قتل عام جدیدی  آفریقا را تهدید می نماید!

گزارشی از :    Lars Langenau

اشپیگل 24 آپریل   2004       

برگردان ناهید جعفرپور           Sudan mit der Region Darfur: Anderthalb mal so groß wie Deutschland

 

 

 

 

 

طبق گزارش کمسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد،بعد از قتل عام روآندا ، هم اکنون  کشتار دیگری غرب سودان را تهدید می کند. تا کنون  ده هزار نفر کشته و یک میلیون  نفرفراری گشته اند.                                                                                               

گرهارد باوم  نماینده اسبق سازمان ملل متحد و وزیر داخلی اسبق آلمان در حالیکه بسیار ناراحت است می گوید:"جهان هرگز از مسئله روآندا درس نگرفته است".                           وی همچنین اضافه می کند که :"در یکی از بزرگترین مناطق قاره  آفریقا یعنی سودان ، خطر قتل عام دیگری مردم این منطقه را تهدید می کند و با وجود اینکه  در برحه کنونی این بزرگترین فاجعه  بشری در سرتا سر جهان است اما این جنگ خونین ، افکار عمومی جهان را  تکان نداده است.  شاید احتیاج به عکس هائی وحشتاناک  می باشد که بتواند   بر افکار عمومی جهان تاثیر بگذارد و آنها بفهمند که یک قتل عام دیگر آفریقا را تهدید می کند".

طبق گزارشی که کمسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد داده است ، در منطقه بیابانی دارفور در غرب سودان، از آغاز سال جاری روزانه حقوق بشر توسط جنایت های جنگی زیر پا نهاده میشود.

فضای ترس   بن پارکر سخنگوی کمیسیونی برای سودان در سازمان ملل متحد در این باره می گوید:" در این منطقه یک فضای ترسی حاکم است" . بسیاری از متواری شدگان این احساس را دارند که در یک دام گرفتار شده اند. این منطقه در حدود یک و نیم مرتبه از آلمان بزرگتر است و زادگاه در حدود 4 تا 5 میلیون نفر سیاه پوست آفریقائی است که از قبایل مختلفی چون فور، ماسالیت و زاقاوا بر می


خیزند.

Auffanglager im Tschad: Eine Million Flüchtlinge

 امروز ساز مان حقوق بشر ، اتهامات سنگینی را بر علیه ارتش سودان صادر نمود. مبنی بر اینکه سربازان مسئول قتل عام 136 نفری می باشند که توسط کامیون های ارتش به یک بیابان منتقل شده و در آنجا تیرباران شده اند.

 دولت سودان بیش از 20000 هزار سرباز عرب تبار را مسلح نموده است. ارتش غیر نظامی عربی "جانجاوود" بطوری خشونت بار و بیرحمانه به مردم سیاه پوست آفریقائی حمله می نماید. این ارتش غیر نظامی، نه تنها از سوی دولت سودان پشتیبانی می گردد ، بلکه عملکردهای مشترکی هم با نیروهای ارتشی وابسته به دولت دارد. کنس روت رئیس سازمان حقوق بشر ( ها. ار. و) در این باره می گوید:"جنایت های گسترده این افراد از سوی دولت و دستگاه قضائی سودان بدون مجازات های قانونی مانده است". همچنین از سوی مدیریت سازمان حقوق بشر از این اعمال بنام " استراتژی زمین سوخته "  یاد نمود.

 این اخبار و اطلاعات  در نتیجه هفته های طولانی پژوهش متخصصین جامعه بین الملل انجام پذیرفته و مورد تائید قرار گرفته اند و خبر از قتل عام گسرده ای را در این کشور می دهند.

 

تیم منتخب سازمان ملل متحد از متواریان دارفور که به صورت 100 هزار نفری به کشور همسایه سودان " تشاد" فرار نموده اند، سئوالاتی در باره این وقایع نموده است. آنها به اتفاق نظر گزارش از قتل ها و بمباران های داده اند. نارنجک ها حتی در مراکز بسته رفت و آمد مردم مثل بازار ها و مجمع های مختلف، پرتاب شده و منفجر گشته اند.  زنان و دختران بسیاری مورد تجاوزات جنسی قرار گرفته اند. کودکان ربوده شده و ده ها هزار گاو وسائل دیگر مردم به تاراج رفته اند. حمله های بیرحمانه و وحشیانه درست شرایط 10 سال پیش قبل از قتل عام در روآندا را به تصویر می کشند. زمانی که سربازان هوتو در حدود 900 هزار توتسی را در عرض چند هفته در یک حمام خون بیرحمانه به قتل رساندند.

در سودان بعد از هر حمله ای توسط سربازان شتر سوار و اسب سوار ، هلیکوپتر ها منطقه را کاملا جستجو می نمایند که مطمئن شوند آیا کسی در این منطقه باقی مانده است یا نه . پاکسازی های انسانی خطر جدی برای مردم این منطقه گشته است.

یک میلیون فراری

در حدود یکسال است که دولت سودان  ، توسط ارتش و نیروهای دیگر مسلح، شورش های  مخالفین منطقه ای را سرکوب می سازد. مخالفین کسانی هستند که در مناطق بسیار فقیر زندگی نموده و خواهان سهیم شدنشان در منابع ثروت این کشور می باشند.

طبق تخمین های  مطمئن تا کنون در حدود 10 هزار نفر کشته شده اند و بیش از یک میلیون نفر  به طرق کاملا وحشیانه از کشور اخراج شده وبه کشور های هم جوار  پناه برده اند. رئیس بخش آفریقای سازمان حقوق بشر گفت که :"این تعداد  کشته و فراری روز به

 روز افزایش خواهد یافت"


کوفی عنان دبیر اول سازمان ملل متحد برای دهمین سال قتل عام رواندا قول داد که یک مرکز جلوگیری از مخاطره را در این منطقه  ایجاد نماید. کوفی عنان در آن زمان یکی از کسانی بود که به همراه  جامعه بین الملل در مقابل این فاجعه در روآندا  بی تفاوت و غیر مسئولانه باقی ماند. لذا بعدا از دولت روآندا برای این بی مسئولیتی جامعه بین الملل معذرت خواهی نمود.           

کوفی عنان برای مقابله با این عملکرد ها در سودان بارها یک عملکرد نظامی بین المللی را پیشنهاد نموده است. اما در ابتدا او میخواهد افراد ش را برای مشاهدات عینی به آن منطقه راهی سازد . اما متاسفانه هر روز انتظار جامعه بین الملل به قیمت جان قربانی دیگری تمام خواهد شد.