ميز گرد سينا در مورد قاچاق دختران ايرانی

 دو شنبه 4 خرداد 1383- 24 مه  2004 

خبرگزاری سينا (گروه آسيب های اجتماعی): ميزگرد قاچاق انسان ديروز در حالی در محل خبرگزاری با حضور کارشناسان و مسوولان کشوری برگزار شد که بنا به گفته يکی از شرکت کنندگان گروهی سود جو در آن سوی آب های خليج فارس خود را برای حراجی دختران ایرانی آماده می کنند. اين حراجی ششم خرداد ماه در فجيره امارات متحده عربی برگزار می شود.

مقدمات اين حراج دو هفته پيش در جريان برگزاری يک نمايشگاه بين المللی توسط صيادان زنان و دختران ايرانی فراهم شد.

شکارچيان انسان توانستند در غرفه يکی از کشورهای عربی از ميان 286 دختر ايرانی ، 54 نفر را انتخاب و 28 ارديبهشت به کشوری در حاشيه دريای خليج فارس بفرستند تا در روز 6 خرداد برای حراجی فجيره آماده شوند.

اين حراجی در حالی برگزار می شود که لايحه دو فوريتی مبارزه با قاچاق انسان هفته گذشته در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.

اما تا اجرای اين قوانين چند گروه از دختران ایرانی خواسته یا ناخواسته در دام قاچاقچیان انسان گرفتار خواهند شد و آیا اینکه قوانین موجود در قانون مجازات اسلامی برای برخورد با این پدیده کافی است یاخیر ، پرسشی است که در میزگرد گروه آسیب های اجتماعی به بخشی از آنها پاسخ داده شد.

پاسخ بخش دیگر پرسش های گروه به دلیل عدم حضور نمایندگان وزارت کشور خارجه و مجلس علیرغم دعوت قبلی بی جواب ماند. نماینده دفتر مشارکت زنان و دفتر مطالعات اجتماعی ناجا ،یک وکیل دادگستری و یک خلبان ، میهمانان این میزگرد بودند.

مصطفی بن یحیی خلبان ایرانی تبار شاغل در خطوط هوایی امارات متحده عربی در این جلسه بیشترین اطلاعات را در زمینه قاچاق انسان به خصوص دختران و زنان در اختیار داشت.

او پس از ارایه این اطلاعات گفت :از 9 پرواز به صورت عادی و 20 پرواز غیر عادی ایران به دوبی به طور متوسط بین 10 الی 15 دختر روزانه به امارات برای روسپیگری فرستاده می شوند. اغلب این دختران از شهرهای آبادان، اهواز، زاهدان، تبریز و کرمانشاه هستند

اما بالاترین آمار مربوط به تهران و مشهد است.

بن یحی گفت : در کنار این مساله انتقال اجساد دختران ایرانی به کشور را هم اضافه کنید که ماهانه بین 3 تا 5 نفر است.

اغلب این دختران نیز به دلیل ابتلا به بیماریهای خطر ناکی از جمله HIV و یا افسردگی دست به خودکشی می زنند ،به قتل می رسند و یا خود می میرند .

این پلیس جرم شناس امارت، اعتراض زنان اماراتی را دلیل دیگری برای رسیدگی هر چه سریعتر به لایحه قاچاق انسان ذکر می کند و می گوید: بسیاری از زنان اماراتی به خاطر این که مردانشان شبها را در کلوپهای ایرانیان می گذرانند ، نگرانند. از یک طرف نگران آن که همسرانشان را از دست می دهند از طرف دیگر بیماری های که از طریق تماس جنسی به آنها انتقال داده می شود. یکی از بیماریهای که جدیدا در امارات شایع شده است سوزاک زرد است. علت این بیماری برقراری تماس های جنسی به صورت گروهی است.

بن یحیی ، اختصاص یک ترمینال مسافربری هوایی به ایرانیان را دلیلی دیگر برای اهمیت موضوع قاچاق دختران ایرانی توسط کشور امارات ذکر می کند .

طبق گفته خلبان بن یحیی ، میدانهای شهر، آرایشگاهها ،دادگاههای خانواده، استخر های زنانه ، کلاسهای بدنسازی و ... محلی برای شناسایی دختران و زنان ترغیب آنها برای رفتن به کشورهای حاشیه خلیج فارس برای کسب در آمد بیشتر، زندگی بهتر و شغل مناسب شده است.

این خلبان ایرانی تبار گفت : 38 درصد این دختران از طریق آگهی های استخدام منشی جذب این باندها می شوند. بعضی از این دختران به قدری کم سن و سال هستند که پس از انتقال مدتی به عنوان کارگر خانه از آنها استفاده می شود و سپس به عنوان روسپی در کلوپ های شبانه مشغول به کار می شوند. ویزاهای این دختران نیز که توسط آژانس های کوچک و بزرگ سطح کشور آماده می شود، 15 روزه است.

بن یحیی با اشاره به این که دو آژانس بزرگ تهران در کار فعالیت قاچاق دختران به صورت گسترده و حرفه ای مشغول به کار هستند، اضافه می کند: در مدت دو هفته ای که این دختران برای بردگی جنسی به دوبی آورده می شوند ، نزدیک به حدود هزار بار مورد تجاوز قرار می گیرند. اما سهم آنان از این درآمد فقط ده درصد کل مبلغ است و 90 درصد به جیب روسای باندها و قوادان می رود. نرخ این دختران در روزهای اول بین هزار تا 2 هزار دلار است که این بستگی به وضعیت ظاهری و فیزیکی آنان دارد.البته در روزهای آخر این مبلغ به 10_ 5 دلار می رسد که خریداران آنها کارگرانی از کشورهای هند و پاکستان هستند.

