زنان به اشكال مختلف عليه شرايط سخت زندگى، فشار و تبعيض در محيط اجتماع و در خانواده و قوانين حمايت كننده از اين اجحافات مبارزه مى كنند. يكى از اين روش هاى اعترارضى، رساندن پيام خود از طريق امكانات هنرى است. امكانى كه گروهى از زنان هنرمند در الجزاير در زمينه موسيقى به كار گرفته اند تا از آن طريق صداى اعتراض خود را به گوش جهانيان برسانند. اين زنان اخيرا سى دى جديدى را عرضه كرده اند. سى دى كه مجموعه اى از آواى زنان و براى زنان است.
سامه كه بيست و سه سال دارد يكى از جوانترين اعضاى گروه بيست و هشت نفرى خوانندگان زنى است كه با يكديگر براى اعاده حقوق زنان الجزايرى در كار موسيقى مبارزه مى كنند. اغلب اين خوانندگان الجزايرى هستند و برخى از كشورهاى اروپايى. آنان در ترانه بزرگى كه در تمامى طول سى دى جديد آنها به گوش مى خورد هم آوايند، آواز همبستگى و احساس مشترك با همه زنانى كه در زير قوانين خانواده الجزاير رنج مى برند. خانم كارولينه سكيما گرداننده اين پروژه و از شخصيت هاى معروف جنبش زنان الجزاير مى گويد:
«با اين سى دى ما مى خواهيم عليه قوانين زن ستيز در الجزاير مبارزه كنيم. به زن در اين جامعه هميشه به عنوان زيردست نگاه كرده مى شود كه اجازه ندارد نظرات خود را ابراز كند. اين باوركردنى نيست كه در شروع قرن بيست و يكم هنوز هم حقوق اوليه زن الجزايرى انكار مى شود.
براى نمونه در ماده ۵۲ قانون خانواده كه در آن گفته مى شود كه اگر مردى مى خواهد با زن جديدى ازدواج كند حق دارد زن اول خود را طلاق بدهد و در اين صورت تمام خانه و دارايى خانواده به او تعلق مى گيرد. تنها حق نگهدارى فرزندان براى زن باقى مى ماند. نتيجه كاملا روشن است. زن و كودكان به آوارگى و بى سرپناهى مى رسند و اين موضوع اغلب اتفاق مى افتد. در خيابان هاى الجزيره صدها زن و كودك را مى توان ديد كه در كارتون هاى بزرگ مقوايى زندگى مى كنند و مى خوابند.»
اين قانون در اواسط سال هاى هشتاد تصويب شد و به نظر خانم كارولينه سكيما رئيس جمهور وقت الجزاير شازلى سعى كرد به قيمت خراب كردن موقعيت زنان در اين كشور مسلمانان افراطى را كه قدرتشان همواره بيشتر مى شد تحت تأثير قرار دهد.
«قانون خانواده در سال ۱۹۸۴ توسط نمايندگان كنگره ملى الجزاير تصويب شد و در واقع مى بايست روابط داخل خانواده را تنظيم كند. معيار براى اين قانون تفسير و تعبير خاصى از شريعت و قوانين مذهبى است.»
براى مخالفت با قوانين زن ستيز و بالا بردن آگاهى عمومى نسبت به اين مسئله زنان هنرمند با رنگ پوست هاى مختلف و فرهنگ هاى متفاوت در اجراى اين برنامه موسيقى با يكديگر همكارى كرده اند.
از جمله اعضاى برجسته اين گروه مى توان از خواننده معرف پاپ الجزايرى حسنا ال بشاريا نام برد كه در كشورهاى اروپايى به خواننده راك صحرا معروف شده است.
اين هنرمندان به منظور اين كه شنوندگان جوان و پير را جوابگو باشند، مجموعه اى از موسيقى سنتى و مدرن و ريتم هايى از شمال افريقا و اروپا و امريكاى جنوبى را انتخاب كرده اند. به اين ترتيب شعبى ها، ترانه هاى بسيار قديمى عروسى الجزايرى با موسيقى رپ مدرن و سالسا و مرثيه هاى صحرانشينان در كنار هم قرار مى گيرند.
اين سى دى مجموعه اى از آواى زنان و براى زنان است ولى به طور غير مترقبه اى در پايان مردان را مورد خطاب قرار مى دهد:
«شايد اين يك نگرش خيال پردازانه باشد ولى اين نگاهى است به آينده. ما اميدواريم كه زنان و مردان روزى از روزها در كنار يكديگر عليه بى عدالتى ها بستيزند.»