که از روزهاي پاياني سال گذشته آغاز شد، هم اکنون با شدت بيشتري در حال انجام بوده و تاکنون صدها کارگر شغل خود را از دست داده‌اند.

او گفت: اخراج و بيکاري کارگران در سراسر استان در حالي صورت مي‌پذيرد که استاندار کردستان با ذکر کاهش 5 درصدي آمار بيکاري، وضعيت اشتغال منطقه را ايده‌ال خوانده بود.

اين روزنامه نگار گفت: با وجود اخذ وام 4 ميليارد توماني توسط کارخانه‌داران براي کمک به بحران‌هاي مالي و پرداخت بدهي به کارگران، شاهد اخراج و بيکاري شمار زيادي از کارگران هستيم.

 

کارگر شرکت اونگان اراک به دليل تعطيلي کارخانه بيش از يک سال است که در بلاتکليفي و سرگرداني بسر مي‌برند.

يکي از کارگران شرکت اونگان در اين باره به دسترنج گفت: خصوصي سازي شرکت در سال 83 و تعطيلي کارخانه از سوي ديگر بر مشکلات کارگران اين واحد توليدي افزوده و آنان را معترض کرده است.

او گفت: هيچگونه هدف و برنامه‌اي در جهت توليد و شروع بکار کارخانه وجود نداشته و مديريت در اقدامي مخرب با فروش مواد اوليه به ارزش 30 ميليارد تومان، حقوق 400 کارگر قراردادي و300 پرسنل استخدامي را پرداخت کرده است.

اين کارگر با سابقه اونگان اظهار داشت: واحدي که زماني از بهترين ومعروفترين توليدکنندگان دکل انتقال برق در منطقه خاورميانه به شمار مي‌رفت، به دليل واگذاري غلط و غيراصولي زيان‌ده اعلام شده و در تعطيلی است، علی‌رغم اينکه اشتغال موجود نيز در حال از بين رفتن است.

او در پايان گفت: مديريت اونگان بجاي پرداختن بکار توليد در کارخانه با تشکيل بنگاهي به خريد وفروش آهن‌الات اشتغال دارد

 

  بیش از 40 کارگر کارخانه تن ماهی خوشه طلائی لارستان 2 ماه است که دستمزدی دریافت نکرده‌اند.

"محمد حسن قوامی" فعال کارگری در لارستان به دسترنج گفت: کمبود نقدينگی و مشکلات مالی کارخانه دليل ديرکرد در حقوق پرداختی کارگران عنوان شده است.

او با اشاره باينکه اين واحد توليدی در سال گذشته نيز با مشکلات عديده‌ای در امر توليد مواجه بوده است، گفت: عيدی و پاداش سال گذشته کارگران نيز پرداخت نشده اس

 

اخراج هزار کارگر شرکت پيمانکاری "طاهر نيرو"

دسترنج:  مديريت شرکت پيمانکاری خدماتی "طاهر نيرو" در قزوين با ممانعت از پرداخت حقوق کارگران، بيش از هزار کارگر قراردادی خود را اخراج کرد.

"عيد علی کريمی" فعال کارگری در قزوين به دسترنج گفت: اين تعداد از کارگران اخراجی که روزانه مجبور به انجام بيش از 10 تا ساعت 12 کار بودند در پايان هر ماه حداقل حقوق قانونی را در يافت ميکردند.

او گفت: تحت چنين شرايط کاري، هر کارگر به ميزان 500 هزار تومان از حقوق قانونی خود را از کارفرما طلب کار است.

خواسته هاي كارگران كارخانه آزمايش مرودشت در روز جهاني كارگر

 يك كارگر: خواسته هاي ما در روز جهاني كارگر، اصلاح قانون كار و قراردادهاي موقت است مخالفتمون با قانون كار است.

در حال حاضر همه بلاهايي كه سر ما مي آورند بدليل همين موضوع قرارداد هاي موقت است كه هر وقت ميخواهند كارگر با سابقه كار بالا را اخراج ميكنند.

 دادگاه نهايي كارگران اخراجي آزمايش مرودشت

 كارگران اخراجي كارخانه آزمايش مرودشت كه قرار بود 20 فروردين به دادگاه بروند و حكم مبني بر اينكه پول آنها يعني سنوات و بيمه بيكاري به آنها داده شود، اين دادگاه در روز 21 فروردين برگزار شد ولي به نتيجه اي نرسيد و كارگران پولي دريافت نكردند.

در حالي كه اين كارگران به سختي زندگي خود را مي گذرانند و در فشار مالي زيادي هستند. يكي از كارگران گفت: من بچه شيرخوار دارم حتي پول خريد يك قوطي شير خشك را براي بچه را ندارم, ما امسال عيد نداشتيم حتي براي بچه ها لباس هم نخريديم و سفره هفت سيني هم نينداختيم.

خودشان در ناز و نعمت زندگي مي كنند و خبر از دل كارگر ندارند ولي ما هم خدايي داريم.

خبرنگار كميته كارگري پويا ـ مرودشت

 

به گفته كارفرماي كارخانه صنايع مخابراتي راه دور ايران، كارگران اين كارخانه حداقل تا پايان بهار کاری برای انجام دادن نخواهند داشت.

به گزارش دسترنج، يكي از كارگران اين كارخانه گفت: هفته گذشته مديريت جديد كارخانه از برطرف شدن مشكلات توليد در 2 تا سه ماه آینده خبر داد.

وي در عين حال از افسردگی ناشی از بیکاری در میان كارگران این كارخانه خبر داد و افزود: بیکاری طولانی مدت و فقر ناشی از عدم دریافت حقوق باعث افسردگی و بروز تنش های میان خانواده های کارگران شده است.

به گفته كارگران، اين كارخانه مجري اصلي ساخت كارت هاي هوشمند سوخت بود كه از زمان اتمام اين پروژه، هيچ سفارش جديدي به این کارخانه محول نشده است.

به گفته كارفرما اين تاخير چند ماهه به دليل زمانبر بودن رايزني ها براي در يافت سفارش جديد است.

بیش از 7 ماه است که حقوق کارگران کارخانه مخمل و ابریشم کاشان پرداخت نشده است.

