نقشه بوش-شارون

 

فلسطینی ها آمریکا را لعنت می کنند

 

تاتس 15 آپریل
برگردان : ناهید جعفرپور

گزارشی از رماله

 

تک تازی آمریکا – اسرائیل در حل اختلافات خاورمیانه، باعث گسترش خشم فلسطینی ها گردیده است. احمد کورای ، نخست وزیر فلسطین بعنوان اعتراض استعفای خود را اعلام نمود. همچنین دنیای عرب از اینکه حملات تهاجمی شارون از سوی اسرائیلی ها تائید می گردد، بسیار  خشمگین است.

 

اعلام بر جا ماندن بسیاری از شهرک های اسرائیلی در غرب اردن از سوی دولت ایالات متحده آمریکا ، باعث اعتراضات شدیدی در دنیای عرب گشته است. یاسر عرفات رهبر فلسطینی ها امروز خواستارخروج اسرائیل را از تمامی مناطقی که از سال 1967 در اشغال این کشور بوده است ، گشت.

 

نخست وزیر فلسطین آحمد کورای در ملاقاتی با عرفات رفتار یک جانبه آمریکا را محکوم نمود. طرح بین المللی صلح خاورمیانه ( رود ماپ) که با کمک دولت واشنگتن تنظیم گشته است ، برای حل معضل پناهندگان، کنفرانس بین المللی را پیشنهاد نموده است که در آن کنفرانس می باید بر روی مرزهای نهائی  بین اسرائیل و فلسطین تصمیم گیری گردد. در این رابطه احمد کورای از نمایندگان مجلس فلسطین خواست که در اعتراض به تغییر جهت ایالات متحده، استعفای خود را از مجلس اعلام دارند.

همچنین یاسر عرفات در یک مصاحبه تلویزیونی در حالیکه بسیار عصبانی بنظر میرسید گفت:" پناهندگان فلسطینی به هیچ وجه از حقوق خود نگذشته و کماکان خواستار برگشت به خانه های خود در اسرائیل می باشند". وی در این مصاحبه هیچگونه اشاره ای به نام شارون و بوش ننمود. اما بطور غیر مستقیم خواسته های خود را به آنان اعلام نمود و گفت:" رهبران کونزرواتیو اسرائیلی و همچنین کسانی که از آنان پشتیبانی می نمایند اشتباه می کنند و به نا حق سخن می گویند. البته هرکسی میداند که منظور من کیست". عرفات گفت که اسرائیل باید از نوار غزه و سایر مناطق اشغالی بیرون رود. فلسطین باید کشوری خودمختار گردد که پایتختش اورشلیم می باشد.  او همچنین از شهدای فلسطینی که در راه آزادی سرزمینشان کشته شده اند سخن گفت و اشاره نمود. رئیس مجلس فلسطین ساجب عرکات در این باره گفت" کارمندان دولت خودمختار از سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا و روسیه که این طرح را به کمک آمریکا تنظیم نموده اند، تقاضای یاری دارند". سازمان های انقلابی فلسطینی اعلام نمودند که برنامه صلح نامبرده بی محتواست. خالد مشال رهبر حماس گفت:" سخنرانی بوش گلوله ای مرگبار به طرح ( رود ماپ ) می باشد". یکی از سخنگویان حماس در نوار غزه در این باره گفت:" سخنرانی بوش در واقع بخشی از اعلام جنگ به دنیای اسلام می باشد".

همچنین خارج از فلسطین ، طرح بوش- شارون از سوی دنیای عرب مورد قبول قرار نگرفته است.  محمد ال مسفیر مفسر سیاسی از قطر در این باره می گوید:" اکنون زمان این رسیده است که جنبش مقاومت فلسطین برای حقوق خویش مبارزه نماید". این پیشنهاد ال مسفیر راهی تندروست اما همچنین تنها راهی است که باقی مانده است.

این چنین خشمی بسیار گسترده گشته است. محمد ال سعید سعد مفسر سیاسی مصری می گوید:" این خشم مرا می کشد".