وی ادامه می دهد : به منظور تمدید ویزای 3 ماهه امارات ،بعد از اتمام ویزا این دختران اینبار به کیش فرستاده می شوند و در آنجا نیز مدتی مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند و سپس به شهرهای خود انتقال داده می شوند.

این پلیس امارات از مسئولان خواست تا نظارت بیشتری بر روی فرودگاههای کشور داشته باشند هر چند دکتر عاصی، استاددانشگاه مخالف این نظر است :به نظر من سالها زحمت کشیده شد تا بسیاری از روشهای غیر منطقی کنترل برداشته و یا کمتر شود.بنابراین راههای دیگری از جمله آموزش به جوانان ،برخورد قاطع با قاچاقچیان ،ایجاد پایگاههایی برای مشاوره و راونکاوی دختران قاچاق به نظر بهتر است . پلیسی کردن فرودگاهها هیچ تغییری در کاهش قاچاق انسان نخواهد داشت.

وقتی نوبت به شهیندخت مولاوردی رسید سعی کرد دلایل عدم الحاق ایران به کنوانسیون منع مبارزه با قاچاق انسان را عدم هماهنگی سازمانهای ذیربط درداخل کشور نشان دهد .

ادامه می دهد :پیوستن به این پروتکل کشورهای مبدا و مقصد قاچاق انسان را به بسیاری از قوانین پایبند می کند .در همین رابطه هم دفتر مشارکت زنان ریاست جمهوری جلسات متعددی را بانمایندگان سازمانها و وزارتخانه کشور در کمسیون سیاسی هیات دولت تشکیل داد اما هربار به دلایلی ،این الحاق میسر نشد.

اما تا پیوستن به کنوانسیون امیدواریم هر چه سریعتر مجلس شورای اسلامی لایحه تقدیمی هیات دولت در امر مبارزه با قاچاق انسان را به سرو سامانی برساند.

اگر چه نعمت احمدی پیوستن به پروتکل پالرمو را برداشتن قدمی مثبت در این خصوص می داند ،اما معتقد است بااستفاده از قوانین موجود در قانون مجازات اسلامی ، از جمله مواد 163،108،127 به بعد 138 ،637 ،639 و .... می توان با افراد سود جو و قاچاقچی انسان برخورد کرد ،منتها مشکل در نحوه برخورد با این افراد است.

وقتی نوبت به تنها نماینده نیروی انتظامی رسید،مشخص نبودن اهداف میز گرد بطور واضح ،عدم حضور نمایندگان مجلس و وزارت کشور از جمله الهه کولایی را دلیل اصلی سکوت خود در جلسه ذکر کرد و گفت:بهتر بود بجای ایجاد آشفتگی اجتماعی کم هم به راهکارها پرداخته می شد.

وقتی از او خواسته شد که راهکارهایی ارائه کند، فقط یک جمله گفت:پدیده قاچاق مظهر نزدیکی به فرهنگ لیبرالیسم است.اگر بتوانیم به جوانان خودمان ارزش های فرهنگی خود را بشناسانیم اوضاع خیلی بهتر از این بود.

استاددانشگاه علامه طباطبایی ،دکتر عاصی نیز در پاسخ به عبدی گفت: اگر بپذیریم که پدیده قاچاق انسان مظهر کشورهای لیبرالیستی است پس چرا در کشورهایی مثل فرانسه ،سوئیس و... یک مورد قاچاق انسان گزارش نشده است؟

وی پدیده قاچاق انسان رابیشتر مختص کشورهای در حال توسعه و جهان سوم دانست که نه تنها از پس مسائل اقتصادی مردم خود برنیامده اند که عواملی چون جنگ،تحریم های اقتصادی ،بیکاری و.... آنرا تشدید می کند.

 

ششم خرداد روز حراج دختران ، زنان و پسران ايراني در فجيره است.

دو شنبه 4 خرداد 1383- 24 مه  2004 

مصطفي بن يحييِ كارشناس ارشد جرم شناسي پليس امارات در ميزگردي كه در محل خبرگزاري سينا برگزار شد ، با اعلام اين خبر گفت : طبق آمار 8/34 درصد دختران ايراني از طريق آگهي هاي استخدام بخصوص جذب منشي، در دام باندهاي مافيايي قاچاق انسان مي افتند.

در اين ميزگرد كه با عنوان " قاچاق انسان و نبود تعريف جامع و مانع از آن درنظام حقوقي فعلي " برگزار شد، نعمت احمدي وكيل دادگستري، شهيندخت مولاوردي مدير ارتباطات بين الملل دفتر مشاركت زنان رياست جمهوري، و دكتر توحيد عبدي مدير كل دفتر مطالعات اجتماعي ناجا حضور داشتند.

لازم به ذكر است كه در اين ميزگرد از نمايندگان وزارت كشور و امور خارجه نيز دعوت شده بود كه حضور پيدا نكردند و علت عدم حضور خود را بررسي اين لايحه در مجلس دانستند.

در اين جلسه همچنين اعلام شد كه 54 دختر ايراني در نمايشگاه بين المللي كتاب تهران پس از آشنايي با يك باند قاچاق انسان از ميان 286 نفر انتخاب و جذب يكي از كشورهاي عربي شركت كننده در نمايشگاه شده و براي بردگي جنسي به آنجا اعزام شدند.