یکی از کارگران در این خصوص به دسترنج گفت: بیش از یک سال است دستمزد کارگران با تاخیر چند ماهه پرداخت شده که این وضع با عدم پرداخت حقوق در هفت ماه گذشته، اعتراض کارگران را به همراه داشته است.

او با اشاره به اینکه  اشتغال 3200 نفری در این واحد نمونه هم اکنون به 700 نفر رسیده است، گفت: متاسفانه برنامه و تدبیر کارشناسانه به هدف تولید وجود ندارد و کارخانه به سختی کار خود را ادامه می دهد.

 

بدهی سنگین کارخانه مخمل و ابریشم کاشان به ادارات و نهاد های دولتی از جمله بانک ملی علت اصلی دیر کرد در پرداخت حقوق معوقه کارگران عنوان شده است.

 

كارگران اخراجي كشتي سازي ايران صدراي بوشهر به دليل مخالفت با تغيير محل كار خود حاضر به امضاي قراردادهاي جديد كار نيستند.

به گزارش دسترنج، عيسي محمد كمالي از فعلان كارگري استان بوشهر گفت: طبق مصوبه شوراي تامين استان قرار بود كه از ابتداي اين هفته كارگران ايران صدرا با امضاي قرارداداهايی براي مدت 3 ماه به كار سابق خود بازگردند.

وي گفت در حال حاضر به دليل آنكه در قرار دادهاي جديد كارفرما محل كار كارگران را تغيير داده است، هيچ كدام از كارگران حاضر به امضاي قراردادهاي جديد نشده اند.

اين كارگران كه تعداد آنها 500 نفر گزارش شده، پيش از شروع سال جاري به دليل اتمام قرداد و نبود كار جديد اخراج شدند.

سرانجام پس از دو هفته برگزاري اعتصاب و تجمع اعتراضي از سوي اين كارگران، شوراي تامين استان بوشهر كارفرماي ايران صدرا را مكلف كرد تا در قبال دريافت سفارش جديد، تمامي اين كارگران را براي مدت 3 ماه به كار سابق باز گرداند.

 

هر چند يه عقيده كمالي به لحاظ قراردادي بودن رابطه استخدامي اين كارگران تغيير محل كار از سوي كارفرما هيچ تاثيري در آينده شغلي آنها ندارد اما به نظر مي رسد اين 500 كارگران به دلیل نگرانی از آينده شغلي خود حاضر به قبول شرایط جدید و تغيير محل كار خود نيستند.

 کارگران تخلیه و بارگیری بنادر کشور هیچگاه بازنشسته نمی شوند زیرا با وجو د داشتن 8 روز سابقه بیمه در ماه، بازنشستگی آنان تنها در در سن 300 سالگی امکان پذیر است.

"نعمت الله محمدی" رئیس انجمن صنفی کارگران تخلیه و بار گیری بندر امام در این رابطه به دسترنج گفت: هزاران کارگر در بخش تخلیه و بار گیری بند امام مشغول به کار هستند که با وجود 40 تا 50 سال کار سخت و زیان آور، تنها 8 تا 10 سال سابقه بیمه ای دارند.

او گفت: در میان جمعیت 1500 نفری کارگران بندر امام، کارگرانی وجود دارند که بدلیل نداشتن مستمری تامین اجتماعی در سن 80 سالگی هنوز هم کار می کنند.

او اظهار داشت: دستمزد این کارگران نا عادلانه است و هر کارگر در ازای تخلیه هر تن کالا در بندر 310 تومان دستمزد دریافت می کند.

او افزود: در بنادر کشور بدلیل شرایط ویژه کار، حوادث در حین کار و نقص عضو کارگر زیادی اتفاق می افتد و کارگران بدلیل نداشتن بیمه نشدن، از هیچ حمایتی برای درمان برخوردار نمی شوند.

"محمدی" با اشاره به اینکه در هنگام ورودی کم کشتی به بندر وکاهش بار گیری دستمزد کارگران به کمتر  از 50 هزار تو مان در ماه میرسد گفت: سازمان تامین اجتماعی عامل اصلی تضییع حقوق بیمه ای کارگران تخلیه و بارگیری کشوراست.

 

در سال 86 نزديك به 20 هزار پرونده اخراج در هيات هاي تشخيص و حل و اختلاف ادارات كار استان اصفهان رسيدگي شد.

 عبدالحميد محمدي (مسوول كانون شوراهاي اسلامي كار استان اصفهان) در این باره به دسترنج گفت: در حدود 70 درصد از اين پروند ها را اخراج هاي توافقي كارگران و كارفرمايان اصفهاني تشكيل مي دهند.

اخراج توافقي يكي از شيوه هاي مرسوم براي پايان پايان دادن به همكاري كارگر و كارفرما است كه در آن كارگران براي استفاده از مقرري بيمه بيكاري مجبورند بر خلاف ميل خود با اخراج خود موافقت كند.

در سالهاي اخير به دليل ممانعت سازمان تامين اجتماعي از پرداخت مقرري بيمه بيكاري به كارگران قراردادي ، استفاده از اين شيوه اخراج بسيار همه گير شده است.

محمدي علت اخراج هاي توافقي سال 86 را مربوط به مشكلات توليد از جمله ركود بازار فروش محصولات،‏ بالارفتن بهاي مواد اولیه تولید، واردات بي رويه و قاچاق محصولات خارجي عنوان كرده است.

وي با بيان اينكه در صد كمي از اين اخراج ها به دلیل افزايش دستمزدهاي كارگران در سال 86 است، گفت: در سال 87 نيز احتمال اخراج كارگران به بهانه افزايش دستمزد ها بسيار ضعيف است.

اين اظهارات در حالي است كه بنا به ادعاي رجب علي شهسواري رييس اتحاديه كارگران قرار دادي و پيماني حداقل 50 هزار كارگر از ابتداي سال جاري به بهانه  افزايش دستمزد اخراج شده اند.

با وجود آنكه آمار هاي موجود سهم 5 درصدي نيروي انساني در افزايش قيمت تمام شده توليد كالا و خدمات  حكايت مي كند اما اخراج كارگران به بهانه افزايش دستمزد در سالهاي اخير بسيار چشمگير بوده است.

