بازگشت به صفحه نخست

 

 

زنان در آئینه  آمار های رسمی

   نرخ بيكاري زنان ايراني دو برابر مردان است   

 

ايرنا:مدير كل امور بانوان وزارت كشور گفت: نرخ بيكاري زنان ايراني با ۲۰/۱۸ درصد تقريبا دوبرابرنرخ بيكاري مردان است.

فخرالسادات محتشمي‌پور روز يكشنبه در جلسه كميته اشتغال وزارت كشور در سالن اجتماعات استانداري اردبيل افزود: اين ميزان نرخ بيكاري به علت برخي سياست‌هاي غلط اشتغال به وجود آمده و در ميان زنان تحصيلكرده بيشتر مشهود است.

وي گفت: بر اساس آمار سال ۷۵بيش از ۹درصد از مجموع اشتغال كشور به زنان اختصاص داشت كه متاسفانه به رغم برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده در اين زمينه هنوز به ۱۵درصد پيش بيني شده نرسيده است.

 

   ساليانه 5000 زن به نام ناموس به قتل مي رسند   

 

نتايج ,بررسى پديده همسركشى در 15 استان كشور, نيز نشان مي‌دهد 67 درصد علت كشته شدن مردان به دست همسرشان به خاطر وجود شخص ثالث (خيانت مرد) و 33 درصد واكنش در برابر خشونت مرد، حمله ناگهانى يا تهديد از سوى او بوده است.

 

نتايج ,بررسى پديده همسركشى در 15 استان كشور, نيز نشان مي‌دهد 67 درصد علت كشته شدن مردان به دست همسرشان به خاطر وجود شخص ثالث (خيانت مرد) و 33 درصد واكنش در برابر خشونت مرد، حمله ناگهانى يا تهديد از سوى او بوده است.

 

 

    آمار دختران فراري نسبت به سال 82 ؛ 47درصد کاهش يافته است   

 

معاون دفتر آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي:آمار دختران فراري نسبت به سال 82 ؛ 47درصد کاهش يافته است

سن دختران فراري به 13 سال کاهش يافته است 

بر اساس آخرين آمار تعداد دختران فراري نسبت به سال گذشته 12 درصد و نسبت به سال 82 که بيشترين رشد آمار دختران فراري را دارا بوده است 47 درصد کاهش يافته است.

دکتر رضايي‌فر معاون دفتر آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي کشور با اعلام اين خبر درگفتگو با خبرنگار ما گفت: تعداد دختران فراري طبق آخرين آمار يکهزار و 571 نفر مي‌باشد که نسبت به سال گذشته که آمار يکهزارو 787 نفر بوده است 12 درصد کاهش يافته است.

همچنين در سال 82 تعداد دختران فراري دستگير و پذيرش شده در سازمان بهزيستي 2 هزار و 962 نفر بوده است که بيشترين آمار دختران فراري در سال‌هاي اخير بوده است.

وي افزود: طبق همين‌آمار استان تهران، خراسان رضوي، خوزستان، فارس و اصفهان داراي بيشترين آمار دختران فراري مي‌باشند.

 

دکتررضايي‌فر همچنين گفت: آمارها نشان مي‌دهد که سن دختران فراري نسبت به سال‌هاي گذشته کاهش يافته و به 13 سال رسيده است.

وي درباره دلايل کاهش آمار دختران فراري افزود: يکي از دلايل مهم کاهش اين آمار تاثير آموزش‌ها و آگاهي خانواده‌ها و دختران ازعواقب فرار از منزل است. به هر حال آموزش مهارت‌هاي زندگي در قالب برنامه‌هاي درسي در آموزش و پرورش و همچنين از طريق رسانه‌ها موجب آشنايي دختران با خطراتي که درخارج از خانه در کمين آنهاست شده است. علاوه بر اينکه همين آموزش‌ها به خانواده‌ها کمک کرده است که مراقب حالت‌هاي روحي و رواني دختران باشند.

