هشت مارس بر همه زنان جهان مبارک باد

زنان قربانیان اصلی جهانی شدن

 

ناهید جعفرپور- فوريه 2004

روز جهانی زن بیانگر مبارزه زنان اقصا نقاط جهان در راه آزادی و برابری اجتماعی و سیاسی و اقتصادی یکصد سال گذشته است. خواسته هائی که هنوز هم به قوت خود باقی است.  8 مارس امسال (سال 2004 ) به ما فرصتی میدهد تا از نگاه زنانه به وضعیت اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی زنان سرتاسر جهان نظر افکنیم.                 

همانطور که تاریخ 8 مارس با مبارزات زنان در راه برابری های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی آغاز گردید، امروز هم ادامه همین مبارزات با توجه به دلائل و مدارک کافی ما را مجبور می سازد که خود را سازمان دهیم و برای مبارزه با نابرابری های جنسیتی در جهان بسیج گشته و بپا خیزیم.                                                     عملکردها و سیاست های سرمایه داری نولیبرالی، فاصله طبقاتی میان فقرا و ثروتمندان را در جهان روز به روز عمیق تر نموده است. بیش از یک و نیم میلیارد انسان در جهان زیر خط فقر زندگی می نمایند که از این تعداد 70% زنان میباشند. زنانه کردن فقر مسئله ای جهانی گشته است. تجارت زنان، خشونت بر علیه زنان، قتل و کشتار زنان، تجاوزات جنسی به زنان با اشکال متفاوت در کشورهای مختلف  روز به روز در حال افزایش می باشد. برای زنان، کره خاکی و زندگی بر روی آن طاقت فرسا گشته است. سیستم پدر سالار با جهانی شدن سرمایه فاز خطرناکی را آغاز نموده است که در نتیجه انسانهای بیشماری که بخش مهم آنان زنان می باشند را به قهقرا می کشاند و هر گونه آزادی بشری را از آنان سلب می نماید.                                  از این رو و با گذشت 5000 سال از گشت و گذار شبح مرگبار پدرسالاری بر فراز زندگی ما زنان، وقت آن رسیده است که در مقابل این همه نابرابری جنسیتی بپا خیزیم . ما باید بدنبال چاره جوئی های جدی و جدید باشیم وبا وجود تمامی مشکلات پیش روی اما  نهراسیم  زیرا که تنها از این طریق موفق خواهیم گشت بر دسیسه های محلی و منطقه ای و جهانی سیستم مرد سالار نولیبرالی فائق آئیم.  سیستمی که تلاش دارد هر چه بیشتر از فمنیست ها سلب هویت نماید و زنان را از صحنه زندگی و سیاست و اقتصاد به حاشیه پرتاب سازد. جهانی شدن نولیبرالی تلاش دارد با زیر پا گذاشتن هویت فردی و اجتماعی و اقتصادی ما زنان یک زندگی شرافتمندانه در روی پهنه گیتی را برایمان غیر ممکن سازد. اما جنبش های زنان در کشور های مختلف جهان ثابت    نموده اند که غیر ممکن ها را می توان ممکن ساخت. زنان سراسر دنیا خواهان جهانی با عدالت اجتماعی می باشند.  جنبش های دمکراتیک،  زیست محیطی زنان جهان در مقابل سیستم جهانی که سد راه توسعه و برابری انسانها می باشد ایستادگی نموده و خواهان دستیابی به برابری میان جنسیت ها بوده و برای جامعه ای می جنگند که تمامی رنگ هایش در طبیعت و در جامعه نقش آفرین باشند. جامعه ای که در آن از استثمار انسان ها اثری نباشد. جامعه ای که زنان و مردانش  از حقوق فردی و اجتماعی و اقتصادی برابر برخوردار بوده و زندگی و آینده مطمئنی را به آنان نوید دهد. جامعه غیر نظامی دمکراتیکی که فرهنگ پدرسالاری را پشت سر گذاشته باشد و آزادی و برابری همه جانبه زنان را تحقق بخشد. جامعه ای که در آن دیکتاتور ها به زباله دان تاریخ سپرده شوند و توازون میان انسان و طبیعت و اجتماع بر قرار گردد . جامعه ای که در آن ایده های نو ارزشمند بوده وانسان به واقع از تمامی حقوق انسانی برخوردار می گردد.                                                                              

ما فهمیده ایم که از بین بردن سیستمی که انسانها را مابین استثمار شونده و استثمار کننده ، آقا و خدا و برده، جدا می سازد، لازم و ضروریست. ما زنان جهان در کنفرانس های متفاوت در کشورهای متفاوت با یکدیگر بحث و گفتگو نموده واستراتژی را انتخاب نموده ایم که با آن تلاش خواهیم نمود، متحدا چنین جامعه دمکرات همراه با عدالت اجتماعی را بسازیم. مبارزه ما با سیستم جهانی امپریالیستی برای  آزادی، دمکراسی و خواست های زیست محیطی و بالاخره عدالت اجتماعی تبلور خود را در 8 مارس روز جهانی زنان بیان خواهد نمود.                                                   

ما زنان سرتاسر جهان ( آسیا ، آفریقا ، اروپا، آمریکای لاتین و ...) درد مشترک خود را فریاد می زنیم و بر علیه تبعیضات جنسیتی ، فقر ، جنگ  و...... بپا می خیزیم و برای حفاظت از محیط زیست و دنیائی صلح آمیز  و عاری از خشونت و دیکتاتوری و زن ستیزی و بنیادگرائی ...... و بالاخره  برای جهانی که در آن انسانها و نه علائق قدرتمندان در مرکز سقلش قرار دارد ، مبارزه می نمائیم .