در حالي كه اقتصاددانان نيز بر بي تاثیر بودن نقش دستمزد كارگر بر افزايش بهاي تمام شده توليد اصرار دارند، برخي كارفرمايان در توجيه اخراج كارگران خود مي گويند: مي دانيم ميزان افزايش دستمزد نيروي انساني در ابتداي هرسال بسيار ناچيز است، اما براي جلو گيري از تعطيلي كارخانه ناچار به اخراج اين كارگران هستيم.

افزايش دستمزد ها از مسائلي است كه همواه براي كارگران نگران كننده بوده است، زيرا از يك سو دستمزد ها هميشه از هزينه هاي زندگي كمتر افزايش يافته اند و از سوي ديگر، هميشه كارفرماياني وجود داشته اند كه به بهانه افزايش دستمزد به اخراج كارگران خود و يا تعطيلي محل كار اقدام كرده اند.

در رابطه با تاثيري كه  افزايش دستمزدها در سال 87 بر اخراج كارگران مي تواند داشته باشد، حسن فتحيان از فعلان كارگري استان اصفهان معتقد است: هنوز زمان قضاوت فرا نرسيده است.

وي مي گويد در حال حاضر كارفرماياني هستند كه هر گونه اخراج را به حداقل يك ماه بعد موكول كرده اند.

فتحيان معتقد است در سال 86 ممكن است مسائلي چون  افزايش تورم ، ركود بازار فروش و گران شدن بهاي مواد خام در ميان مدت به اخراج كارگر و يا تعطيلي كارخانه منجر شود اما افزايش دستمزد ها نمي تواند اخراج هيچ كارگري را توجيه كند.

 

  در سال "نوآوری و شکوفایی" کارگران شهرداری بجنورد به بهانه داشتن سن بالای 35 سال اخراج شدند.

یکی از کارگران شهرداری بجنورد در این باره به دسترنج گفت: با اخراج این کارگران، شمار کارگران اخراجی بجنورد از چند ماه گذشته تا کنون به 390 نفر رسیده ست.

او گفت: شهرداری در اخرین اقدام غیر قانونی و عجیب 20 کارگر را به بهانه داشتن سن بالای 35 سال اخراج کرد.

 

این کارگر اظهار داشت : شهرداری 370 کارگر با سابقه را با عنوان نیروی مازاد اخراج کرد اما پس از گذشت مدت کوتاهی 200 کارگر ساده را جایگزین این کارگران ماهر کرد.

 

   - 35 کارگر قراردادی کارخانه" نیک شایان پنیر " ساوجبلاغ به دستور کارفرما اخراج شدند.

"کرمعلی سامانی پور" فعال کارگری در ساوجبلاغ به دسترنج گفت: مدیریت این واحد تولیدی با اخراج دسته جمعی کارگران، کارخانه را تعطیل کرد.

او با اشاره به اینکه بحران مالی و عدم نقدینگی کارخانه در سال جدید علت  تعطیلی  این واحد عنوان شده است گفت: کارگران اخراجی این واحد تولیدی 3 ماه حقوق و مزایای شغلی خود را دریافت نکرده بودند.

 

  - 50 کارگر فراردادی شرکت "اسیا لنت" سمنان با اتمام قرارداد کاری، اخراج شدند.

"حسین طاهر زاده " فعال کارگری در سمنان با بیان این خبر به دسترنج گفت: با اخراج این کارگران ، تعداد کارگران شاغل در این واحد تولیدی با سابقه به 30 نفر رسیده است.

او  با اشاره به اینکه اخراج کارگران و کاهش زمان تولید کارخانه از سه شیفت به یک شیفت در روز به دلیل  کمبود نقدینگی و بفروش نرفتن محصولات تولیدی است، گفت: سه ماه است که کارگران این کارخانه دستمزدی دریافت نکرده اند.

 

   - بیش از 1400 کارگر کارخانه های تولیدی "فرنخ و مه نخ"، "نازنخ" و "بهداشتی مینا" در اعتراض به عدم دریافت مطالبات و مشکلات شغلی دست به تجمع اعتراضی مقابل واحد های توایدی خود زدند.

"عید علی کریمی" فعال کارگری در قزوین با بیان این خبر به دسترنج گفت: بیش از 400 کارگر شرکت "بهداشتی مینا"در اعتراض به مشکلات کاری وشغلی خود صبح امروز در مقابل کارخانه دست به تجمع زدند.

او گفت:  هزار کارگر شاغل در دو واحد تولیدی فرنخ و نازنخ نیز در دو روز گذشته با تجمع اعتراضی در مقابل کارخانه مطالبات چندین ماهه خود را خواستار شده بودند.        

 

  هزاران جوان جویای کار در جنوب غربی کشور در منطقه ای بنام "کوهک سراوان" بدلیل نبود فرصت شغلی به شغل های کاذب روی آورده اند.

"موسی باران زهی" فعال کارگری در سیستان و بلوچستان در این باره به دسترنج گفت: در سراوان حتی یک کارخانه و کارگاه وجود نداشته و تنها واحد  تولید ماکارونی مدتهاست که تعطیل است .

او با اشاره باینکه در 30 سال گذشته تا کنون دولت برای اشتغال ، صنعت و اقتصاد این منطقه محروم کاری نکرده است، گفت: این کارگران برای رهایی از فقر و ادامه زندگی به شغل های کاذب و قاچاق کالا در مناطق مرزی با کشور پاکستان روی آورده اند. 

او افزود: هزاران دلال در این بازار غیر رسمی کالا در منطقه "کوهک" با قاچاق اقلام سوختی چون بنزین و گازوئیل به کشور پاکستان و در یافت برنج ومیوه و مشروبات الکلی زندگی خود را می گذرانند.

باران زهی گفت: اگر در این منطقه محروم همین شغل های کاذب هم نبود  مردم برای زنده ماندن راهی جز دزدی و آدم کشی نداشتند.

لازم به ذکر است به دلیل نبود فرصت شغلی در این منطقه محروم، سالانه ده ها نفر از ساکنان منطقه سراوان در درگیری با اشرار جان خود را از دست می دهن

به دنبال بازداشت کارگران معترض کارخانه لاستيك البرز سرانجام به غير از يك نفر، تمامي كارگران بازداشت شده اين كارخانه آزاد شدند.

