در هرساعت 15 کودک از خانه فرار می کنند: بحران بچه های خیابانی درایران، از دید یک فعال اجتماعی
جمعه 30 مرداد 1383 – 20 اوت 2004
طبق آمار در هر ساعت حدود 15 کودک به بچه هاي خياباني در ايران اضافه مي شود. اين گفته خانم سوسن بهار، کارشناس مسائل اجتماعي و دبير جمعيت الغاي کار کودکان در ايران است. جمعيت الغاي کار کودکان در ايران چهار سال است که بنيان گرفته و هدف اصلي خود را در ارائه فعاليت ها و خدمات به نفع کودکان خياباني در ايران خلاصه کرده. سوسن بهار در مصاحبه با رادیوفردا می گوید اين جمعيت در تمامي کنگره و همايشهاي بين المللي که در خارج برپا مي شوند شرکت مي کند. خانم سوسن بهار درباره کودکان خياباني به راديو فردا مي گويد: دختران زيادي حتي به دليل سوء استفاده جنسي در خانواده ها به خيابانها فرار مي کنند و به اين بچه ها اکثرشان در 24 ساعت اولي که در خيابان هستند تجاوز مي شود. حدود دو ماه پيش در دبي 54 کودک ايراني را در يک بازاري مثل بازار برده فروشان به تاجران سکس فروختند.
اميرمصدق کاتوزيان (راديو فردا): طبق آمار در هر ساعت حدود 15 بچه به کودکان خياباني در ايران اضافه مي شود. اين گفته خانم خانم سوسن بهار، کارشناس مسائل اجتماعي و دبير جمعيت الغاي کار کودکان در ايران است که اين روزها براي انجام يک رشته سخنراني به زبان انگليسي در آلمان به سر مي برد. او در مصاحبه با راديو فردا مي گويد: اگرچه آمار دقيق و روشني از کودکان خياباني در ايران در دست نيست، ولي به گفته روزنامه ها تعداد اين بچه هاي سرگردان در ايران بيش از يک ميليون تن است.
شهرام ميريان (راديو فردا): جمعيت الغای کار کودکان در ايران چهار سال است که بنيان گرفته و هدف اصلي خود را در ارائه فعاليتها و خدمات به نفع کودکان خياباني در ايران خلاصه کرده. اين جمعيت در تمامي کنگره و همايشهاي بين المللي که در خارج برپا مي شوند شرکت مي کند. کنگره جهاني کودکان کارگر در شهر فلورانس ايتاليا آخرين گردهمايي بود که جمعيت الغای کار کودکان در ايران حدود سه ماه پيش در آن حضور داشت. دبير اين جمعيت خانم سوسن بهار است که وي اين روزها براي انجام يک سلسله سخنراني به زبان انگليسي پيرامون مسائل اجتماعي ايران به ويژه کودکان خياباني در آلمان به سر مي برد. بچه هاي خياباني در ايران چه کساني هستند، اولين پرسش راديو فردا از خانم سوسن بهار است.
سوسن بهار: اگر به مطبوعات داخل کشور ايران هم که از سال حدود 99 ، 2000 شروع شد دقت کنيم، اکثرا تصويري که از کودکان خياباني داده مي شود، به کودکان بي سرپرست مشهورند، در صورتي که بنابر آمار يونيسف ايران در سال 2002 کودکان خياباني در ايران 85 درصد، بچه هايي هستند که در خانواده ها و با والدين زندگي مي کنند و به دليل فقر مادي و نياز به کار کودک به خيابانها کشيده مي شوند براي انواع و اقسام مشاغل. به اين دليل کودکان خياباني درواقع هم کودکان کار هستند که کار خياباني هم يکي از انواع کار پرمخاطره کودکان توسط سازمان جهاني کار به رسميت شناخته شده و ممنوع است اين کار. دختران زيادي حتي به دليل سوء استفاده جنسي در خانواده ها به خيابانها فرار مي کنند و به اين بچه ها اکثرشان در 24 ساعت اولي که در خيابان هستند تجاوز مي شود. حدود دو ماه پيش در دبي 54 کودک ايراني را در يک بازاري مثل بازار برده فروشان به تاجران سکس فروختند. اوراق کردن بدن کودکان خياباني که دزديده مي شوند توسط باندهاي مختلف فروش قاچاق مواد مخدر و تجارت سکس. برخي به ترکيه و کشورهاي مجاور مي آيند براي اين که اعضاي بدنشان را در بازهاي بين المللي به فروش برسانند. تمام اين بندها را ما در قطعنامه درخواستي مان به سازمان جهاني کار و کميته حقوق کودکان نوشتيم و خواهان اقدام فوري جهت وضعيت بسيار وحشتناک کودکان خياباني در ايران شديم. موضوعي را که امروز باز در مطبوعاتي ايران به آن برخورد مي کنيم و سعي مي کنند نشان بدهند، اکثر کودکان خياباني را دختران فراري از خانه مي خواهند معرفي کنند. يونيسف جهاني در سال 2001 اعلام کرد نرخ فحشا در کشور اسلامي ايران 630 درصد بالا رفته.
ش . م : از خانم سوسن بهار، دبير جمعيت الغای کار کودکان در ايران مي پرسم شمار کودکان بي سرپرست و يا بچه هاي خياباني در ايران به چه ميزان است.
سوسن بهار: از سال 96 روزنامه نشاط يا توس اعلام کرد که آمار کودکان خياباني در تهران به 20 هزار نفر رسيد. سال 2001 اين آمار به يک ميليون و 20 هزار نفر تخمين زده شد. آن چيزي که همه دارند اعلام مي کنند از يونيسف گرفته تا سازمان ها و نهادهاي مختلف اين است که هر يک ساعت، 15 بچه به کودکان خياباني در ايران اضافه مي شود. تعداد بسيار زيادي از اين کودکان خياباني در ايران بچه هاي خانواده هاي کم درآمد، کارگران بيکار شده، کارگراني که دستمزدشان پرداخت نشده و به دنبال دستمزدهاي معوقه شان هستند که مجبور به کار در خيابان هستند از کله فروشي تا باطري و آدامس و شيشه پاک کردن و ماشين شويي و کارهاي مختلف اين بچه ها مرتب مشغول هستند.