معاون دفتر آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي کشور همچنين گفت: بااستمرار اين آموزش‌ها مي توان اميدوار بود که تعداد دختران فراري در سالهاي آينده به ميزان بسياري کاهش يابد.

دکتررضايي‌فر بااشاره به اينکه ايران از نظرآسيب‌هاي اجتماعي نسبت به ساير کشورها وضعيت مطلوبتري دارد گفت: جامعه ما، جامعه‌اي است که تحولات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي در آن به سرعت درحال وقوع است بنابراين طبيعي است که آسيب‌هاي اجتماعي آن از جمله طلاق، زنان ويژه، فرار از منزل، کودک‌آزاري و اعتياد نيز با رشد مواجه باشد اما اگر رشد آن‌از درصد بالايي برخوردار باشد وضعيت را بحراني مي‌دانيم وزنگ‌خطر به صدا در مي‌آيد اماايران در برخي از شاخص‌ها رشد آسيب‌هايش ثابت مانده است.

 

وي افزود: در حال حاضر از نظر طلاق ايران رتبه 40 را در بين ساير کشورها دارد در حاليکه قطر، ترکيه در رتبه 9 و 29 قرار دارند و اين نشان مي‌دهد که ايران طي سالهاي اخير توانسته از رشد لجام‌گسيخته اين آسيب اجتماعي جلوگيري نمايد به طوري که در سال گذشته طلاق نسبت به ازدواج 11 درصد رشد داشته است.به گفته وي از نظر خودکشي نيز ايران در بين ساير کشورها در رتبه 57 به بالا قرار دارد.

بنابراين وضعيت آسيب‌هاي اجتماعي در ايران گرچه از رشد برخوردار بوده است اما نسبت به سايرکشورها وضعيت مطلوبتري دارد و طبق گزارش‌هاي جهاني ايران کشور آسيب‌ديده نيست.

دکتر رضايي‌فر همچنين درباره آمار کودک‌آزاري در ايران گفت: بر اساس آخرين آمار در کل کشور 2 هزار و 268 مورد کودک‌آزاري از طريق خط تلفن اورژانس اجتماعي گزارش شده است که بسياري ازآنها با اقدامات مددکاري پيگيري شده است و برخي از موارد نيز به قوه قضاييه ارجاع شده است.

 

روزنامه خراسان ۸/۳/۸۵

 

 

   ۶۶ درصد زنان ايرانى ،خشونت در زندگي مشترک را تجربه کرده اند   

 

آفتاب: سردبير نشريه اينترنتى كانون زنان گفت: 66 درصد زنان ايرانى از اول زندگى مشتركشان تاكنون حداقل يک بار مورد خشونت قرار گرفته‌‏اند.

 

ژيلا بني‌‏يعقوب افزود: در يک دهه اخير در ايران پژوهش‌‏ها و مطالعات زيادى درباره خشونت عليه زنان، به ويژه خشونت خانگى انجام شده است كه بر اساس آخرين جستجوها در 28 مركز استان كشور، حداقل هفتاد پژوهش ميدانى قابل اعتنا درباره خشونت خانگى عليه زنان انجام شده است.

 

وي خاطرنشان كرد: ميزان و انواع خشونت خانگى در استان‌‏هاى متخلف ايران از تنوع و تفاوت‌‏هاى زياد و معنادارى برخوردار است، به عنوان مثال زنان در بندرعباس از اول زندگى مشترک خود تاكنون، بيشتر از زنان ساير نقاط ايران مورد خشونت قرار گرفته‌‏اند؛ اما در ميان زنانى كه مورد خشونت قرار گرفته‌‏اند, اين زنان زاهدانى هستند كه بيشترين و شديدترين خشونت‌‏ها را تجربه كردند.

 

سردبير نشريه اينترنتى كانون زنان تصريح كرد: زنان بندرعباس در طول يكسال دفعات بيشترى مورد خشونت خانگى قرار داشته‌‏اند و زنان ياسوج به دفعات كمترى با آن روبرو شدند.

 

به گفته وي؛ خشونت بر هشت نوع زباني، رواني، فيزيكي، حقوقي، جنسي، اقتصادي، فكر و آموزشى و مخاطرات تقسيم مي‌‏شود.