 

به گزارش دسترنج، كارگران كارخانه لاستيك البرز اعلام كردند در حال حاضر به غير از نظام علي نادري (عضو شورای اسلامی کار این کارخانه) تمامي كارگراني كه در برخورد عوامل نيروي انتظامي با تجمع اعتراض آمیز كارگران اين كارخانه بازداشت شده بودند آزاد شدند.

 شنبه شب گذشته عوامل نيروي انتظامي  با تخريب بخشهايي از ديوار كارخانه لاستيك البرز و بازداشت صدها تن از كارگران اين كارخانه به اعتصاب چند روز گذشته كارگران لاستيك البرز پايان دادند. 

اکثر بازداشت شدگان چند ساعات پس از بازداشت آزاد شدند و نزديك به 30 كارگر بازداشت شده ديگر نيز تا شب گذشته با تعهد كتبي آزداي خود را به دست آوردند.

به گفته كارگران لاستيك البرز در حال حاضر تنها كارگر بازداشتي لاستيك البرز يكي از نمايندگان كارگران در شوراي اسلامي كار است که مانند ساير كارگران در جريان اعتصاب چند روز اخير بازداشت شد.

يكي از كارگران در خصوص ادامه بازداشت این فعال صنفی گفت: از صبح امروز - چهارشنبه - گروهي  از كارگران لاستيك البرز با تجمع در مقابل محل بازداشت همكار خود و تحصن در مقابل بخشداري چهار دانگه خواستار آزادي این کارگر شدند.

يكي از شركت كنندگان در اين تجمع گفت: حدود 50 تا 60 نفر از كارگران به همراه برخي از اعضای خانواده هاي خود در اين تجمع حضور  دارند.

 

لازم به ذکر است تجمع كارگران لاستيك البرز در روزهای بازداشت همکاران خود اصلی ترین دلیل آزادی آنان بود و این کارگران اعلام کرده اند تا آزادی آخرین کارگر بازداشتی به تجمع در مقابل بازداشتگاه ادامه خواهند داد.

 

اطلاعيه كميته كارگري پويا در باره بازداشت كارگران غيور كارخانه لاستيك البرز

 

پس از اعتراضات گسترده کارگران کارخانه لاستيک البرز به پرداخت نشدن حقوقشان، بيش از صد تن از  اين کارگران بازداشت بسر ميبرند.

همچنين 6مامور آتش‌نشاني كه در سر پيچي از دستور يگان ويژه از ريختن آب جوش بر سر کارگران معترض لاستيک البرز خوداري کرده و آب را بر روي آسفالت ريخته بودند، به جرم اقدام حمايت از کارگران لاستيک البرز و خودداري از ريختن آب جوش بر سر کارگران در بازداشتگاه بسر مي‌برند.

كميته كارگري پويا ضمن محكوم كردن دولت به بازداشت كارگران بيگناه كارخانه لاستيك البرز و همچنين 6 مأمور آتشنشاني از كليه كارگران آزاده و مردم غيور ميهن ميخواهد كه ساكت ننشينند و در مقابل اين همه زور و نابرابري فرياد بزنند.

كارگران دلير كارخانه لاستيك البرز براي رسيدن به خواسته هاي به حق خود اعتراض كرده بودند و جاده تهران ـ اسلامشهر را مسدود كرده بودند.

در آستانه روز جهاني كارگر (اول ماه مي) كميته كارگري پويا از كليه اقشار غيور ميهن، بخصوص ، كارگران، دانشجويان و معلمان ميخواهد كه به مقابله با زور و اجحاف در حق خود و كارگران دردمند ميهن بلند شوند. اين ميزان زور و سركوب بدليل بيان صرفا خواسته هاي كارگران از نظر ما قابل قبول نيست و آنرا محكوم ميكنيم.

 

آيا اين مينيمم حق ما و كليه كارگران نيست كه بتوانيم خواسته هاي خود را بيان كنيم؟

 

آيا آزادي بيان حق مسلم ما نيست؟

 

به چه دليل كارگران دردمند و بجان آمده كارخانه لاستيك البرز را صرفا براي بيان خواسته ها  مورد بازداشت و  ضرب و شتم قرار ميدهيد؟

 

درود بر مأموران آتشنشاني كه از فرمان سر پيچي كردند و مانع از ريختن آب جوش بر روي كارگران شدند..

 

كميته كارگران پويا از كليه اقشار ميهن ميخواهد كه در روز كارگر به دفاع از حق خود و كارگران دردمند ميهن بپاخيزند.

 

آري آزادي حق مسلم كليه اقشار ملت ايران است

 

درود بر كارگران معترض در تهران و سنندج و تبريز و رشت و مازندران و شهرهاي ديگر

 

 اخراج و بيكاري 400 كارگر قراردادي و عدم دريافت حقوق كارگران در استان كردستان

 

هموطنان، اخراج و بيكاري كارگران در استان كردستان درحالي صورت ميگيرد كه استاندار كردستان اعلام كرده است كه در ” در استان كردستان، آمار بيكاران 5درصد كاهش يافته است”

 

در حال حاضر بيش از 400 كارگر قراردادي از اوايل سال جاري در استان كردستان از كار خود اخراج شده اند.همچنين از شروع سال جديد شاهد عدم دريافت حقوق كارگران كارخانه هاي مختلف در استان كردستان بوديم. ازجمله 500كارگر كارخانه سد آزاد سنندج، کارگران بازنشسته کارخانه شاهو در سنندج، کارگران سد سياه زخ سقز و كارگران كارخانه مختلف ديگر كه در حال حاضر در وضعيت زندگي و معيشتي بسيار سختي به سر ميبرند.

 

اما كارگران دلير كردستان با اين فشار ها و تهديد و شلاق، در مقابل اين زورگويان سر خم نميكنند.

 

كميته كارگران پويا از همه كارگران دلير كردستان ميخواهد كه در روز جهاني كارگر(اول ماه مي) براي رسيدن به حق و حقوق خود اين برنامه را هر چه باشكوه تر در شهر سنندج برگزار كنند.

 

هيچ حرف زور و شكنجه و شلاقي نميتواند باعث سرخم كردن و ذلت ما كارگران دلير در شهر سنندج بشود..

