نماينده صندوق كودكان ملل متحد در ايران اعلام كرد: ‌‌٥٠٠ هزار و بيش از يك ميليون كودك ايراني به ترتيب زير خط فقر يك و دو دلار در روز زندگي مي‌كنند.

شنبه 21 آذر ۱۳۸۳ - 11 دسامبر ۲۰۰۴‏

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران «كاري ‌اگه» با اشاره به اين كه بيش ازيك ميليون نفر در ايران زير خط فقر يك دلار در روز زندگي مي‌كنند، افزود: بعلاوه حدود ‌‌٧ و ‌‌٣٥ صدم درصد كل جامعه نيز زير خط فقر دو دلار در روز قرار دارند.

وي با اشاره به همكاري بسيار خوب يونيسف با ايران در زمينه اصلاح قوانين، اصلاح قانون حضانت و حمايت از كودكان را از دستاوردهاي اين همكاري خواند و گفت: بر اساس اطلاعات يونيسف، تعيين سن قضايي مساوي ‌‌١٥ سال كيفري و ‌‌١٨ سال اعدام براي دختران و پسران در ايران پذيرفته شده است.

نماينده صندوق كودكان ملل متحد با اشاره به اين كه حدود ‌‌١٥ ميليون كودك در جهان تحت تاثير تبعات ايدز قرار گرفته‌اند، خاطرنشان كرد: ميليونها كودك در خانواده‌هاي مبتلا به HIV ايدز در معرض خطر هستند؛ اين درحاليست كه به عنوان مثال در كشوري همانند افريقا بسياري از مردان سنين ‌‌٣٠ سال معتقدند كه رابطه جنسي با دختران بيماري ايدز را از آنها پاك مي‌كند.

«كاري اگه» با اشاره به ‌‌٧٥٠٠ مورد ايدزي ثبت شده در ايران اين بيماري را در كشور اپيدمي نخواند و خاطر نشان كرد: در ميان مبتلايان جديد ايران، ميزان ابتلاي دختران و زنان ‌‌١٥ تا ‌‌٢٤ ساله به ايدز به علت فعاليتهاي جنسي روبه افزايش است و اين امر مسلما در صورت رعايت نكردن تمامي اقدامات بهداشتي پيشگيري، ايران را با بحران روبه‌رو مي‌كند.

به گزارش ايسنا وي در خصوص آمار كودكان مبتلا به ايدز كشور ايران، به اين مطلب اشاره كرد كه هم اكنون تعداد كودكان مبتلابه از طريق جنسي كم بوده اما همزمان با افزايش تعداد دختران و زنان مبتلا تعداد كودكان مبتلا نيز بيشتر خواهد شد.

به گفته نماينده صندوق جمعيت ملل متحد در ايران، آمار كودكان مبتلابه ايدز كشور گاهي ثبت مي‌شود، اما مقدار واقعي آن بيش از تعداد ثبت شده‌ها خواهد بود؛ بر اين اساس مهمترين نكته قابل توجه در اين زمينه ثبت جنسي آمار در ايران است.

وي با بيان اين كه فقر، ميليونها كودك را از سرپناه آموزش و دسترسي به اطلاعات محروم كرده است، گفت: بيش از نيمي از كودكان جهان به واسطه فقر، جنگ ، بيماري و ايدز از دوران كودكي مطلوبي بهره‌مند نبوده و ميليونها كودك نيز از حقوق خود محرومند.

«كاري اگه» با اشاره به اين كه در ايران عليرغم پيشرفتهاي اخير بر اساس شاخصهاي «خرد»، در مرزهاي شرقي و غربي و شمالي فقر، چشمگير است، گفت: سوء‌تغذيه و عدم برخورداري كودكان از مراقبتهاي كيفي در استانهاي سيستان و بلوچستان، آذربايجان غربي و هرمزگان، عدم برخورداري از فرصتهاي برابر آموزشي دختران و پسران، ميزان بالاي ترك تحصيل دختران در مقطع ابتدايي ايران و نيز وجود موارد كودك‌آزاري و استثمار از مسائل عمده مورد توجه سازمان ملل است.