 حسنی مبارک رئیس جمهور مصر می گوید:" این مشگل را باید هر دو طرف دعوا حل نمایند به طوری که قابل قبول هر دو طرف باشد".

جرج بوش رئیس جمهور آمریکا، دیروز در ملاقاتی با نخست وزیر اسرائیل آریل شارون در واشنگتن اظهار داشت:" انتظار عقب نشینی اسرائیل از مرزهای قراردادی 1949  خواستی" غیرواقعی" است". او همچنین گفت:" برگشت فلسطینی های رانده شده در سال 1948 از خانه هایشان، به اسرائیل امروزی غیر ممکن است".

عرفات در این باره گفت:" پناهندگان فلسطینی هیچگاه از حق برگشت خود به خانه هایشان نخواهند گذشت".

در اسرائیل ، از ملاقات شارون با بوش بعنوان یک موفقیت یاد شده است. روزنامه اسرائیلی " جدیوت آرونت" در این باره با تیتری بزرگ نوشت:" بزرگترین موفقیت شارون". در میان اعضای حزب لیکود شارون ، در روز پنجشنبه یک همه پرسی علنی انجام پذیرفت و نظر آنان در باره عقب نشینی از نوار غزه پرسیده شد.

دادستانی اسرائیل درخواست پرداخت هزینه در جهت ساختن شهرک های یهودی نشین در نواحی خودمختار را مسکوت نهاد. وزارت دادگستری اعلام نمود که این شک وجود دارد که شهرک نشینان این پول را برای ساختن شهرک ها به کسانی که بطور غیر قانونی در این شهرک ها زندگی می کنند پرداخته اند به این دلیل دو شهرک غیر قابل سکونت در پنجشنبه گذشته از سکنه غیر قانونی تخلیه گشت.

 در یک حمله موشکی به قرار گاه پناهندگان "رافه" در حدود 20 فلسطینی زخمی شدند. یک هلوکوپتر جنگی اسرائیلی موشک نامبرده را بر روی جمعیت پرتاب نمود که این امر باعث گردید افراد مسلح فلسطینی هم در این دخالت نمایند. نیروی نظامی اسرائیل اعلام نمود که قبل از این واقعه آنها با موشک های تانک ها و آرپیجی هفت مورد حمله قرار گرفته اند.

کوفی عنان دبیر اول سازمان ملل متحد در کنفرانسی در ژنو که برای مسئله دیوار در این منطقه برگزار گشته بود، مجددا ساخت دیوار میان اسرائیل و غرب اردن را مورد نقد قرار داد. او گفت هیچکدام از طرفین دعوا حق زیرا پا گذاشتن منافع دیگری را نخواهند داشت. اسرائیل و آمریکا این کنفرانس را تحریم نموده بودند.

دولت آلمان بر خلاف منتقدین دیگر جهان، پروسه صلح در این منطقه را مثبت ارزیابی می نماید. و اعتقاد دارد پشتیبانی آمریکا از طرح عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه شانسی برای صلح خاورمیانه میباشد.   
سخنگوی دولت در برلین در این رابطه گفت در اثر صحبت های آریل شارون با دبیلیو بوش جنب و جوش جدیدی در روند کار پدید آمده است.

همچنین وزیر امور خارجه آلمان یوشکا فیشر از طرح عقب نشینی شارون استقبال نمود ولی وی سخنی از آمریکا به میان نیاورد. او گفت وظیفه آمریکا و اتحادیه اروپا و روسیه و سازمان ملل متحد این است که از "جنبش جدیدی" که به وجود آمده است بهره برند.

 آندا سخنگوی دولت در برلین اضافه کرد که :" تخلیه شهرک های مسکونی نوار غزه و غرب اردن از جانب اسرائیل " قدم های بسیار مهمی" در راه ایجاد دو دولت و دو کشور و همچنین صلح بین المللی می باشد". فیشر و آندا اعتقاد دارند که تنها یک توافق دوجانبه بین طرفین دعوا می تواند راه حل صلح خاور میانه باشد.