 

كميته كارگران پويا از كليه اقشار استان كردستان ميخواهد كه در اين روز به دفاع و حمايت از كارگران استان برخيزند.

 

آزادي وعدالت , امنيت شغلي حق كليه كارگران كردستان است

 

درود بر كارگران كردستان

 اطلاعيه كميته كارگران پويا برسر بيکاري 50 هزار کارگر قراردادي ظرف چند روز

 

بيش از 50 هزار کارگر قراردادي در سراسر کشور در روز هاي اغازين سال 87 شغل خود را از دست دادند.

موج اخراج دست جمعي کارگران قراردادي از روزهاي پاياني سال گذشته اغاز شده و همچنان ادامه داشته و بسياري ازکارگران با اتمام قرارداد کاري و عدم انعقاد مجدد قرارداد کاري، بيکار شده اند. بنابر اين بدليل نبود فرصت شغلي در کشور بسياري از کارگران اخراجي همچنان بيکار بوده و فقر خانواده هاي آنان را در معرض فروپاشي قرارداده است.

كميته كارگران پويا ضمن محكوم كردن دولت ”مهرورز” آقاي احمدي نژاد به عدم رسيدگي به وضعيت كارگران دردمند ميهن و محروم بودن كارگران از مينيمم حقوق حقه خود، و اعمال زور و شكنجه و اخراج و هزار بلا و مصيبت ديگر بر سر كارگران، از كليه كارگران دردمند ميهن ميخواهد كه در روز جهاني كارگر (اول ماه مي) فرصت را مغتنم شمرده و به تهران بيايند و با صداي رسا خواسته هاي خود كه تماما ضد اين دولت مردم فريب و ستمگر است را فرياد كنند.

 

آري امنيت شغلي و نان مسكن آزادي حق مسلم ماست

 

اي دولت بي غيرت بشنو فرياد ملت

 

درود بر آزادي  مرگ بر اين ذلت

                                                              كميته كارگران پويا          

 

              

 

-شرکت ایران کیش پیمانکار عایق(پشم شیشه) و رنگ لوله در پالایشگاه گاز فازهای 7،6 و8 عسلویه است که حدود 600 کارگر دارد. این شرکت به علت کاهش حجم کار اعلام کرده تا پایان فروردین ماه جاری 300 نفر از کارگران را اخراج خواهد کرد. شرکت مذکور از یک هفته گذشته شروع به اخراج کارگران کرده و روزانه 10 الی 15 نفر را اخراج می کند.

 

 رابطه افزایش حقوق و اخراج کارگران

در سال 86 نزديك به 20 هزار پرونده اخراج در هيات هاي تشخيص و حل و اختلاف ادارات كار استان اصفهان رسيدگي شد.عبدالحميد محمدي (مسوول كانون شوراهاي اسلامي كار استان اصفهان) در این باره به دسترنج گفت: در حدود 70 درصد از اين پروند ها را اخراج هاي توافقي كارگران و كارفرمايان اصفهاني تشكيل مي دهند.اخراج توافقي يكي از شيوه هاي مرسوم براي پايان پايان دادن به همكاري كارگر و كارفرما است كه در آن كارگران براي استفاده از مقرري بيمه بيكاري مجبورند بر خلاف ميل خود با اخراج خود موافقت كند.در سالهاي اخير به دليل ممانعت سازمان تامين اجتماعي از پرداخت مقرري بيمه بيكاري به كارگران قراردادي ، استفاده از اين شيوه اخراج بسيار همه گير شده است.محمدي علت اخراج هاي توافقي سال 86 را مربوط به مشكلات توليد از جمله ركود بازار فروش محصولات،‏ بالارفتن بهاي مواد اولیه تولید، واردات بي رويه و قاچاق محصولات خارجي عنوان كرده است.وي با بيان اينكه در صد كمي از اين اخراج ها به دلیل افزايش دستمزدهاي كارگران در سال 86 است، گفت: در سال 87 نيز احتمال اخراج كارگران به بهانه افزايش دستمزد ها بسيار ضعيف است.اين اظهارات در حالي است كه بنا به ادعاي رجب علي شهسواري رييس اتحاديه كارگران قرار دادي و پيماني حداقل 50 هزار كارگر از ابتداي سال جاري به بهانه افزايش دستمزد اخراج شده اند.

با وجود آنكه آمار هاي موجود سهم 5 درصدي نيروي انساني در افزايش قيمت تمام شده توليد كالا و خدمات حكايت مي كند اما اخراج كارگران به بهانه افزايش دستمزد در سالهاي اخير بسيار چشمگير بوده است.در حالي كه اقتصاددانان نيز بر بي تاثیر بودن نقش دستمزد كارگر بر افزايش بهاي تمام شده توليد اصرار دارند، برخي كارفرمايان در توجيه اخراج كارگران خود مي گويند: مي دانيم ميزان افزايش دستمزد نيروي انساني در ابتداي هرسال بسيار ناچيز است، اما براي جلو گيري از تعطيلي كارخانه ناچار به اخراج اين كارگران هستيم.افزايش دستمزد ها از مسائلي است كه همواه براي كارگران نگران كننده بوده است، زيرا از يك سو دستمزد ها هميشه از هزينه هاي زندگي كمتر افزايش يافته اند و از سوي ديگر، هميشه كارفرماياني وجود داشته اند كه به بهانه افزايش دستمزد به اخراج كارگران خود و يا تعطيلي محل كار اقدام كرده اند.در رابطه با تاثيري كه افزايش دستمزدها در سال 87 بر اخراج كارگران مي تواند داشته باشد، حسن فتحيان از فعلان كارگري استان اصفهان معتقد است: هنوز زمان قضاوت فرا نرسيده است.وي مي گويد در حال حاضر كارفرماياني هستند كه هر گونه اخراج را به حداقل يك ماه بعد موكول كرده اند.فتحيان معتقد است در سال 86 ممكن است مسائلي چون افزايش تورم ، ركود بازار فروش و گران شدن بهاي مواد خام در ميان مدت به اخراج كارگر و يا تعطيلي كارخانه منجر شود اما افزايش دستمزد ها نمي تواند اخراج هيچ كارگري را توجيه كند.

 کاهش تعرفه واردات و افزايش دو ميليوني بيکاران

با کاهش تعرفه‌هاي واردات تعداد بيکارهاي کشور از 4 ميليون نفر فعلي به 6 ميليون نفر افزايش مي‌يابد.