 

اين فعال امور زنان گفت: خشونت‌‏هاى فيزيكى و روانى كه محققان براى توصيف آنها از دو اصطلاح خشونت فيزيكى نوع اول كه شامل گاز گرفتن، گرفتن و بستن، زندانى كردن، چنگ انداختن و كشيدن مو، اخراج از خانه، كتک ‌‏كارى مفصل، محروم كردن از غذا مي‌‏شود و از اين لحاظ زنان در خرم‌‏آباد در طول يكسال بيش از ساير زنان ايران مورد خشونت واقع مي‌‏شوند و زنان شهركرد به دفعات كمترى در طول يک ‌‏سال اين موارد را تجربه مي‌‏كنند.

 

بني‌‏يعقوب گفت: خشونت فيزيكى نوع دوم كه شامل سيلى, لگد و مشت زدن، كشيدن و هل دادن، محكم‌‏كوبيدن به در، به هم زدن سفره و ميز غذا و شكستن اشياى منزل است كه زنان بندرعباس در طول سال به دفعات بيشتر و زنان كرمانى كمتر مورد اين خشونت قرار گرفته‌‏اند.

 

سردبير نشريه اينترنتى كانون زنان يادآور شد: خشونت‌‏هاى روانى و كلامى نوع ديگرى از خشونت‌‏هايى است كه در خانه عليه زنان استفاده مي‌‏شود كه عبارت است از به كاربران كلمات ركيک و دشنام، بهانه‌‏گيري‌‏هاى پي‌‏درپي، داد و فرياد و بداخلاقي، بي‌‏احترامي، رفتار آمرانه و تحكم‌‏آميز و دستور دادن‌‏هاى پي‌‏درپي، قهر و صحبت نكردن و از اين بابت زنان اصفهانى در طول يک سال بيشتر و زنان بوشهرى كمتر از ساير زنان ايراني، تحت خشونت واقع شده‌‏اند.

 

وى افزود: خشونت‌‏هاى جنسى و ناموسى شامل مجبور كردن زن به ديدن عكس و فيلم‌‏هاى مبتذل يا اجبار به روابط زناشويى ناخواسته يا غيرمتعارف، مراعات نكردن بهداشت زناشويى و خوددارى از بكارگيرى وسايل پيشگيرى از بارداري، مجبور كردن زن به سقط جنين، اجبار زن به حاملگى ناخواسته، متهم كردن زن به بي‌‏مبالاتى در مسائل ناموسى مانند داشتن ارتباط نامشروع، شک و بددلى است.

 

بني‌‏يعقوب خاطرنشان كرد: در حالى كه زنان بندرعباس از اول زندگى مشتركشان تاكنون بيش از ساير زنان ايرانى قربانى خشونت‌‏هاى جنسى و ناموسى شده‌‏اند، زنان يزدى در طول يک‌‏سال بيش از ساير زنان اين خشونت را تجربه مي‌‏كنند و مردان كرمانى و ياسوجى هم به ترتيب كمتر از ساير مردان ايران، زنان خود را مورد خشونت‌‏هاى جنسى و ناموسى قرار مي‌‏دهند.

 

بني‌‏يعقوب در ادامه گفت: زنان بندرعباس, زاهدان و خرم‌‏آباد بيش از ساير زنان ايران توسط شوهرانشان تهديد مي‌‏شوند و زنان سمنان, سارى و ياسوج كمترين تهديدها را تجربه كرده‌‏اند.

