20 ژوئن روز جهاني پناهندگان
شنبه 30 خرداد 1383- 19 ژوئن 2004
خبرگزاري فارس: «لورد لوبرز» كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به مناسبت روز جهاني پناهنده (20 ژوئن 2004) 31 خرداد ماه در پيامي گفت: امروزه براي ميليونها پناهنده و آواره در سراسر دنيا، وطن رويايي بيش نيست.
به گزاش خبرگزاري فارس به نقل از دفتر كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در تهران، در ادامه اين پيام آمده است: همه ما به جائي نياز داريم كه آن را وطن بناميم، چنانكه بدان تعلق داريم.
لوبرز در ادامه پيام خود با اشاره به نامگذاري روز جهاني پناهنده به نام «جايي كه آنرا وطن مي ناميم» آورده است: كاري مهمتر از اين نيست كه به پناهندگان و آوارگان سراسر جهان در تلاش شجاعانهشان براي بازسازي زندگي در جائيكه آن را وطن مينامند، كمك كنيم.
كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ضمن ابراز رضايت از كمك به 50 ميليون پناهنده، اين كمكها را مايه افتخار اين كميساريا دانست و افزود: علي رغم برداشت بعضي ملل عمدتاً صنعتي كه ادعا ميكنند حضور پناهندگان بار سنگيني را بر دوششان گذاشته است، اكثريت اين 50 ميليون پناهنده به سرزمين اغلب ويران خود بازگشته و يا بيصبرانه در انتظار بازگشت هستند.
وي با بيان اينكه در آغاز هزاره جاري، كميساريا به 1/1 ميليون پناهنده كمك كرد تا پس از بازگشت به سرزمين خود، زندگيشان را دوباره آغاز كنند، خاطرنشان كرد: امروزه ما به بيش از 5/3 ميليون نفر كه در چند سال گذشته به وطنشان بازگشتهاند، ياري ميرسانيم.
لوبرز در اين پيام از بازگشت حدود 646 هزار پناهنده افغان در سال گذشته خبر داد و گفت: با اين رقم تعداد پناهندگان و آوارگان بازگشتي به كشورشان از آغاز سال 2002 به بيش از سه ميليون نفر رسيده است.
كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در اين پيام همچنين از احتمال بازگشت پناهندگان بيشتري در آينده خبر داده و خاطرنشان كرد: كميسياريا 9 كشور آفريقايي را كه در آنجا بازگشت مدتي است آغاز شده يا در حال آغاز است و يا شرايط خوبي براي بازگشت در آينده نزديك وجود دارد، شناسايي كرده است و اين 9 كشور حداقل 2 ميليون پناهنده و ميليونها آواره را در بر ميگيرد.
لوبرز در پايان كمكهاي مستمر بينالمللي در تمام مراحل بازگشت، ادغام مجدد و بازسازي جهت موفقيت اين فعاليتها را حياتي دانست.