هادي غنيمي‌فرد در گفتگو با آفتاب خاطر نشان کرد: تا وقتي که وزارت بازرگاني به تنهايي در اين امور تصميم مي‌گيرد بايد انتظار چنين اقدامات بي‌اساس و غلطي را هم داشت، چرا که اصلا آنها نمي‌دانند هزينه توليد چقدر است و بخش صنعت چه مشکلاتي دارد، لذا با يک تصميم اشتباه توليد را به نابودي مي‌کشانند. من شخصا معتقدم بايد نقش وزارت صنايع و نهادهاي غيردولتي بخش صنعت در تعيين تعرفه واردات پررنگ‌تر شود.اين چهره شاخص بخش صنعت در ادامه تاکيد کرد: کاهش تعرفه واردات بيش از هر کس موجب خوشحالي مافياي واردات شده است.غنيمي‌فرد در پاسخ به اين سوال که "بدين ترتيب شما دولت را متهم مي‌کنيد که در راستاي منافع واردات‌کنندگان قدم برداشته است؟" گفت: من معتقدم شخص احمدي‌نژاد فرد دلسوزي است اما با صداي بلند مي‌گويم که به خيلي از آقاياني که چنين تصميماتي مي‌گيرند مشکوک هستم. کسي که کمترين عرق ملي داشته باشد توليد و صنعت کشور را به نابودي نمي‌کشاند. از سوي ديگر هر کسي که مسوليتي گرفت حق ندارد به راحتي با تصميمي ميليون‌ها نفر را بيکار کرده و صدها و بلکه هزاران واحد توليدي را به تعطيلي بکشاند.وي اضافه کرد: در حال حاضر 4 ميليون بيکار در کشور داريم، شک نداشته باشيد با کاهش تعرفه واردات تعداد بيکاران به 6 ميليون نفر افزايش مي‌يابد.به اعتقاد رئيس خانه صنعت ايران با کاهش تعرفه واردات بيشترين ضرر را کارگران خواهند ديد. وي در اين مورد يادآور شد: بطور طبيعي وقتي يک کالاي وارداتي با قيمت کمتر در بازار بفروش رود و توليدات کارخانه‌اي فروش نداشته باشد نهايتا کارخانه‌دار مجبور خواهد شد با کارگر خود تسويه کند و خط توليد را متوقف کند. کارخانه‌دار دو راه خواهد داشت يا کارخانه را مي‌فروشد و مي‌رود در خارج از کشور سرمايه‌گذاري مي‌کند يا اينکه کارخانه را تغيير کاربري مي‌دهد و مثلا با پول تجهيزات در زمين کارخانه آپارتمان سازي مي‌کند. مشاهده مي‌کنيد در اين وسط بيشترين ضرر متوجه کارگر خواهد شد که با تعطيلي کارخانه بيکار مي‌شود.غنيمي فرد در پاسخ به اين سوال که "چرا با حضور در صداوسيما از منافع بخش صنعت دفاع نمي‌کنيد؟" گفت: بايد از مسولان صداوسيما پرسيد که چرا ديگر ما را به برنامه‌هاي خود دعوت نمي‌کنند.

رئيس خانه صنعت گفت: طبق قوانين سازمان تجارت جهاني در صورت پيوستن کشوري به اين سازمان آن کشور 10 سال فرصت دارد خود را با قوانين آنجا برابر کند ضمن اينکه ما پس از سال‌ها ارتباط و مطالعه سال گذشته توانستيم به عنوان عضو ناظر انتخاب شويم و معلوم نيست چه زماني عضويت ما پذيرفته شود. نکته مهمتر اينکه با کاهش تعرفه‌هاي واردات و به تبع آن نابودي توليد، ما از موضع ضعف به اين سازمان خواهيم پيوست که اين به هيچ وجه به صلاح کشور و منافع ملي ما نيست.

  هر چند 67 درصد كارگران كشور را كارگران قراردادي شامل مي‌شوند، اما هيچ مرجعي براي رسيدگي به مشكلات كارگران قراردادي و پيماني وجود ندارد.

علي رضا محجوب، دبير كل خانه كارگر در گردهمايي حمايت از كارگران قراردادي و پيماني و كارگران بيكار شده، در سخناني با اشاره به طرح بهسازي قراردادهاي موقت كار در اين مورد گفت: اميد است با وجود اطلاعات حاضر، خلاف پيش‌بيني، اين طرح راي بياورد.وي ادامه داد: سه ماه زمان صرف توجيه افراد مختلفي كه با اين طرح موافق نبودند، شده است و انتظار داريم كه اين بار تصويب شود.محجوب با بيان اينكه از كار سرخورده شديم، افزود: اين سرخوردگي خطرناك است و به همين جهت هم همه كارگران را به فعاليت بيشتر دعوتشان مي‌كنيم.

67 درصد كارگران قراردادي هستند

در ادامه اين گردهمايي حسن صادقي، معاون امور استان‌هاي خانه كارگر در سخناني با اظهار اميدواري نسبت به نتيجه‌گيري اين چنين گردهمايي‌ها بيان كرد: اين جمله كارگران قراردادي كه مي‌گويند اگر حركت كنيم اخراجمان مي‌كنند، بسيار اشتباه است و حتي كارگران رسمي و استخدامي نيز وقتي حركت كارگران قراردادي را ببيند، آن‌ها نيز از اين كارگران حمايت مي‌كنند.

وي ادامه داد: هدف خانه كارگر از تشكيل اتحاديه كارگران قرارداي و پيماني، جهت‌دهي كار اتحاديه‌ها براي پيگيري حقوق صنفي كارگران است.

صادقي با بيان اينكه نمي‌توان به اميد شعارهاي دولتمردان نشست، اذعان كرد: با توجه به اينكه 67 درصد جمعيت كارگران را كارگران قراردادي و پيماني شامل مي‌شوند، بنابراين اين اتحاديه نيز بايد بيشتر توسعه پيدا كند.