وي ادامه داد: شماري از كودكان بخصوص دختران ‌‌٤ تا ‌‌٥ ساله ايران به علت مشكلات و مسائل اجتماعي و فرهنگي و كمبود معلم زن مجبور به ترك تحصيل شده و بعلاوه تنبيه نيز همچنان در مدارس ايران جاري است.

نماينده جمعيت صندوق ملل متحد در ايران با استناد به تحقيقات سازمان بين‌المللي كار با بيان اين كه ‌‌١٤ درصد كودكان ايران هنوز كار مي‌كنند، اظهار كرد: بيش از يك ميليون نفر در ايران با درآمد كمتر از يك ميليون دلار در روز زندگي مي‌كنند.

وي با بيان اين كه ‌‌١٩ درصد آزارها و استثمارهاي ‌‌٢٤ ساعت اوليه حوادث طبيعي جنگها و درگيريهاي كشورها را كودكان متحمل مي‌شوند، تصريح كرد: در اين جريان اگر كودكان مستقيما كشته نشوند، در هر صورت تعداد زيادي از آنها يتيم شده يا مورد تجاوز و آزار قرار مي‌گيرند.

«كاري اگه» با بيان اين كه هنوز حدود ‌‌٤٠٠ هزار كودك افغاني در ايران زندگي مي كنند، اظهار كرد: در ايران تنها كودكان افغاني كه خانواده‌هاي آنها مجوز دارند حق رفتن به مدرسه را داشته و براي هر ترم ‌‌١٠٠ تا ‌‌١٥٠ دلار پرداخت مي‌كنند؛ اين واقعيت ناخوشايندي است؛ چرا كه اكثر كودكان ساكن كشورها يا پناهنده حق برخورداري از آموزش رايگان و طبيعي را دارند.

به گزارش ايسنا وي با تأكيد بر تشويق، ترويج و حمايت از رهبري استوار و پيشرو در سطح ملي براي ارائه آموزشها و تقويت پيشگيري از ايدز ، خاطرنشان كرد: ترويج روشهاي مختلف بر پايه حقوق بشر در ارتباط با مسائل جنسي، ‌تاكيد ويژه بر حق «نه» گفتن زنان و آموزش به مردان ، فراهم كردن و ترويج استفاده از كاندوم جهت جلوگيري از افزايش اپيدمي ابتلا در بين اين گروه، مشاور محرمانه، با حفظ حق خصوصيت افراد و .... از جمله راهكارهاي موثري است كه بايد از سوي دولتها اتخاذ شود.

نماينده صندوق جمعيت ملل متحد در ايران با اشاره به اين كه از ‌‌٨ هدف توسعه هزاره ‌‌٦ هدف مستقيما مرتبط با كودكان است، گفت: راهكارهاي ارتباطي جامعي در ايران تدوين شده كه در برنامه ‌‌٥ سال آينده اجرا مي شود.

رييس صندوق كودكان سازمان ملل متحد با اعلام اين ‌كه ‌٦٤٠ ميليون كودك در جهان بي‌سرپناه هستند، گفت: ‌٥٠٠ ميليون كودك در جهان از دسترسي به توالت‌هاي بهداشتي، ‌٤٠٠ ميليون به آب آشاميدني سالم، ‌٢٧٠ ميليون به خدمات بهداشتي و ‌٩٠ ميليون كودك به شدت از غذا محرومند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران «كارول بلامي» در تشريح وضعيت كودكان در سال ‌٢٠٠٥ با اشاره به اينكه ‌١٤٠ ميليون كودك ــ بيشتر دختران ــ تا به حال به مدرسه نرفته و ‌٣٠٠ ميليون كودك به اطلاعات دسترسي ندارند، تاكيد كرد: بيش از يك ميليارد كودك در جهان از رشد و پرورش سالم و حمايت شده‌اي كه سران كشورها در پيمان‌نامه حقوق كودك به آن متعهد شده‌اند محرومند.

وي با اشاره به اينكه بسياري از دولت‌ها تصميمات عمدي و آگاهانه اتخاذ مي‌كنند كه به ضرر دوران كودكي تمام مي‌شود، اظهار كرد: فقر، جنگ و ايدز يكباره نيامده و گسترش نمي‌يابد؛ بلكه تمامي اين موارد وابسته به انتخاب و عمل دولت‌هاست.

