بازگشت به صفحه نخست

 

مجمع جهانی همبستگی در قاهره

سومین کنفرانس علیه جهانی سازی، امپریالیسم و صیهونیسم در قاهره پایتخت مصر با موفقیت به پایان رسید.

گزارش از گیزلا کرمبورگ- دنیای جوان: چهار شنبه 10 فروردین ۱۳۸4 -  30 مارس ۲۰۰۵

برگردان ناهید جعفرپور

 

روز یکشنبه گذشته سومین کنفرانس علیه جهانی سازی نئولیبرالی،امپریالیسم و صیهونیسم در قاهره با یک تظاهرات پایانی در مقابل اتحادیه روزنامه نگاران شهر قاهره به کار چند روزه خود با موفقیت خاتمه داد.

تظاهرکنندگان که بر روی تراکت ها یشان نوشته شده بود " جنبش تغییرات" در حالیکه در محاصره پلیس و نیروهای امنیتی مصر بسر می بردند، با فریاد "کفایه" متحدا خواهان سرنگونی دولت حسنی مبارک ، جرج بوش و آنتونی بلر اشغالگر و تغییرات اساسی در بخش های جامعه مصر گردیدند. این تظاهرات در واقع انعکاسی از بحث های چند روز کنفرانس قاهره را بنمایش می گذاشت. در این تجمع بزرگ بیش از 1000 شرکت کننده از احزاب ، سازمانها و نهاد های کشورهای عربی و جهان، چهار روز تمام به بحث و تبادل نظر  در باره مسائل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی منطقه و جهان پرداخته و متحدا با اعلام همبستگی با مردم فلسطین و عراق، برعلیه امپریالیسم آمریکا و رژیم های یاری دهنده اش در منطقه و همچنین جهانی سازی نئولیبرالی موضع گرفتند.

سازماندهان و همچنین شرکت کنندگان در کنفرانس ضمن خرسندی از روند کنفرانس از تنوع آرا و نظرات و همچنین عدم یک بعدی بودن کنفرانس استقبال فراوان نمودند. برای اولین بار در کنفرانسی ضد امپریالیسم و ضد جهانی سازی تنها ائتلافی از چپ ها شرکت ننموده بلکه سازمانها و نهاد های مختلفی چون ملیون و مذهبی های لائیک منطقه هم فعالانه در بحث ها و گفتگو ها سهیم بودند.بحث های کنفرانس بسیار پخته و متمرکز بوده و محور بحث ها عمدتا بر روی نظامی شدن خاورمیانه، جنگ و اشغال عراق،جهانی سازی نولیبرالی کنسرن سالار قرار داشت. از دیگر تم های مهم کنفرانس بازنگری بحث های فوروم اجتماعی جهان در بمبئی و پورتو آلگر بود. این چنین برای اولین بار در منطقه خاورمیانه در فضای کنفرانسی سیاسی تفکرات متفاوت در باره اشکال مبارزات اتحادیه های کارگران، دهقانان، هنرمندان، روزنامه نگاران، سازمانهای حقوق بشری و زیست محیطی با یکدیگر به بحث و گفتگو پرداخته و متفقا بر علیه جهانی سازی نئولیبرالی موضع گرفتند. افزون بر این سازمان های زنان و دانشجویان منطقه نقطه نظرات خویش را به بحث و گفتگو گذاشتند. آنچه که در این کنفرانس بر جسته بودپشتیبانی شرکت کنندگان از مبارزات مردم فلسطین و عراق و اعلام همبستگی با این مبارزات بود. دکتر سالم اسماعیل پزشکی از فلوجه در باره اتفاقات تاسف آور فلوجه گزارش داده و تمامی شرکت کنندگان را تحت تاثیر قرار داد. با وجود اختلاف نظرهای متفاوت بر روی نحوه مبارزه در عراق اما همگی بر یک نکته تاکید داشتند: اینکه مبارزه در عراق را نمی توان به مبارزه سنی/ شیعه تقسیم بندی نمود. این تقسیم بندی تنها از سوی مبلغین آمریکا و اسلامیست های خارج از عراق صورت می گیرد. مبارزه در عراق مبارزه تمامی مردم عراق با آرا و نظرات متنوع می باشد. مبارزه ای برای عراقی آزاد و متحد. تمامی نیروهای موجود در عراق مخالف اشغالگران بوده و بر علیه آن مبارزه می نمایند و تنها با اتحاد مردم عراق میتوان اشغالگران را از عراق بیرون راند. در دور بحث های در باره شکل مقاومت اختلاف نظرات فاحشی دیده می شد. شیخ حسن ال صغرانی یکی از 7 رهبر شیعه جنبش الصدر اعلام نمود که برای اینکه مردم عراق به اتحاد برسند لازم است که مبارزه مسلحانه جایش را به مبارزه صلح آمیز بدهد. شیخ مجید از جبهه "شعله عراق" عکس این مسئله را مطرح نمود و بر مبارزه مسلحانه بعنوان شرطی اساسی تاکید نمود. آنچه این دو با هم اتفاق نظر داشتند دست رد زدن به سینه دولت منتخب ژانویه گذشته بود. دولتی که اعضایش عراقی های تبعیدی از جریانات مختلف بوده و به هیچ وجه مردم عراق و زندگی در عراق را نمایندگی نمی کنند.