 

 

 

   ۲۱ در صد مردان ايرانی مطلقا با کار همسران خود مخالفند   

 

به گزارش ايسنا،سال53، 74 درصد مردان، سال 74، 39 درصد، سال 79، 26 درصد و در سال 81، 21 درصد مردان با اشتغال زنان مخالف بوده‌اند. اما همچنان در كنار موانع ساختارى و سازمانى كه در سر راه زنان براى ورود به چرخه اشتغال وجود دارد، 21 درصد مردان ايرانى «مطلقا» با كار همسران خود مخالف هستند.. به گزارش ايسنا، در حال حاضر شمار مرداني كه موافق كار كردن زنان در بيرون از منزل و مخالف خانه‌داري صرف آنها هستند، رو به افزايش است و از 60 درصد در سال 79 به بيش از 63 درصد در سال 82 رسيده است.همچنين نظرسنجي ملي صورت گرفته از مراكز 28 استان كشور حاكي از كاهش فاصله ميان باورهاي زنان و مردان است، به گونه‌اي كه بيش از 4 درصد زنان در سال 79 موافق خانه‌داري همجنسان خود بوده‌اند؛ در حالي كه در سال 82 اين رقم به حدود 5 درصد رسيده است.

 

 

 

   دوشنبه، 8 خرداد، 1385 - رايان 

   ناهنجاريهاي قامتي دانش‌آموزان دختر 4 درصد افزايش يافت   

 

 ايسنا:مديركل دفتر فعاليتهاي ورزشي آموزش و پرورش با اعلام صدور شناسنامه ساختار قامتي 2 ميليون دانش‌آموز پايه دوم راهنمايي در سال جاري، خبر داد: ميزان ناهنجاريهاي ساختار قامتي دانش‌آموزان دختر با افزايش سن و عبور از مقطع ابتدايي به متوسطه 4 درصد افزايش مي‌يابد.از بين 40 ناهنجاري، 8 ناهنجاري اصلي در بين دختران و پسران شناسايي شد.كاشف با اشاره به اين كه در مجموع 5/11 درصد يك ميليون و 59 هزار دانش‌آموز دختر 22 استان كشور حداقل به يكي از ناهنجاريها مبتلا بوده‌اند، خاطرنشان كرد: در بين ميانگين كل دانش‌آموزان دختر سه مقطع نيز زنجان با 4 درصد كمترين و شهرستانهاي تهران با 20 درصد بيشترين آمار ناهنجاري را به خود اختصاص داده‌اند.بعلاوه براي اولين بار 96 هزار قطعه عكس در 17 استان كشور از ساختار قامت 96 هزار دانش‌آموز پسر گرفته شد كه در مجموع نشان داد 3/8 درصد پسران به ناهنجاريهاي قامتي مبتلا هستند.

 

   دوشنبه، 8 خرداد، 1385 - رايان 

   آمارهاى كودك آزارى در ايران   

 

بر اساس آمار سازمان بهزيستي ، ٦٦ درصد کودک آزاري ها از سوي مردان اعمال مي شود و دختران بيش از پسران در معرض کودک آزاري قرار مي گيرند.

همچنين 25 درصد کودک آزاري ها در خانواده هاي طلاق اتفاق مي افتد و اين در حالي است که آمارها نشان مي دهد ٥٠ درصد والدين ايراني معتقدند تنبيه براي کودک لازم است و ٤٠ درصد والدين نيز به تنبيه بدني گرايش دارند.

 

بررسي ها در خصوص روابط ميان خانواده و فرزندان نشان مي دهد ، در مقابل يک مورد کودک آزاري که فاش مي شود، حداقل ٢٠ مورد ديگر پنهان مي ماند . تحقيقات نشان مي دهد بيش از ٩٠ درصد کودک آزاري ها در محيط خانه اتفاق مي افتد و اين در حالي است که پدران با ٥/٤٨ درصد ، بالاترين و پس از آن مادران با 3/28 درصد در رديف بعدي عوامل کودک آزاري جسماني در خانواده هاي کودک آزار قرار دارند .

از سوي ديگر ، پژوهشي که بر روي ٥٨٥ کودک کار خياباني در گروه سني 6 تا 18 سال و به منظور اطلاع از وضعيت زندگي اين کودکان صورت گرفته ، بيانگر اين واقعيت تلخ است که بيش از 50 درصد اين کودکان توسط اعضاي خانواده و يا صاحبان کار خود ، در محل کار مورد سوء استفاده جنسي قرار مي گيرند.

 

   دوشنبه، 8 خرداد، 1385 – رايان

   

   منبع : وبلاگ آمار ایران