هيچ مرجعي براي رسيدگي به مشكلات كارگران قرارداي وجود ندارد

پرويز مرادي، نايب رييس اتحاديه كارگران قراردادي و پيماني كشور نيز در مورد مشكلات كارگران قرارداي و پيماني كشور گفت:‌ كارگران قرارداي امنيت شغلي ندارند و با آنها قراردادهاي سه و شش ماهه و يا سفيد امضا منعقد مي‌شود.

وي با اشاره به تعداد 10 هزار نفري اعضاي اتحاديه كارگران قراردادي و پيماني تصريح كرد: در حالي كه اين چنين مشكلاتي براي كارگران به وجود آمده است، اما هيچ مرجعي براي رسيدگي به مشكلات كارگران قراردادي و پيماني وجود ندارد.

كارگران قراردادي هيچ گونه ثبات شغلي ندارند

بيات، دبير اتحاديه كارگران قراردادي و پيماني نيز با اشاره به توسعه يافتن كارگران قراردادي كشور گفت: ‌كارگران قراردادي و پيماني كشور هيچ گونه ثبات شغلي و امنيت شغلي ندارند و در مضيقه به سر مي‌برند.

وي در ادامه خواهان لغو قراردادهاي موقت كار شد و خاطر نشان كرد: با اينكه كارگران قراردادي و پيماني، قرارداد سه يا شش ماه امضا مي‌كند اما وقتي براي آن‌ها مشكلي ايجاد مي‌شود هيچ مرجعي وجود ندارد كه به مشكلات آن‌ها رسيدگي كنن

انجمن حمايت از حقوق کودکان در راستاي اهداف خود به برگزاري جلسه هم‌انديشي تحت عنوان "نان آوران کوچک، رنج‌هاي بزرگ" (نگاه آسيب شناسانه به مسئله اشتغال کودکان در ايران) دست زده است.

اين هم‌انديشي شامل ميزگرد بررسي مسئله اشتغال کودکان در ايران، بيان مشکلات نان آوران کوچک از زبان کودکان کار و تريبون آزاد مي‌باشد.

زمان اين همايش سه شنبه، دهم ارديبهشت 87 از ساعت 30/16 الي 30/19 در مرکز توسعه مديريت زندگي به آدرس خيابان سهروردي شمالي، بين مطهري و بهشتي، انتهاي خيابان زينالي شمالي (کيهان سابق) کوچه پاکزاد، شماره 15 مي‌باشد.

  کارگران طبس شیمی 2 سال است که دستمزدی دریافت نکرده اند و با تعطیلی کارخانه در بلا تکلیفی بسر میبرند.

"غلامرضا محمدی" فعال کارگری در طبس به دسترنج گفت: با وجود گذشت دو سال از تعطیلی کارخانه طبس شیمی و عدم پرداخت حقوق به کارگران ، وضعیت حقوقی و شغلی کارگران مشخص نبوده و خبری از بازگشائی مجدد کارخانه بگوش نمی رسد.

او با اشاره به اینکه این واحد تولیدی به بهانه مشکلات مالی تعطیل شد گفت: خبر های رسیده حاکی از آن است که مدیریت با دریافت وام از دولت و انباشت حقوق دو سالانه کارگران دو واحد تولیدی سم در نقاط دیگر کشور تاسیس کرده است.

اعتراض كميته كارگران پويا نسبت به اخراج كارگران كارخانه نيك شايان پنير در ساوجبلاغ

بدليل بحران مالي و عدم نقدينگي كارخانه نيك شايان پنير در ساوجبلاغ، و بدليل عدم توان پرداخت حقوق كارگران كارخانه كه سه ماه حقوق و مزاياي شغلي خود را دريافت نكرده بودند، 35 کارگر قراردادي کارخانه' نيک شايان پنير ' ساوجبلاغ به دستور کارفرما اخراج شدند

كميته كارگران پويا دولت را مقصر عدم پرداخت حقوق كارگران و عدم رسيدگي به وضعيت كارخانه ميداند.

ما كارگران شهرستان هاي مختلف از كليه كارگران كارخانه هاي ساوجبلاغ ميخواهيم كه به حمايت مادي و معنوي از اين كارگران بپردازند.

در روزكارگر صداي خود را با همه توان به گوش همه برسانيم چرا كه حق گرفتني است و نه دادني.

گراني   فشار اقتصادي   اي مرگ بر استثمار   اي مرگ بر استبداد

درود بر كارگران دردمند كارخانه نيك شايان پنير در ساوجبلاغ

كميته كارگران پويا

فروردين 87

 عسلويه: بي‌پولي پيمانکاران و اخراج کارگران!

 عسلويه شهري صنعتي است در جنوبي‌ترين نقطه ايران که آن را مهم‌ترين پايگاه اقتصادي ايران مي‌خوانند. حدود ده سال است که از ذخاير نفتي و گازي اين منطقه بهره‌برداري مي‌شود. در آغاز عسلويه بهشت کارگران و متخصصان معرفي مي‌شد.شرايط کاري نابسامان، عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران و اخراج‌هاي وسيع، موجب اعتراض‌ها و اعتصاب‌هايي در اين منطقه شده است. پيمانکاران، مشکلات مالي و فني جاري را ناشي از تحريم‌هاي جهاني مي‌دانند.روز جمعه، ۳۰ فروردين با جوانمير مرادي، يکي از شاغلين در عسلويه گفت‌وگو کرده‌ايم:

دويچه‌وله: آقاي مرادي، الان اوضاع عمومي در عسلويه به چه ترتيب است، کارگرها در آرامش مشغول کار هستند يا مشکلاتي وجود دارد؟

جوانمير مرادي: اوضاع عمومي اينجا مطابق معمول است که وضعيت مناسب نيست. هميشه براي گرفتن حقوق‌ها مشکل بوده و هست. کارگران تنها با اعتراض واعتصاب مي‌توانند حقوق‌هايشان را با تعويق سه چهارماهه بگيرند.

الان به‌طور مثال چند ماه است که حقوق‌ها را نداده‌اند؟

حقوق‌ها بستگي به شرکت‌ها دارد. شرکت‌ها بنا به ميل خودشان حقوق پرداخت مي‌کنند. برخي شرکت‌ها از سه ماه حقوق معوقه دارند تا هشت ماهه يا يک ساله.