كارول بلامي با اشاره به عواقب جنگ و درگيري بر روي كودكان افزود: تقريبا نيمي از ‌٣/٦ ميليون كشته شده در جنگ‌هاي سال‌هاي ‌١٩٩٠ تا ‌٢٠٠٣ را كودكان تشكيل مي‌دهند كه از اين پس نيز ممكن است تنها هدف حملات در كشورها باشند؛ چرا كه گواه اين دو حمله سپتامبر ‌٢٠٠٤ به مدرسه سبلان در روسيه است.

به گزارش ايسنا به گفته وي، تاثير ناگوار HIV و ايدز بر روي كودكان از روند رو به افزايش يتيمان كه هم‌اكنون به ‌١٥ ميليون در سراسر جهان رسيده است به بدترين وضع خود قابل مشاهده بوده است؛ بعلاوه فوت والدين به اين واسطه بر تمامي جنبه‌هاي زندگي، سلامت روحي، امنيت جاني، رشد ذهني و رواني و ... كودكان تاثيرگذار است.

رييس صندوق كودكان سازمان ملل متحد با تاكيد بر اين‌كه كم كردن فاصله بين وضعيت ايده‌آل دوران كودكي و آنچه امروزه نيمي از كودكان جهان تجربه مي‌كنند وابسته به اتخاذ سياست‌هاي متعدد است، تصريح كرد: اتخاذ روش مطابق با حقوق بشر در زمينه توسعه اجتماعي و اقتصادي با تاكيد بر آسيب‌پذيرترين كودكان، سياست‌هاي مسؤولانه اجتماعي كه در تمامي ابعاد توسعه منافع عالي كودكان را در نظر بگيرد، سرمايه‌گذاري بيشتر دولت‌ها و ... از جمله سياست‌هايي است كه بايد مورد توجه دولت‌ها قرار گيرد.

صندوق كودكان سازمان ملل متحد در تازه‌ترين گزارش خود اعلام كرده است از هر دو كودك در جهان يك نفر در فقر به سر مي‌برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از برلين، در گزارش يونيسف با عنوان ”وضعيت كودكان در جهان 2005“ كه در برلين منتشر شد، آمده است، بيش از يك ميليارد دختر و پسر در جهان از امكاناتي مانند آب سالم آشاميدني، دارو، تغذيه كافي، مدرسه و همين طور از داشتن سقفي بالاي سر خود محروم هستند. هم‌چنين در بسياري از مناطق جهان، درگيري‌هاي سياسي، جنگ هاي قومي و شيوع بيماري هايي مانند ايدز باعث بدتر شدن وضعيت كودكان شده است.

يونيسف در گزارش خود از همه دولت هاي جهان خواسته است، رسيدگي به مسايل كودكان را در محور برنامه‌هاي خود براي مبارزه با فقر و عدم توسعه قرار دهند. بر اساس بر آوردهاي يونيسف سالانه به حدود چهل تا هفتاد ميليارد دلار بودجه لازم است، تا بتوان ميزان مرگ و مير در ميان كودكان و مادران را به طور محسوسي كاهش داد و براي همه كودكان امكاناتي نظير مدرسه و آب آشاميدني سالم فراهم كرد. اين در حالي است كه هزينه‌هاي نظامي كشورهاي جهان سالانه به بيش از 956 ميليارد دلار بالغ مي‌شود.

در گزارش يونيسف هم‌چنين آمده است، حتي در كشورهاي صنعتي جهان نيز وضعيت كودكان روز به روز بدتر مي‌شود. به گونه‌اي كه در يازده كشور از اعضاي سازمان همكاري‌هاي اقتصادي و توسعه شمار خانواده‌هايي كه با كمتر از ميزان درآمد سرانه زندگي مي‌كنند، رو به افزايش نهاده است. با اين حال در گزارش يونيسف وضعيت كودكان در كشورهاي در حال توسعه و فقير جهان بسيار بحراني توصيف شده است. بر اساس اين گزارش 640 ميليون كودك در سراسر جهان بي سر پناه هستند. چهار صد ميليون نفر به آب آشاميدني سالم دسترسي ندارند و نود ميليون كودك زير پنج سال از سوتغذيه رنج مي‌برند.