بازگشت به صفحه نخست

 

 

رای گیری اجباری در عراق

در عراق تا کنون نزدیک به 83 لیست برای رای گیری در انتخابات مشخص شده است.

Joachim Guilliard

دنیای جوان

برگردان ناهید جعفرپور

 

یوخیم گوئیلارد نویسنده کتاب " عراق ،اشغال، مقاومت می باشد.

 

از ماه سپتامبر تا کنون روزانه تعداد پلاکات های چسبیده به در و دیوار های خیابانها و محلات عراق بیشتر و بیشتر می شود. بیشترین پلاکات ها به کمیته تبلیغ برای آیت الله سیستانی مرجع تقلید شیعیان عراق تعلق دارد. وی در این پلاکات ها فتوا داده است که طرفدارانش باید در انتخابات 30 ژانویه شرکت نمایند. 

 

212 حزب سیاسی ، جنبش، و شخصیت در لیست انتخابات ثبت نام نموده اند . از این تعداد کاندیدا در حدود 83 لیست درست شده است . نویسنده عراقی محمد ال عبیدی در این باره می نویسد:"اما این تعداد بیشمار کاندیدا به هیچ وجه بیان گر پروسه دمکراسی در این کشور نبوده بلکه بیانگر هرج و مرجی است که بر عراق حاکم است".

 

پلاکات های انتخاباتی و سخنرانی های تبلیغاتی تلویزیونی تنها نشانه ایست که بیان گر شرکت این کشور اشغالزده در انتخابات سه هفته دیگر است. آنطور که معلوم است تحت شرایط کنونی در عراق جلسات سخنرانی و بحث در باره انتخابات غیر ممکن است و هیچ جلسه ای در این باره تا کنون برگزار نگردیده است. اکثریت مردم مشکلاتشان عظیم تر از این انتخابات است.  طبق شواهد موجود نیروی فعالی که باید پای صندوق های رای برود زیر فشار خشونت نظامی حاکم از سوی اشغالگران  و بدبختی های زندگی و جنگ و اشغال در بیچارگی خویش غرق است. مقاومت های روزانه از سوی مردم روز به روز گسترده تر میشود. طبق اعلام اشغالگران حتی در زمان انتخابات هم قوانین جنگ اجرا خواهد شد. آمریکا بر اجرای انتخابات در روز موعود پافشاری دارد.

روند جابجائی

طبق نقشه های آمریکا برای جابجائی قدرت و بر مسند قرار گرفتن خودمختاری ملی باید در 30 ژانویه یک مجمع ملی با شرکت 275 نماینده انتخاب گردد که قادر باشد دولتی موقت را انتخاب کند و این دولت موقت تا اوت 2005 وظیفه دارد قانون اساسی عراق را طرح ریزی نماید.سپس باید در اکتبر 2005 رفراندومی برای تصویب پیش نویس قانون اساسی انجام پذیرد و در دسامبر 2005 این پیشنویس به رای گذاشته شده از سوی مردم عراق قانونی اساسی خواهد بود که بر طبق آن هیئت دولت آینده عراق انتخاب خواهد شد.

 

 


 
کارشناسان سازمان ملل متحد در واقع سیستمی را انتخاب نموده اند که با طریقه انتخابات سنتی عراق همخوانی داشته باشد. در بسیاری از بحث های جانبی اظهار نظر میشود که بهتر بود که در مناطق مختلف عراق کاندیداهای محلی از شانس کاندید شدن برای منطقه خویش برخوردار می شدند. 



تامین مالی انتخابات از سوی آمریکا


رئیس کمیته انتخابات سعد عبدل وهاب اعتقاد دارد که سیستم انتخابات باید تغییر نماید. وی می گوید سیستم فعلی شاید برای یک وضعیت با ثبات که احزاب سیاسی در تمامی کشور اجازه تبلیغات داشته باشند مورد قبول باشد اما می بینیم که تعداد قلیلی از سازمانها در موقعیت برتری قرار گرفته اند و از شانس بیشتری نسبت به بقیه برخوردارند. به این مفهوم تمامی سازمانهائی که به لحاظ های سازماندهی و مالی از سوی آمریکا پشتیبانی میشوند شانس بالاتری نسبت به بقیه دارند و از سوی اشغالگران به جلو کشیده میشوند. از سوی دیگر از آنجا که در بسیاری از مناطق عراق کشمکش و جنگ وجود دارد به سختی میتوان در این مناطق به آراء مردم مراجعه نمود و در واقع شرکت آنان در انتخابات غیر ممکن است. دامنه تبلیغات انتخاباتی تنها به رادیو و تلویزیون ختم میشود وضعیتی که تنها به نفع علوی است کسی که از سوی اشغالگران درون هیئت دولت موقت جاگرفته است.

در سراسر عراق و در لیست های موجود جائی برای مخالفین آمریکا وجود ندارد و آنها از این حق محرومند.

 
رئیس جمهور آمریکا جرج بوش و دستگاه دولتی اش به انتخابات عراق چسبیده اند . زیرا که آنان این انتخابات را فعلا بعنوان تنها شانس موجود خود در مقابل شورش های کنونی می دانند. آنها با این انتخابات در نظر دارند بطوری غیر مستقیم اشغالگری خویش را قانونی نمایند. اگر آمریکا بتواند جمع گسترده تری را  به پشتیبانی از این انتخاباتش جلب نماید، سپس این چشم انداز وجود دارد که بتواند وضعیت این کشور را آنطور که میخواهد  ثبات بخشد و اهدافی را که بخاطر آن دست به این اشغال زده است ، بهتر پیش برد و به اجرا در آورد. اینکه آیا نتیجه این انتخابات به نفع واشنگتن تمام میشود یا نه بستگی به همان شرکت هر چه وسیع تر در این انتخابات خواهد داشت.