هر پيمانکار درعسلويه خودش، بنا به موقعيت مالي به کارگران حقوق پرداخت مي‌کند؟

بله. پروژه‌هاي متفاوتي هستند که پيمانکاران متفاوتي هم دارند. حتا پرداخت حقوق‌هاي کارگرهاي چند پيمانکار در يک مجتمع باز تفاوت مي‌کند. بعضي‌ها با سه ماه تعويق حقوق پرداخت مي‌کنند، بعضي‌ها که توي همان پروژه هستند، مي‌بينيد با شش، هفت يا هشت‌ماه تعويق حقوق مي‌دهند.

کدام پيمانکارها الان از همه خوش حساب‌تر هستند؟

معمولا شرکت‌هاي پيمانکاري دست اول، يعني شرکت‌هايي که بعنوان شرکت مادر پيمان را از شرکت نفت يا گاز مي‌گيرد، يک مقدار بهتر از شرکت‌هاي دست دوم يا چندتا آنورتر هستند. اينها معمولا با دو يا سه ماه تعويق حقوق‌ها را پرداخت مي‌کنند.

خود شما مثلا آخرين‌باري که حقوق گرفتيد کي بود؟

من خودم حدود سه چهار روز پيش حقوق اسفند را گرفتم.

 عيدي و اينها را قبلا داده بودند؟

عيدي را همزمان با حقوق بهمن، آخرهاي اسفند پرداخت کردند.

اين کارگرهايي که آنجا هستند از خانواده‌هايشان دورند. اينها چند وقت يک مرتبه برمي‌گردند به شهرهاشان و نزد زن و بچه‌هايشان مي‌روند؟

اين بستگي به درآمدشان دارد دارد. کارگرهايي که کمي درآمدشان بهتر است، معمولا بيست وسه­ چهار روز که کار مي‌کنند، يک بار مي‌روند سر مي‌زنند  و يک هفته يا شش روز پيش خانواده‌شان هستند. اما معمولا کارگرهايي که با درآمدهاي کم دارند، سه چهارماه يک بار مي‌روند نزد خانواده‌هايشان. چون خرج رفت و آمد هم زياد است.

نازلترين سطح دستمزد در عسلويه مربوط به کدام بخش از کارگرهاست؟

نازلترين حقوق‌ها مربوط به کارگرهاي ساده است که با روزي هشت هزارتومان مشغول به کار هستند. هيچ بيمه يا مزاياي ديگري هم به آنها تعلق نمي‌گيرد. نه تنها بيمه، حتا امکانات خوابگاهي و غذا، به غير از ناهار که در محيط کار کارگرها هستند و براي کارفرما کار مي‌کنند، شام هم بهشان تعلق نمي‌گيرد.

کارگران ساده، مشغول چه کاري هستند؟

کارگر ساده از کارهاي ساختماني گرفته تا کارهايي مثل کابل‌کشي، حمل ونقل، بارگيري و تخليه بار و کارهاي خدماتي بدون تخصص مشغول هستند.

کارگران افغاني هم در ميان آنها هستند؟

کارگرهاي افغاني را معمولا راه نمي‌دهند. کارگرهاي افغاني معمولا براي کارهاي ساختماني خصوصي در شهر عسلويه، در جاهايي که پرت است کار مي‌کنند.  مثل سه چهار سال پيش به مراکز صنعتي راهشان نمي‌دهند.

الان زمزمه‌ي اخراج و پاکسازي عده‌اي در عسلويه به گوش مي‌خورد. چه بخش اين اخبار درست هستند؟

الان به طور مشخص شرکت ايران کيش که کارش رنگ و عايق لوله‌هاي صنعتي است براي پالايشگاه فاز شش و هفت و هشت کار مي‌کند، اعلام کرده‌که ۳۰۰ نفر را اخراج خواهد کرد. مجموع کارگرهاي اين شرکت هم ۶۰۰ نفر هستند. تا حالا هم روزانه ۱۰ الي ۱۵ نفر ازشان اخراج کرده‌اند. آخرين خبري که من از آنها دارم اين است که کارگران مشغول جمع‌آوري امضا بودند بين خودشان. نوشته‌اند به شرطي حاضرند محل کار را ترک کنند که کارفرما در ازاي تصفيه ‌شان، حداقل چهارماه معادل آخرين حقوق‌شان به عنوان خسارت ناشي از اخراج تا زماني که دوباره بتوانند کار جديدي گير بياورند، به آنها پرداخت کند.

انتقال اينجور خبرها و نحوه‌ي برخورد با تصميمات کارفرما در ميان کارگران عسلويه به چه ترتيب است؟ قهوه‌خانه‌اي، چاي‌خانه‌اي وجود دارد براي تجمع  و گفت‌وگوي آنها؟

نه کارگراينجا چندان وقتي ندارد که برود در قهوه‌خانه و چاي‌خانه. کارگر از صبح تا شب بايد کار کند. معمولا شش صبح است تا دوازده‌­ دوازده‌ونيم و بعد از آن هم بخاطر اين که يک مقدار هوا گرم شده تا ساعت دو و نيم­ سه تا شش تا هفت غروب مشغول کار هستند. انتقال و ردوبدل اخبار تنها از طريق روابط دوستانه و روابط آشنايي‌که با همديگر دارند ردوبدل مي‌شود.

الان مگر در حوزه‌ي پارس جنوبي مشغول ساختن‌و استخراج نيستند؟ کارها بايد رو به پيشرفت باشند. پس چطور به جاي اشتغال بيشتر، پرسنل را کم مي‌کنند؟

تا يک سال پيش تعداد کارگرهاي مشغول به کار در اين منطقه حدود ۵۰هزار نفر بود ولي الان حدود ۳۰هزار نفرشده. يعني با ۲۰ هزار نفر حدودا، تصفيه حساب شده و آنها رفته‌اند. بعضي شرکت‌ها و پروژه‌ها در حال تعطيل‌شدن هستند. به خاطر همين، پيمانکارها يا کارفرماها اقدام به تقليل نيروهايشان کرده‌اند.

علت تعطيل‌شدن اين پروژه‌ها چه هست؟ سرمايه‌گذاري نمي‌شود به اندازه‌ي کافي؟

به نظر مي‌رسد بخش بزرگي ناشي از مسايل تحريم و اينجور مسايل باشد.

 منبع: دویچه وله